tisdag 28 juni 2011

Morgon inlägg

Hej å hå på er!

Det här hör ju inte till vanligheten...att jag gör ett morgon inlägg menar jag. Men Molly har just somnat i sin babysitter och Hugo och Alva tittar på en film efter frukosten så då såg jag min chans.

Igår hade vi en mindre trevlig dag. Hugo vaknade av ont i magen och jag trodde att det berodde på att han var hungrig (som det vanligtvis brukar vara) men när han väl fick frukosten serverad så åt han ingenting så då förstod jag att det inte stod rätt till och när vi stod ute på altanen så kom det...kräkset...å, ja ni vet u har jag känner inför magsjuka....det är verkligen det värsta jag vet. Men jag fascineras över vad som händer med en då man får barn. För så fort jag blev mamma så gick det helt plötsligt bra att tänka på magsjuka och vara i närheten av magsjuka människa utan att börja hyperventilera. Jag tycker fortfarande attd et är fruktansvärt äckligt och obehagligt...men modersinstinkten tar som tur är över och jag fokuserar istället på att barnen inte ska må allt för dåligt.

Hur som haver så kräktes han en gång vid niotiden på morgonen och sedan en sista gång klockan två. Sen mådde han genast mycket bättre och kunde till och med äta en yoghurttallrik till kvällsmat. När han vaknade i morse var han sitt vanliga gamla "jag" igen och har till och med fått i sig en ordentlig frukost. Skönt!

När Marcus kom hem från jobbet igår så tog vi fram poolen som jag var och köpte i slutet på sommaren ifjol. Jag hade lovat barnen att vi skullle ta fram den när det visade sig bli fint väder mer än en dag. Nu är det faktiskt utlovat finväder iallafall tre dagar den här veckan så då passade det bra att ta fram poolen så barnen kan svalka sig när det blir för varmt ute.

Nä, nu ska jag stöka undan frukosten och sedan kravla mig i bikinin. För idag ska vi vara ute så mycket som det bara går. Ha en fin dag, vi hörs!


Molly låg och sov i vagnen medan storasyskonen levde rövare i poolen.
I år bestämde vi oss för att ha poolen uppe på altanen. Det blir mindre sand (från sandlådan) och gräs i den då.

Hugo piggnade till...som ni kan se. Det är lustigt hur barn fungerar när dom är sjuka. Hade det varit jag som hade haft magsjuka så hade jag fortfarande legat däckad.


Det blommar på altanen.



Det var länge sedan jag lade ut en videosnutt, så här kommer det en. En lite intern sådan...det är nog kanske bara vi som tycker den är rolig. Marcus har nämligen kommit på en liten dans som Molly gör med lite hjälp av honom och barnen kiknar av skratt varje gång :o)



En rolig historia som hände härom dan. Vi kulle precis till att käka lunch när det knackade på dörren. Där stod en familj som bor några hus härifrån med en påse i handen. Pappan frågade om det stämde att det bor en liten nyfödd bebis i vårt hus? Det var nämligen så att deras treåring hade kommit på att hon skulle sluta med nappar och hade sagt att hon ville ge dom till en bebis som behövde dom mer. Och då hade dom kommit att tänka på oss. Hihi...jag tycker det är underbart att dom vågade traska över till oss trots att vi typ aldrig har pratats vid förut och lämna över en påse med typ 20 nappar. Självklart fick vi göra vad vi ville med påsen...och den for ner i soporna när vi var säkra på att dom inte skulle ångra sig och komma tillbaka efter den. För treåringen var riktigt förkrossad när dom gick härifrån. Stackarn! Hon kommer alltid förknippa oss med den hjärtskärande stunden då hon lämnade ifrån sig sina älskade nappar :o)


Kram Lovisa

2 kommentarer:

  1. Barne har sett videon "igen" flera gånger. Sååå töpist Marcus! :-) Underbart!

    SvaraRadera
  2. Det heter morgoninlägg... inte morgon inlägg. För var har man i så fall ett sådant inlägg? Är det ett hålfotsinlägg, eller hål fots inlägg? :-)

    Men jag älskar dig ändå:-)

    Puss puss /Marcus

    SvaraRadera