söndag 5 september 2010

Kalasdags


Igår var äntligen dagen här då Hugo skulle få ha sitt efterlängtade kalas. Det har förberetts och laddats inför denna stora dag. Marcus och jag har planerat och funderat över upplägget och jag tror att det slutliga resultatet blev godkänt av födelsedagsbarnet själv. Temat på festen var ju som jag tidigare nämnt, Star Wars. Jag hade inhandlat attiraljer som skulle matcha detta önskemål men samtidigt blandat in endel vanliga traditionella saker så som färgglada ballonger, partysugrör och girlanger.

Klockan tre invaderades huset av sju partysugna grabbar med fikasug i blicken. Vi fikade, lekte dansstopp, under hökens alla vingar och balansera-en-potatis-på-en-sked-leken. Efter en stund var det dags för fika igen där marrängswiss stod på menyn. Sedan var det upplagt för skattjakt innan alla barnen skulle gå hem. Två timmar swischar förbi i ett nafs när man är fullt upptagen med att hålla alla nöjda och glada och samtidigt serva och genomföra lekar och tävlingar.

Det var tur att vi inte hade något annat inplanerat igårkväll för när barnen hade somnat så sjönk jag och Marcus ner i soffan, totalt utslagna. Men summa sumarum så hade vi en jättekul dag och jag tror att Hugo var väldigt nöjd och tacksam för alla kompisar som kom och för de fina presenterna han fick.




Yoda och R2D2 fick fungera som bordsdekoration.

Hugo öppnar paket.

Skattjakt!
Först skulle dom lyckas göra tio mål på Marcus. Klarade dom det fick dom leta reda på nästa ledtråd som fanns vid bilarna på parkeringen...
Hugo hittade en lapp med tre frågor på. Om dom klarade att svara rätt på alla tre frågorna fick dom nästa ledtråd som fanns i dungen...

Där hade Darth Wader tappat bort sin otäcka mask och behövde få hjälp att hitta den. När dom hade hittat den behövde han också få hjälp att hitta sitt försvunna lasersvärd som låg någonstans på andra sidan huset. När dessa två saker var återfunna skulle dom skynda sig bort till vedhögen där dom skulle hjälpas åt att bygga ett högt torn. När dom hade klarat det skulle dom få skattkartan!

Skattkartan visade vägen rakt mot en godisgömma. Denna kalasade dom på (i stillhet!) framför en film innan mammor och pappor började droppa in en efter en. Ett lyckat kalas om man får säga det själv.
Kram Lovisa

4 kommentarer:

  1. Wow, vilken fest han hade , stora killen.
    Ingen dålig skattjakt, lycka för alla barnen.
    Förstår om ni var dagen efter idag.
    Kram från oss

    SvaraRadera
  2. Wow, vilket kalas =)
    Får nog be om lite idéer till Seths kalas, men det är ju flera månader kvar =)
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Ohå, fler femåringar som har skattjaktskalas... !!!! Måste säga att ni verkligen var uppfinningsrika!Roliga stationer och kluriga saker att göra!

    SvaraRadera
  4. Men oj så roligt och så otroligt påhittiga ni är!!

    SvaraRadera