söndag 19 april 2009

Mycket har hänt

...och jag är alldeles trött och seg efter en alldeles för kort men härlig helg i Kisa. Vi åkte i fredags efter jobbet. Jag hade redan packat bilen på morgonen och efter jobbet hämtade jag barnen på dagis och sedan hämtade vi Marcus på jobbet i Åsbro. Det är skönt att göra så för då får vi någon timme extra i Kisa då barnen hinner leka av sig och mysa med farmor och farfar innan det är dags att krypa i säng.

Lördagen bestod först av en skön förmiddag med mycket lek och bus ute i det fina vädret. Vid halv två hade vi tid hos Pelle för fotografering av barnen. Pelle fotoade våra bröllopskort och nu senast familjekortet som vi tog på Birgits 60-årsdag. Barnen var i gasen och näst intill okontrollerbara. Dom gjorde precis tvärt emot vad vi sa åt dom att göra så vi får vara glada om det blev några bra syskonkort över huvud taget. Men hur som helst så var vi helt slutkörda efteråt, både jag och Marcus, men det var bara att rycka upp sig för direkt efter vankades det födelsedagsfirande eftersom att Marcus mormor fyllde år och vi skulle ha kalas hemma hos Roger och Birgit. Som tur var så hade barnens kusiner Albin och Hanna kommit så barnen hade några att leka med. Ibland såg vi knappt till dom när dom drog på sig kläderna och försvann ut i trädgården. Enda gången dom visade sig var när dom kom på små "hyss" så som att komma in och fråga efter vatten för att "vattna" stenarna som farfar så fint hade staplat upp bakom stugan på tomten eller gömma vattenkannan i regnvatten tunnan osv :o) Men dom hade kul...det är huvudsaken.

Albin och Hugo plockade fina blommor

I onsdags började vi att lägga ett puzzel på 1000 bitar. Marcus köpte även med en flanellduk som man kan lägga puzzlet på och sedan rulla ihop och lägga undan om man vill få undan det från bordet (mycket praktiskt!). Vi tog med oss puzzlet hem till Kisa i helgen och lyckades faktiskt lägga färdigt det imorse. Det roliga med puzzlet är att det INTE är bilden på kartongen man ska lägga utan det som personerna på kartongen SER händer framför dom. Lite klurigt men otroligt roligt!!


Bilden på kartongen, men alltså inte bilden på puzzlet...

Marcus har precis börjat sortera upp det i fäger...

Det börjar arta sig...

Färdigt!!
Idag gick vi på en promenad för att titta på små nyfödda lamm ute i Harg. Hugo tog på sig cykelhjälmen och satte sig på cykeln medan Alva åkte farfars hemmagjorda "lådbil". Hugo tappade lusten att cykla bara efter några hundra meter och ville åka lådbil med Alva istället. Det blåste kallt ute på de öppna slätterna och barnen (och vi också) frös i kylan. Men väl framme hos lammen glömde vi snabbt bort kylan och barnen var glada och uppspelta över de små liven som sprang runt och buffade på sina mammor för att få leka och äta mat. På väg hem bylsade vi på barnen med varsin filt och Hugo lyckades somna sittandes i lådbilen. Grabben är ju inte direkt liten längre men jag tog honom iallafall i famnen så att han kunde fortsätta sova vidare utan att trilla i backen. Han väger ju ett kilo eller två (!) så det var inte lätt att gå med honom i famnen så Marcus föreslog att jag skulle sätta mig i lådbilen med Hugo i knät...ja, ni kan ju tro att det såg lustigt ut, men vad gör man inte för barnen?!?!

Alva tjöt av lycka när hon fick närkontakt med som söta fåren och deras små lamm

Kallt!

Jag fick träningsvärk i armarna...men Hugo fick sig en välförtjänt tupplur iallafall :o)



Kram Lovisa

4 kommentarer:

  1. Vilket härligt pussel Lite mer sprt om man inte vet hur bilden ska bli eller hur. Kan´ske man skulle köpa sig ett pussel istället för att gloo på den där tv:n.

    Nett

    SvaraRadera
  2. Ja, vad gör man inte för barnen =) Hugo såg ut att ha det bra iaf.
    Jag skulle också vilja ha ett pussel att pyssla lite med, men Peter tycker att det finns annat att göra hemma hos oss (typ trädgårdsarbete).
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej Du!

    Härligt ni verkar ha haft det. sen är det väl värt att få träningsverk med ett sött barn sovandes på armen sköt om er och ha en riktigt trevlig tisdag. Goa kramar Ina

    SvaraRadera
  4. Mia www.pastorsfrun.blogg.se20 april 2009 kl. 20:25

    Ha ha, Hugo. Han kan verkligen somna var som helst. Härligt att du fick åka med =) Hi hi.
    Mer Wasgij till folket!
    Kram

    SvaraRadera