torsdag 3 juni 2010

Utflyktsdag

Ligger i sängen och borde egentligen sova men jag var lite sugen på att blogga först för det har tillkommit ett antal nya bilder i kameran idag. Hugo hade nämligen en heldags utflykt med förskolan till Naturens Hus idag. Dom åkte redan halv tio i förmiddags och klockan tre var alla föräldrar välkomna dit med fikakorg. Marcus lämnade jobbet ett par timmar tidigare och jag hade ett uppdrag som slutade klockan tre så jag kunde åka dit direkt efteråt. Solen sken och barnen var på toppenhumör. Dom hade lekt, ätit mat, gått tipspromenad och håvat in grodyngel hela dan. Även vi föräldrar fick gå en spännande tipspromenad längs en skogsstig och imorgon på dagis kommer dom att meddela vem som vunnit :o)

När alla var nöjda och belåtna och började bege sig hemåt beslutade jag och barnen att följa med Cedermarks in till stan för att gå på Marknadsafton. Marcus hade en del saker att göra här hemma så han åkte i förväg för att jobba undan det innan vi skulle komma hem.

Barnen gillade marknaden och gick givetvis inte lottlösa därifrån, båda två fick handla varsin leksak att ta med hem. Alva hittade en liten kissekatt som kunde gå och jama och Hugo hittade ett billigt plastset med pistoler och pilbåge. Den ena pistolen gick sönder efter två sekunder...vilket säger allt om kvalitén.

Imorgon är det skolavslutning som gäller på jobbet och jag ska bla. tolka "Den blomstertid nu kommer". Ska bli skönt när det är över för då betyder det att det är slutjobbat för den här veckan och helgen kan börja. En mycket efterlängtad helg må jag säga. Vi ska göra absolut INGENTING!!! Marcus däremot (stackarn) ska ge sig på att springa Stockholm Marathon. Själv så ser jag fram emot att få sitta hemma och äta chips och se på film ;o)

Johan slog på stora trumman och hade poppat popcornpåsar till ett helt kompani och hällt upp i en tunna som barnen fick äta ur. Mycket populärt!!

Reflexklädda barn och kaffesugna föräldrar!

Alva håvade in....inte speciellt mycket!

Tipspromenad

Hugo berättar för pappa vilket svar han tror är det rätta.

Manboy!!!! Utbrast Alva när hon såg den här frågan.

Grodyngel. Alva räknade att dom var....TVÅ (?!) stycken!

En trött Alva orkade inte hålla sig på fötterna när vi kom hem.

Söt katt trots de otäcka ögonen!

Lortiga fötter efter en heldag i foppatofflor.
Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Vilken fin dag/eftermiddag ni haft.( bättre än den förra?) Härliga bilder, de säger väldigt mycket. Fötterna är väl riktiga sommarfötter. Ha en skön helg,med mycket slappande och heja Marcus, lycka till.
    Kramisar till er alla

    SvaraRadera