tisdag 17 november 2009

Vaccinbrist och stöld

Nä, vi har inte gått och blivit tokiga och på kuppen stulit något vaccin för eget bruk, men man skulle allt bra gärna vilja. För ca två veckor sedan gick jag till USÖ för att få ta vaccinsprutan via jobbet (Landstinget) men fick vända i dörren då det redan hade tagit slut. Ikväll chansade vi och åkte till mässan för att se om det fanns något vaccin över till hela vår lilla familj. Men jag är gift med en man som avskyr stora folksamlingar och så fort han fick syn på den proppfulla parkeringen gjorde han en snabb U-sväng och styrde bilen hemåt igen. Så det blev ingen spruta idag heller.

Vi har en tanke om att åka till vårdcentralen imorgon efter jobbet för att barnen iallafall ska få sina sprutor men nu har jag hört från jobbarkompisar och vänner som berättat att folk fått skriva upp sig på en väntelista och när dom sedan öpnnat portarna klockan två så har alla 100 (!) sprutor varit "paxade".

Jag vet inte hur vi ska göra för att vara säkra på att få ta del utav svinvaccinet? Ska man måsta ta ledigt från jobbet och sedan stå och köa en hel förmiddag utanför mässan? Eller är det rånarluvan och catwomandräkten på för att sedan ge sig ut i skydd av mörkret och på egen hand införskaffa det där svårfångade vaccinet? Innan vi har fått tag på det har dom väl avblåst faran och erkänt att det blivit lite väl upphåsat och erbjuder istället ett motvaccin mot svinvaccinet som tydligen visade sig vara mindre bra för oss människor...

Hur kommer det sig då att ordet stöld kom med i överskriften idag? Jo det har visat sig att jag har punktering på min gamla cykel som jag trampar runt på på väg till alla mina uppdrag inne i stan. Jag tog med mig den hem i hopp om att Marcus skulle kunna bota den från pyspunkan. Men efter en stunds pulande nere i källaren kom han nyss upp och gav mig det tråkiga beskedet att något pucko troligtvis har stulit ventilen till bakdäcket. Har ni hört något så dumt? Hur orkar man? Att folk inte kan skilja på mitt och ditt! Hur ska jag nu smidigt ta mig emellan uppdragen? Även om jag är rask i benen och kan promenera med en imponerande hastighet (det har jag ärvt av min pappa) så hinner jag aldrig runt i stan med det späckade schema som jag har. Hoppas det går att få ordning på cykeln innan torsdag för då är jag verkligen i stort behov av den. Får nog flörta lite extra tydligt med Marcus och se vad han kan göra.

Tack farmor för de fina vantarna och strumporna som kom med posten idag! Hälsar Hugo och Alva som genast gav sig ut på köksgolvet för att åka skridskor ;o)

Kram Lovisa


3 kommentarer:

  1. Jag har en härlig syn av dig i en catwomen dräkt i huvudet... Hi hi =) Du kanske ska ta den på dig mellan uppdragen och flyga mellan hustaken??

    Hi hi, kram Mia

    SvaraRadera
  2. hi hi glömde säga att har du den på dig hemma med så kanske Marcus blir så till sig att han lagar punkan no matter what =)

    SvaraRadera
  3. Hej Vännen!
    Ska man skratta eller gråta... Känner igen sig i detta vaccin å dessutom är det svinigt att någon snor ens ventil det har även hänt mig så jag förstår att det är svinigt... Men jag önskar er en trevlig fortsatt söndag och vecka goa kramar Ina

    SvaraRadera