onsdag 6 juni 2012

Nationaldag på Zoo

Halli hallå!

Idag är det Sveriges nationaldag. Hur har du firat? Det är lite trist tycker jag att vi svenskar är så blygsamma när det kommer till just firandet av vår nationaldag. Fram med flaggor och slå till med en stor, fet, gräddig jorgubbstårta och ta i för full hals och sjung vår vackra nationalsång vettja! Vi har mycket att vara stolta över.

Men vem är jag att "predika"? Jag är inte bättre själv :o) Vi firade genom att åka till Eskilstuna Zoo med Mia, Stefan och Seth. Inga flaggor, ingen tårta och definitivt ingen sång. Näpp...istället blev det djur, promenader, sockervadd och karuseller :o)

Här kommer vår härliga dag i bilder.

Molly har säkert traskat och gått flera mil i dag (ur en 1-årings perspektiv). Hon har varit nöjd sålänge hon har fått ränna runt och upptäckt allt spännande så vi lät henne hållas. Hon slocknade ovaggad ikväll kan jag bara be att få tala om ;o)

Delar av gänget. Det är bara jag och Mia som saknas. Dagen började kyligt men ju mera tiden gick desto mer kläder fick vi kasta av oss. Det blev tillslut en härlig dag i solsken!

Molly gick och gick som sagt...

Ooooops, en bajskotte mitt på vägen!

Pjuh...det gick ju bra!

"Om vi går hit så kommer vi till alligatorerna..."

Den här lilla ödlan borde vinna första pris i stirrningsleken. Hugo var helt säker på att den var uppstoppad :o) Men jag stirrade tillbaka tillräckligt länge för att se att han faktiskt blinkade....med ena ögat.

Hehehe...jag lyckades knäppa kortet preeeeeciiiis när den här...ödlan....grejen....jag vet inte vad den heter, räckte ut tungan...

OCH när han nästan höll på att falla pladask ner i backen. Stog och väntade läääänge på att han skulle tappa taget. För det hade varit jättekul att få på bild :o) Men han hade tydligen full koll på vad han gjorde och kravlade sig upp i gen och fortsatte att mumsa i sig blad. Typiskt!

Grabbarna grus! Den senaste tiden har vi pratat mycket om flamingos här hemma. Fråga mig inte varför för jag vet faktiskt inte varför. Vi har bara gjort det. Därför var det extra roligt att vi hittade just flamingos på en liten gräsplätt mitt i djurparken.

Det är ful-snygga djur, om du frågar mig :o)

"Iiiiiiii...visst ska det bli spännande Hugo?"

Hugo visste vi skulle tycka om att åka karuseller. Därför köpte vi ett åkband åt honom redan vid entrén. Alva däremot...ja, hur ska jag säga det...? Hon är liksom lite mer...hmmm, ja alltså...FEG! Hon är mer mjäkig och försiktig. Så därför tänkte vi att det räckte med kanske en eller två biljetter till henne. Men ack så vi bedrog oss! Alva är tuffare än vad somliga tror (dvs VI!) och var den som var mest i gasen och ville aaaaaldrig sluta åka :o) 

Uppskjutet fast i miniatyr. Den här åkte hon säkert 5-6 gånger :o) Syns det att dom är syskon eller?? Finaste, FINASTE barnen <3

Wiiiiiiiii!!!

Det var tre uppspelta och glada barn som höll i hop och åkte karuseller heeeela eftermiddagen.

Sa jag att dom är fina? Världens finaste!!!!!

Varför gå när man kan springa?!

Håll i hatten...nu kör vi :o)

Hon blev kaxig tillslut och började stila ;o)

När man går och går en hel dag och kånkar på packning och barn så är man faktiskt värd en sån här. Egentligen var det här Hugos...jag hade klämt en mjukglass precis innan, men det hindrade tydligen inte mig från att mula i mig en sån här också. Den var så god så jag kunde inte förmå mig att sluta äta....Ja, du ser ju! Mmmmmmm!!!

Trötta barn somnade i bilen på vägen hem.

Det zzznarkades från höger och vänster. Även Molly törnade in men henne fick jag inte med på kort.

Nämen vänta?! Jag vet inte...men vore det inte bra och chauffören höll sig vaken?

Pjuh...vilken tur! Han är allt bra busig min man :o) Efter 11 år tillsammans så tycker jag fortfarande att det är lite roligt....med betoning på LITE ;o)


Kram Lovisa

3 kommentarer:

  1. Å vilken härlig dag ni verkar ha haft =0)
    Här har det gjutits lite betong och så har vi städat husvagnen =0)
    Skriver nu en liten "bra att veta"-lista till er inför er lilla husvagnstripp ;0)
    Kram på hela familjen Kindevåg!
    Linda

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag ni haft, sååå roligt att se barnen trivas och ha roligt.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Denna där ödlan är en Leguan .

    Lite oviktigt vetande från Carina i Ställdalen ;-)

    kram på er

    SvaraRadera