fredag 17 augusti 2012

Det blev en toppendag tillslut

Hej hej!

Vilken dag vi har haft idag :o)

"Det blir inte alltid som man har tänkt sig", brukar man ju säga. Och det stämde verkligen in på vår dag idag.

Sista vardagen på Hugos sommarlov. På måndag börjar skolan igen. Så idag (ja, hela veckan faktiskt) så hade vi ett roligt och fullspäckat schema inplanerat. Kusin Seth kom ut och hängde med oss hela dan idag då Mia och Stefan är mitt uppe i flytten från nuvarande lägenheten till en annan. Så klockan 10 imorse så kom Seth med en liten väska packad för bad och annat skoj.

Efter ett litet besök på VC så åkte vi sedan ut till Leken (Igen...hehe!! Det är vårt favvoställe kan man säga, när det kommer till badplatser i Örebrotrakten). Där väntade Ida, Cornelia och Greta på oss. Vädret var inte det bästa, men vi hade kollat väderappar i telefonen och väderinslag på nyheterna och det såg ut att kunna spricka upp framåt lunch.

Just som vi satte oss ner på filtarna för att käka vår lunch. Vad tror ni händer då?? Jomen så att...det började ju självklart att regna :o( TYPISKT!!!

Det var bara att slänga ihop all packning och skynda oss till bilarna.

Men vi ville ju fortsätta umgås. Det kunde ju liksom inte ta slut där och då. Umgänget alltså. Så vi testade att åka in mot Örebro igen och johoo då...där var det minsann fint och strålande sol. UNDERBART!!! Så vi åkte till Karlslund, för där hade Ida hört talas om att det fanns en stor och fin utomhuslabyrint som barnen kanske skulle gilla.

Och visst gjorde dom det! Så vi slängde ut filtarna där istället och plockade fram fika och spenderade sedan resten av dagen där, på det sköna, gröna gräset i den sköna, varma solen.

När det sedan var dags att åka hemåt så tyckte dock jag och barnen att det hade blivit lite dåligt med just badandet idag. Det hanns ju knappt med ute i Leken innan regnet började falla. Så vi styrde bilen mot Kumla och Säbylundsbadet (en liten pöl i närheten av Mosås). Där fick barnen ta ett skönt och svalkande kvällsdopp innan det var dags att åka hemåt och börja med Tacosen och ta fram fredagssnacksen :o)

Mia kom ut och gjorde oss sällskap en stund innan det var dags för henne och Seth att åka hemöver. Molly hade svårt för att somna och snurrade runt i sängen som en liten hundvalp i jakt efter den perfekta sovställningen. När hon tillslut somnade låg hon med huvudet inborrat i min armhåla och resten av kroppen utsträckt som ett kryss över hela sängen ;o)

Hugo, Alva och jag tittade sedan på en film och mös vidare en stund innan det var dags även för dom att krypa isäng. Dom var inte svårövertalade ikväll. Dels för att dom var trötta efter dagens strapatser, men också för att dom ska få sova inne hos mig inatt :o)

Marcus befinner sig nämligen i skrivande stund någonstans uppe i Mora. Han åkte dit direkt efter jobbet idag tillsammans med ett killgäng som han ska springa Wasastaffetten med imorgon. Det är alltså samma sträcka som Wasaloppet men dom springer istället. Som en staffett. Det är jätteseriöst. Dom har tryckt upp likadana tröjor till hela laget. Med namn och logga. The whole schabang ;o)

Därför sover barnen inne hos mig. Det blir smidigast och bäst så för alla :o)

Hoppas du får en fin helg och att solen fortsätter lysa på oss :o)

Kram kram 
Alva och Cornelia blev såååå glada när vi möttes i Leken och dom märkte att dom dagen till ära hade klätt sig likadant :o) Finaste bästistjejerna!!

Vi var helt själva i Leken. Inte så konstigt kanske...alla andra människor måste ha varit medvetna om regnovädret som var på väg in och stannade hemma istället. Men vi hade det mysigt så länge det varade :o)
I Karlslund fanns det mycket kul att hitta på. Tex fika kex vid ett stoooort bord :o)
Strosa runt och titta på fina blommor.
Sova!

Springa i labyrinten var en höjdare. Barnen var borta en lååång stund ;o)
Gretis sprang runt och ropade efter Hugo ;o)

Vackert! Hit ska vi åka tillbaka någon gång.
När man "leker" 4-barnsmamma på egen hand så är det inte på tal om att ligga på beachen och pressa. Men jag har hört att man får färg på sig även när man står upp och spanar efter badglada barn i vattnet ;o)
Här leker dom att dom fångar stora fiskar på sina vasstrån :o)
Det var lite kallt i början men sedan blev det varmt och skönt och nästan omöjligt att få med dom hem.

Fredagsmyyyyys i soffan. Kolla in Molly :o) Hon passade på när jag var fullt koncentrerad på att försöka få med alla på bild. Lilla gottegrisen, hehehehe!!

Mobilbilden som skickades till Marcus för en stund sedan. "Goooooood naaaaaaaatt pappaaaaaa!" löd hälsningen :o)

God natt på er också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar