onsdag 29 april 2009

Vill man vara fin...


Idag har jag haft en underbart skön dag. Hade egentligen hela dagen fullspäckad med uppdrag och förberedelsetid inför det stundande Valborgsfirandet imorgon. Men när jag som bäst höll på att klä på barnen för att åka till dagis imorse så ringde samordningen och talade om att alla mina uppdrag för dagen blivit inställda. Vad är oddsen?? Detta innebar att jag kunde lämna barnen på dagis och sedan åka hem och träna på majsångerna hemma, sååå skönt! Jag hann även äta en god lunch innan jag åkte in till kontoret för att fixa med lite mail och pappersarbete. Men vad skönt det var att bara "lulla" på hemma i godan ro, passa på att läsa tidningen och ta en kopp the. Det behövdes med tanke på mardrömsveckan jag hade förra veckan.

Jag tog på mig ett par svarta ballerinaskor när jag åkte in till stan. Tänkte att vädret tillät lite somrigare skor idag. Jag fick skorna av min syster ifjol och dom var jättesköna då, men nu har fötterna vilat en hel vinter och ville inte riktigt acceptera min nygamla skobeklädnad. Trots detta parkerade jag som vanligt bilen på en stor gratisparkering i stan (snål som jag är) och började gå mot kontoret. Den promenaden brukar vanligtvis ta ca 10-15 minuter men idag tog den nästan en halvtimme, jag lovar! Jag fick sådana fruktansvärda skavsår så ni kan inte ana... Det värsta av allt var att när jag väl kom fram till kontoret och kunde plåstra om mina stackars fötter var det bara att ladda inför nästa promenad tillbaka till parkeringen! Nu sitter jag och jobbar i bildtelefon med fötterna "bandagerade" och tycker enormt synd om mig själv ;o) Jag fick gå sista biten till bilen BARFOTA för att det blödde och gjorde så ont. Men det är ju som man brukar säga; "Vill man vara fin får man lida pin".


Jag jobbar ett tag till sen ska jag på BUR - Barn och Ungdoms Rådsmöte på gården klockan 20:00. Det blir en lång dag borta från barnen och Marcus, men det tar vi igen i helgen när vi är lediga. Det är mycket inplanerat...Valborgsfirande hemma hos Romells på torsdag...längtar!! Middag med Mackan och Alexandra, som vi inte sett på år och dag. Det ska bli så mysigt! På lördag kommer min goa vän Jenny från Norrköping och hälsar på tillsammans med sin man Lars, dotter Svea och vovvarna Texas och Nemo, det ska bli så roligt att få träffas och umgås en hela dag. På söndag är Hugo bjuden till bästa kompisen Eddes 4-årskalas. Han längtar så att han håller på att spricka. Han fick inbjudningskortet i söndags och blev alldeles knäckt när vi förklarade att det var sju dagar kvar till kalaset...det blir många "Dagis-sen-sova-sen-dagis igen..." visningar på fingrarna.

Hoppas ni alla får en mysig Valborg med soligt och fint väder!

Kram Lovisa

tisdag 28 april 2009

Uppvärmning inför 14 maj

Sitter i soffan och tar igen mig efter en löparrunda. Pressade mig runt en runda på 4,2 km...vilken underbar känsla det är när man får sätta sig på trappen i den varma vårkvällen och pusta ut efteråt! Det blir en ordentlig urladdning för kroppen och så hinner man rensa huvudet samtidigt.

Nu väntar jag bara på att Marcus ska komma hem från sin runda så att vi kan ta en kvällsfika...vilket är kvällens höjdpunkt. Misstänker dock att vi inte orkar hålla oss vakna speciellt länge ikväll. Alva vaknade nämligen och ville ha välling vid 4-tiden imorse och bestämde sig för att det var morgon...suck!

Den 14 maj smäller det, då är det dags för VårRuset i örebro och jag och 39 kollegor på jobbet ska delta. Jag har hela tiden sagt att jag ska promenera men nu börjar jag fundera om det inte är så att jag faktiskt skulle kunna fixa att springa hela sträckan...? "E åh he" som Hugo skulle ha sagt, vilket betyder "Vi får se".


På jobbet är det 1:a maj som hägrar härnäst. Jag har blivit tilldelad att tolka en av skolornas 1:a majfirande och har suttit en del av kvällen ikväll och översatt fyra av de mest tradtitionella majsångerna som elverna har valt att framföra. Nu gäller det bara att memorera dom innan torsdag. Som tur är har jag fått förberedelsetid på mitt schema imorgon, för hemma hinns det inte med. Jaja...det blir som det blir.

Nä, nu är det färdigslappat i soffan...dags att vara lite huslig och hänga lite tvätt.

Kram Lovisa

söndag 26 april 2009

Det är inte alltid lätt...




Efter en riktigt tung vecka på jobbet (orsaken till varför blogginläggen har lyst med sin frånvaro) har vi njutit av en riktigt skön helg. Ludwig ringde och bjöd in sig i torsdags, så honom plockade jag med mig hem från tågstationen i fredags när jag slutade jobbet. Han behövde shoppa lite kläder inför sommaren och jag axlade gladeligen manteln som hans "Personal shopper!" Kan ni förstå att det faktiskt finns folk som har det som yrke...att följa med folk på stan och föreslå kläder som passar dom och sedan få betalt för det!!! Det ska jag bli när jag blir stor..hahaha!!!

I lördags hade jag några tjejer från jobbet här på besök. Vi var mammalediga ihop ifjol och tyckte att det passade bra med en liten reunion för oss och barnen den här helgen då vi fick tid att prata och barnen fick leka lite. Det var strålande sol hela dagen så vi passade på att sitta ute och fika medan barnen gungade, hoppade studsmatta o ch lekte i sandlådan. Underbart! Marcus, Hugo och Ludwig hade en grabbdag och åkte till Lek och Buslandet istället.

På eftermiddagen åkte jag och Ludwig till Marieberg köpcentrum och shoppade loss. Ludwig hittade skor, jacka, jeansshorts, skjortor och T-shirt och så passade han på att klippa sig...själv unnade jag mig två toppar, en mycket lyckade eftermiddag om jag får säga det själv :o)

Idag har mamma och pappa varit här. Dom kom lagom till 11-kaffet och stannade över maten och eftermiddagskaffet. Mycket trevligt!

Barnen ääälskar morbror Ludwig!

Hittade Alva ihopkurad intill Ludwig imorse... Ser mysigt ut!

11-kaffe ute i trädgården

Alva sitter bredvid mig just nu och käkar salta pinnar som hon smular sönder till små små partiklar och sedan sopar ner i springorna i soffan...suck!

Smulor under foten!!


Igår morse spelade Alva lite piano för oss och då hände det som inte får hända...
Som tur var gick det bra!

Kram Lovisa

söndag 19 april 2009

Mycket har hänt

...och jag är alldeles trött och seg efter en alldeles för kort men härlig helg i Kisa. Vi åkte i fredags efter jobbet. Jag hade redan packat bilen på morgonen och efter jobbet hämtade jag barnen på dagis och sedan hämtade vi Marcus på jobbet i Åsbro. Det är skönt att göra så för då får vi någon timme extra i Kisa då barnen hinner leka av sig och mysa med farmor och farfar innan det är dags att krypa i säng.

Lördagen bestod först av en skön förmiddag med mycket lek och bus ute i det fina vädret. Vid halv två hade vi tid hos Pelle för fotografering av barnen. Pelle fotoade våra bröllopskort och nu senast familjekortet som vi tog på Birgits 60-årsdag. Barnen var i gasen och näst intill okontrollerbara. Dom gjorde precis tvärt emot vad vi sa åt dom att göra så vi får vara glada om det blev några bra syskonkort över huvud taget. Men hur som helst så var vi helt slutkörda efteråt, både jag och Marcus, men det var bara att rycka upp sig för direkt efter vankades det födelsedagsfirande eftersom att Marcus mormor fyllde år och vi skulle ha kalas hemma hos Roger och Birgit. Som tur var så hade barnens kusiner Albin och Hanna kommit så barnen hade några att leka med. Ibland såg vi knappt till dom när dom drog på sig kläderna och försvann ut i trädgården. Enda gången dom visade sig var när dom kom på små "hyss" så som att komma in och fråga efter vatten för att "vattna" stenarna som farfar så fint hade staplat upp bakom stugan på tomten eller gömma vattenkannan i regnvatten tunnan osv :o) Men dom hade kul...det är huvudsaken.

Albin och Hugo plockade fina blommor

I onsdags började vi att lägga ett puzzel på 1000 bitar. Marcus köpte även med en flanellduk som man kan lägga puzzlet på och sedan rulla ihop och lägga undan om man vill få undan det från bordet (mycket praktiskt!). Vi tog med oss puzzlet hem till Kisa i helgen och lyckades faktiskt lägga färdigt det imorse. Det roliga med puzzlet är att det INTE är bilden på kartongen man ska lägga utan det som personerna på kartongen SER händer framför dom. Lite klurigt men otroligt roligt!!


Bilden på kartongen, men alltså inte bilden på puzzlet...

Marcus har precis börjat sortera upp det i fäger...

Det börjar arta sig...

Färdigt!!
Idag gick vi på en promenad för att titta på små nyfödda lamm ute i Harg. Hugo tog på sig cykelhjälmen och satte sig på cykeln medan Alva åkte farfars hemmagjorda "lådbil". Hugo tappade lusten att cykla bara efter några hundra meter och ville åka lådbil med Alva istället. Det blåste kallt ute på de öppna slätterna och barnen (och vi också) frös i kylan. Men väl framme hos lammen glömde vi snabbt bort kylan och barnen var glada och uppspelta över de små liven som sprang runt och buffade på sina mammor för att få leka och äta mat. På väg hem bylsade vi på barnen med varsin filt och Hugo lyckades somna sittandes i lådbilen. Grabben är ju inte direkt liten längre men jag tog honom iallafall i famnen så att han kunde fortsätta sova vidare utan att trilla i backen. Han väger ju ett kilo eller två (!) så det var inte lätt att gå med honom i famnen så Marcus föreslog att jag skulle sätta mig i lådbilen med Hugo i knät...ja, ni kan ju tro att det såg lustigt ut, men vad gör man inte för barnen?!?!

Alva tjöt av lycka när hon fick närkontakt med som söta fåren och deras små lamm

Kallt!

Jag fick träningsvärk i armarna...men Hugo fick sig en välförtjänt tupplur iallafall :o)



Kram Lovisa

tisdag 14 april 2009

Vilken underbar Påsk


Påsken har verkligen bjudit på ett härligt vårväder här i Örebro. Solen har skinit och barnen har kunnat springa runt på en torr och skön gräsmatta. Det är så skönt när man kan lämna dörren öppen och låta doften, ljuden och värmen från våren sprida sig inomhus. Vi har njutit av vår första middag ute och ätit glass på trappen. Hugo har cyklat och Alva har gungat, vi har färglagt vägen utanför med gatukritor och hoppat studsmatta...ja, alltså bara njutit av att det är vår och att man kan vistas utomhus.






Igår hade vi inte så mycket inbokat men vi var sugna att hitta på något, speciellt för barnens skull. Först ringde vi mina föräldrar och bjöd hit dom på lite middag och eftermiddagskaffe men eftersom att det var Påsk så var pappa uppbokad på annat... Då ringde vi istället Marcus föräldrar för att se om dom hade lust att komma förbi. Dom bor i Kisa...en bra bit härifrån, så det var en vild chansning att dom skulle tacka ja, men det gjorde dom. Dom var nämligen barnvakt åt barnens kusiner Albin och Hanna och skulle skjutsa hem dom till Motala senare på eftermiddagen så det passade utmärkt att ta omvägen förbi Örebro på en liten dagsutflykt så att barnen och vi fick träffas och sedan åka till Motala för att lämna av barnen efter lite mat, fika och bus. Sagt och gjort så packade dom in sig i bilen och kom till oss lagom vid lunchtid. Vi fick en jätte mysig eftermiddag tillsammans och barnen lekte och busade sig alldeles trötta.






När farmor, farfar och kusinerna hade åkt hem blev Hugo trött och kinkig och förklaringen kom lite senare när han klagade på att han frös och kände sig trött. Han hade 39 graders feber och ville bara ligga nerbäddad i soffan under sin Bolibompafilt och titta på Tv. Vi andra satt i köket och åt kvällsmat och när vi tittade in i Tv-rummet efteråt så möttes vi av detta...


Klockan var bara strax efter 18 och Hguo sov redan. Idag har han varit hemma med Marcus för att ta igen sig lite. Lyckligtvis har han varit feberfri och kunnat vara ute och cyklat och lekt så imorgon blir det dagis igen.

Nu ska jag göra Marcus sällskap i vardagsrummet. Han har precis varit iväg och köpt ett puzzel som vi ska försöka ge oss på att få ihop. Vi fick mersmak efter helgen hemma hos mamma och pappa härom sistens så nu har vi skaffat oss ett eget Wasgij att sitta och knåpa med. Önska oss lycka till... ;o)

Kram Lovisa

fredag 10 april 2009

Påskmiddag



Idag har vi haft en skön ledig dag. Vi vaknade runt sju och låg kvar i sängen och drog oss fram till åtta medan barnen tittade på tv. Efter frukosten spelade Marcus och barnen bolibompaspel på datorn medan jag började göra en tårta inför eftermiddagen då vi skulle hem till Sunnermarks på Påskmiddag. Vi var flera familjer som var bjudna och alla bidrog med mat och dryck vilket resulterade i ett riktigt smarrigt buffébord.

David hade förberett en "Ägg-jakt" för barnen som förväntansfulla gav sig ut i trädgården för att leta reda på varsina godisägg. En mycket populär syssla för barnen i väntan på att maten skulle serveras, i äggen låg små gossedjur och såpbubblor samt några karameller...vilket toppenägg!!

Efter maten var vi alla så mätta och "stinna i buken" som vi brukar säga, så vi kände att vi behövde röra på oss. Ett parti kubb var precis lagom ambitionsnivå. Barnen ville självklart vara med och kasta några pinnar. Efter ett tag tappade några intresset och fortsatte leka med annat men Hugo höll sig kvar, och vilken tävlingsmänniska han visade sig vara...



Vilken vinnarskalle :o)


"JAG VANN OCH NI "HOLA"( vilket alltså betyder; förlora)

Han behöver lära sig lite ödmjukhet tror jag :o)

Kram Lovisa

torsdag 9 april 2009

Alva

Alva och jag har varit hemma idag också. Hon börjar bli bättre men är fortfarande inte riktigt sig själv, hon är gnällig, trött och har ingen matlust. Ikväll somnade både hon och Hugo 18:30, jag hoppas bara att Hugo inte har fått en släng av det Alva har haft och att Alva förhoppningsvis blir bättre efter en ordentlig nattsömn.


Jag gav mig på att baka marshmallowfudge i förmiddags och Alva ville självklart vara med och hjälpa till. Hon gillade mest att busa med burkar och andra köksredskap :o)


Såhär kan det gå när mamma inte är riktigt uppmärksam. En hel skål med pärlor utspridd på golvet...suck!

Alva ligger nyvaken i vagnen efter en timmes tupplur i det friska och sköna vårvädret.

Kram Lovisa

onsdag 8 april 2009

Glad Påsk

Så här i påsktider tänkte jag passa på att latja till det med lite roliga färger. Jag är egentligen inte så mycket för påskpynt men i år har jag faktiskt gett mig ut i djungeln och införskaffat ett och annat påskpynt, mestadels blommor faktiskt. Påsken är lite för gul för min smak så jag har slängt in lite andra färger i påskriset.


En febrig Alva kom ut för att ta en titt på fjädrar, ägg och ris som jag placerat ute på trappen. Nattlinnet har Alva själv satt på sig över sina vanliga kläder. Nappen sitter där den ska...det som saknas är "vovven" som hon drar runt på nu när hon är hemma och är sjuk.
Lite gult trots allt ;o) Ljusformarna hittade jag på myrorna för 5:-/st. Tycker att dom är så söta.


En fin blomma som vi fick av min syster när dom var här i helgen. Jag är totalt okunnig inom detta område, till skillnad från min syster som välsignats med ett intresse för blommor och extremt "gröna fingrar". Men jag tror jag uppfattade att blomman hette Mårbacka...men jag kan ha fel. Betongängeln är också min systers verk...passade bra ihop med blomman.

Mina älsklingsgrabbar som startade frisersalong här hemma i eftermiddags och klippte varandra med "apparaten". Hugo tappade tålamodet efter ett tag vilket resulterade i att han fortfarande går runt med en lång hårtuss på vänster sida. Jag ska gå upp till hans rum och försöka avlägsna den med saxen nu när han sover :o)

Hoppas ni alla får en skön Påsk med god mat, fint väder och trevligt sällskap. Ha det gott...

Kram Lovisa

måndag 6 april 2009

Framtidens teckenspråkstolk :o)

Fick ett mysigt MMS från min syster Linnéa upp i Lycksele idag. Hennes äldsta tjej Nellie hade klätt ut sig i utklädningskläder och...ja, ni ser ju själva.



Söta Nellie! Det kommer nog bli en toppenbra teckenspråkstolk av henne... :o) Moster är så stolt!!


Buskort på Alva från i eftermiddags

Kram Lovisa

söndag 5 april 2009

Lek och bus

Igår kom min syster med familj från Västerås och hälsade på. Den här helgen har det varit Trädgårdsmässa på Conventum nere i stan och Linda och Jonas ville passa på att besöka den. När dom åkte iväg ner till stan så packade jag och barnen (Hugo, Ebba och Noa) in oss i bilen och åkte iväg till Lek och Buslandet. Det var mitt i Alvas sovtid så Marcus och hon fick stanna hemma för att sova och förbereda lunchen medan vi andra åkte iväg.

Efter några timmar av lek och bus så åkte vi hem till Mosås igen och satte oss till ett så gott som dukat bord. Marcus hade lagat god mat som vi gladeligen slängde i oss, hungriga som vi var. Linda och Jonas efter några timmar av shopping och jag och barnen efter några timmar av svettigt lekande bland hoppborgar och bollhav.

Alva leker "klara, färdiga, GÅ" med Ebba.

Efterrätt- Vienettaglass



Efter maten fick vi vuxna gott om tid att sitta i soffan och prata. Barnen lekte, tittade på tv, hoppade studsmatta etc. Hugo och Alva levde livets glada dagar då storkusinerna var på plats och för att dom även hade tagit med sig sin charmiga hund Tindra. Alva var lite väl efterhängsen och vid ett tillfälle gläfste Tindra till vilket skrämde Alva till tårar, men det behövdes nog för att hon skulle få lite respekt för hunden och hålla sig på sin kant (vilket bara höll i sig i några minuter...men ändå) Moster och morbror var även dom ett populärt inslag under gårdagen. Bildbevis och filmklipp får tala för sig själv...



Jonas, Alva och Linda busar



Alva försöker rymma ut till...

...Ebba som hoppar studsmatta.

På kvällen blev det en spontan beställning av Sushi från East West. Leverans ända fram till dörren...bekvämt och underbart gott!






En mycket lyckad och trevlig dag med andra ord! Den här veckan som kommer är det påsklov vilket innebär att det blir en något lugnare vecka än vanligtvis för mig eftersom att eleverna på skolorna är lediga. Men jag går inte helt sysslolös för det finns fortfarande mycket att tolka inom vardagsuppdrag så barnen får gå på dagis som vanligt, men på fredag får även dom gå på ledighet. Än så länge har vi inga planer på vad vi ska ta oss för men något skoj ska vi nog kunna hitta på.



Kram Lovisa

fredag 3 april 2009

Pizzafredag


Efter att jag hade hämtat barnen på dagis så åkte vi iväg till IKEA och åt varsin korv och delade på en mjukglass. Sedan åkte vi till Willy´s för att handla lite inför kvällens "fredagsmys". Utöver godis, blöjor och annat nödvändigt så införskaffade vi lite ingredienser för att kunna göra egen hemmagjord pizza.

Barnen fick göra egna pizzor utav Tortillasbröd, skinka, fetaost, oliver och tomatpuré. Mycket uppskattat. Det mesta som hamnade på pizzan åts upp innan den ens hunnit in i ugnen.









Nu sitter vi i soffan, och barnen har varsin godisskål framför sig och vi har precis laddat DVD:n med Björnbröder 2. En skön mysfredag med andra ord :o)
Kram Lovisa