fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar!

Har ni haft en bra midsommar? Vi har det kanonskönt! Vi är uppe i Avesta och hälsar på Marcus syster med familj. Även mina svärföräldrar är här och vi har det jättetrevligt och skönt. Vi kom hit igår kväll och Hugo och hans kusin Seth som bara är knappt 4 månader yngre kom igång att börja leka på en gång. Seth har fått en "hoppsmatta" som han kallar det och grabbarna slängde sig upp i den direkt när vi kom. Även poolen fick sig ett besök när killarna valde att ta ett kvällsdopp. Hugo hittade på ett nytt ord när han skulle fråga Seth om dom skulle hoppa i och bada; "Seth, ska vi poola"? Undrar om Horrace Engdahl skulle godkänna det?

Idag har vi njutit av sol, fika, mat och lata stunder ute på altanen. På förmiddagen tog vi en tur upp till dalahästen för att köpa glass. Hugo och Seth hoppade upp på cyklarna och "bajkade" dit medan vi andra traskade.

Efter den sedvanliga sillunchen gick vi iväg till Grytnäs gammelgård för att fira klassisk midsommar med hundratals andra avestabor. Lite "fjösigt" måste jag väl medge att det var. Dom hade inte ens en riktig midsommarstång utan en flaggstång inlindad i lite grönt med några blomster. Men Avestas Folkdansgille däremot tog upp halva firandet med sina 400 olika danser och sånger. Tillslut orkade inte de flesta barnen vänta längre så dom började dansa runt stången på eget bevåg. Vi däremot gav upp och gick och köpte vår andra glass för dagen innan vi pinnade vidare hemåt för en fortsatt skön och slapp kväll på hemmaplan.

Vår fina blå/gula flagga.

Fina fräscha flickor!

Linnéor

En fjäril.

Jordgubbstårta är ett måste på midsommar!

Hugo spanar in folkdansarna.

Vår fina kille!

"Pilutta dig..." Det här är alltså svensk traditionell folkdans (?)

Sjukstuga! Alva sköter om sina sjuka patienter.

Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Det var ju "tur" att vi inte missade ett hejdundrande dala-midsommarfirande! Så snopet för er!
    Men ni hade ju varandra, och fina kort har din kamera och du åstadkommit igen!

    SvaraRadera