fredag 14 oktober 2011

Pinsamma föräldrar

Hejsan!

Vad skönt det är att ta en liten powernap på förmiddagen. Jag tycker ändå att Molly är snäll mot oss och låter oss sova på nätterna. Hon äter i och för sig några gånger på nätterna men eftersom jag ligger och ammar så somnar jag ifrån. Så jag tycker jag får helt okej sömn, men trots det så är det skönt att passa på att slumra någon gång mitt på dan också.

Nu är barnen hemma från skola och dagis. Dom hade visst helt glömt bort att det är fredagsmysdagen idag och blev överlyckliga när jag upplyste dom om det och vi började fredagsmyset redan vid melliset med fruktsallad och varsin arter eight ;o)

Igår kväll fick jag vara med om något speciellt dom jag faktiskt har gått och bävat för. När Hugo skulle gå och sova så började hans tankar snurra kring bebisar och hur dom kommer till. Vi har pratat om det förut men nu var det som att poletten trillade ner. Självklart var inte Marcus hemma (så typiskt) så jag fick ta "The Talk" alldeles själv.

Jag har aldrig haft så svårt för att prata som jag hade igår, jag kom på mig själv med att stamma och fick stundtals inte fram ett ord. Men tillslut hade jag iallafall förklarat för honom hur det ligger till. Hur barn blir till.

Ett nervöst leende smög sig fram på hans läppar och sedan dök han ner med ansiktet i kudden och tyckte att han hade världens mest pinsamma föräldrar!

Inte nog med det så tyckte han tydligen att det var relevant att få veta var han och hans syskon blev till...Hahaha!!! När Alva och Molly blev till undrade han var han befann sig. -Var var jag då mamma? Spelade jag tvspel?" Hihi!

Nä, nu är det dags att röra på sig. Hoppas ni får en härlig helg! Sköt om er.



Vi fortsätter öva med smakportioner, men vattenflaskan är mycket roligare.


Grötmonster :o)


Hugo gillar att busa med Molly.


Idag tog Alva kort på dagis. Hon var så fin när hon gick hemifrån imorse. Ny tunika, diadem i håret och så lite av mammas glittersmink på ögonlocken.


Checka in dessa små söta skor till Molly. Underbara!!

Kram Lovisa

1 kommentar:

  1. Kråke i mammas mage är en jättebra bok som förklarar både hur barn blir till och kommer ut. Har läst den några kommer på jobbet men jag kommer inte ihåg om Alva varit med då. Skrattat åt en del ord gjorde barnen iallafall :-)

    Ha det bra allihopa!

    SvaraRadera