onsdag 3 november 2010

Nallens Dag

Jag vet faktiskt inte om det är vedertaget, om det står i almanackan eller ens är känt? Men idag firar dom iallafall "Nallens Dag" på Hugos dagis :o) Alla barnen får ta med sig sitt favoritgosedjur att visa upp och berätta om på samlingen. Hugo bryr sig egentligen inte så mycket om gosedjur men han har två stycken som periodvis brukar få hänga med i sängen när det är dags att sova. Det är apan "Apis" och Igelkotten "Igis".

Igis kommer egentligen från Katrineholm ursprungligen. Han kom bort från sin mamma och pappa och blev lämnad till en butik dit människor kommer för att handla saker för en billig peng. Igis satt på en hylla och såg människor passera, timme efter timme, vecka efter vecka... Men så plötsligt en dag kom en liten kille och hans mormor in i butiken och gick förbi Igis hylla och den lilla killen tyckte att Igis såg så snäll och mjuk ut, för att vara en igelkott, så pojken frågade sin mormor om han fick köpa den lilla mjuka igelkotten? Hans mormor, som var en klok kvinna, såg att pojken hade fattat tycke för den stackars föräldralöse igelkotten och gav honom en slant för att kunna köpa Igis.

Och på den vägen är det...nu bor Igis hemma hos oss och blev den lyckligt lottade att få följa med Hugo till dagis idag. Igår kväll byggde vi en liten låda som Igis kunde få sova i. En gammal kartong, tygstuvar, lim och häftpistol kommer man långt med och Igis fick en egen liten lya. Alva ville självklart också ha en låda till sin docka...så det var bara att snällt bygga en till henne också :o)


"Ospeu" (?) och Igis
Alva ville absolut sätta fast boktäverna själv...och ni som känner mig vet ju hur jag känner inför det. Det rycker i ögat på mig och jag börjar kallsvettas...MEN, det är klart att flickebarnet ska få sätta fast bokstäverna själv, huller om buller, utan ordning, utan betydelse...Men fint blev det! ;o)

Tittut!
Glada och nöjda barn på väg till dagis.
Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. Förstår dig, det rycker i mitt öga också ;0) Det är sådana här gånger man kan vara stolt och säga att man jobbar med sig själv och sina *hrmf* mindre bra sidor =0) .Det blev jättefina lådor, ni är såååå pyssliga ;0)
    Förstår att barnen var nöjda.
    Kram på er!
    Linda

    SvaraRadera
  2. Vilka fina krypin Igis och dockan fick. Förstår att det var stolta barn som knallade iväg till dagis.
    Gratta Hugo på Hugo da´n från oss i blå huset.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fina lådor ni har gjort!!!
    Seth och hans dagmammepolare firade nallens dag förra onsdagen. Då fick kossan följa med. Den har inget namn tyvärr, mer än kossan, men de funkar ju de också =)
    KRAM

    SvaraRadera