torsdag 16 maj 2013

Duktig tjej


Hej på er!

Idag gällde det för vår lilla Alva att vara lite extra modig. Idag var det dags att göra ett EEG.

Hon var ordentligt nervös i bilen på väg ner till stan. Och stackarn brås på sin mamma...för när hon blir nervös så jobbar munnen på högvarv och hon pladdrar på som om det inte finns en morgondag ;o)

Som tur var så var det en tålmodig och pratglad sköterska som tog emot oss och tog väl hand om Alva.
Här får hon en massa sladdar fastsatta på huvudet. Det tog sin lilla stund...men Alva var tålmodig.


Det gjorde inte ont...men det kändes kallt när sköterskan baddade med tops på stället där sladden skulle sitta :o)


En snygg mössa fick hon också...hehehe :o)


Sen började testerna.
Först skulle hon titta in i en lampa...


...som blinkade i olika tempo. Ibland skulle hon blunda och ibland skulle hon titta och under tiden så satt sköterskan vid en dator som registrerade Alvas hjärnfrekvens.
Ett annat test var att hon skulle blåsa på en färgglad snurra i ca 5 minuter....konstant. Jag höll nästan på att svimma bara av att sitta bredvid och titta på...men Alva hon blåste på för kung och fosterland :o)
 
 
Jag hade helt glömt bort att läsa kallelsen noga. För på den stod det att Alva skulle sova bara hälften av sin nattsömn natten innan för att hon skulle kunna genomföra ett "sovtest" när hon kom till sjukhuset.
Ooooops!


Men nu visade det sig att Alva ändå var lite trött i alla fall (trots att hon hade sovit sina 10 timmar som vanligt) och kunde komma till ro och somna...precis som sköterskan önskade. Även jag höll på att slockna när jag satt på min lilla pall i det mörka rummet tillsammans med Alva och lyssnade till hennes snarkningar ;o)


Efteråt var håret kladigt av krämen som hade använts för att sätta fast sladdarna, så vi fick låna schampoo och handduk och tvätta håret inne på toaletten :o) Busigt!


Är man världens tappraste och duktigaste tjej så får man självklart en liten present efteråt...En Barbietidning och glass...(vaddå, det var ju inte tandläkaren vi hade varit hos ;o) )


Sedan var det bara att åka raka vägen tillbaka till dagis. Idag var det Förskolans dag och det stod fika, teater, sång och dans på schemat för stolta och förväntansfulla föräldrar att njuta av.


Fina Alva!


Å så lite ansiktsmålning :o)


När vi kom hem ville Molly sitta på en pall i gräset utanför lekstugan och mysa. Inte mig emot!
 
Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Vad duktig hon är!!! (Och du med;))

    Har Hugo backslick? Cooling :)

    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Det var duktigt av Alva, vad skönt att det gick så bra..... de var det bara resultaten kvar då..... Håller tummar och tår!
    Puss på er allihopa!
    Linda

    SvaraRadera