söndag 8 mars 2009

Underbara Loka Brunn




Nu är vi hemma efter två underbart sköna dagar på Loka. Vi kom fram i fredags eftermiddag ungefär runt tvåtiden. Vi checkade in och fick nyckeln till vår lilla stuga där vi skulle bo. Efter att vi hade packat upp och läst på om vad som fanns att se och uppleva så var det dags att njuta av gott eftermiddagsfika i den stora salongen uppe i Socitetsvillan.


Stugan vi bodde i



Marcus läser i informationspärmen om Loka



Fina detaljer




Två barnlediga och förväntansfulla Lokafantaster




Efter eftermiddagsfikat var det dags att traska iväg till spa- och relaxhuset för att njuta av lite relaxande. Det var väldigt folktomt hela fredagen och en bit in på lördagen så vi kunde bada, bubbla och basta i lugn och ro.


På kvällen var det sedan dags för den efterlängtade trerätters middagen. Vilken underbar känsla det är att kunna sitta i lugn och ro och njuta av varenda (varm) tugga och kunna prata i vanlig samtalston och faktiskt hinna avsluta en mening utan att bli avbruten ;o)


Middagen började serveras redan klockan 19. Jag och Marcus var bland dom första att göra entré till middagssalongen och dom absolut första att lämna densamma. Efter en underbart god middag var vi mätta och trötta och sängen kallade. Strax efter kockan tio sov vi båda två!



Frukosten morgonen därpå var även den efterlängtad.


Promenad runt sjön




Sedan vankades det eftermiddagsfika - sconesbuffé, kakor, tårtor och frukt!




Mmmmm....underbart!





Efter ytterligare lite relaxande på spaavdelningen och en eftermiddagslur på rummet var det slutligen dags för helgens sista trerätters middag. Jag hade tänkt ta kort på alla tre rätterna men var så glups så jag hann äta upp förrätten innan kameran hann fram för att ta ett kort...







Varmrätten




Efterrätten




Marcus framför brasan i stora salen.


Kvällen avslutades på rummet med lite godis och slutet på melodifestivalen- andra chansen. Sedan somnade vi....Zzzzzz!!!!




Efter att ha inmundigat den otroligt smarriga fukosten gick vi tillbaka till rummet och packade ihop våra saker och checkade ut. Sedan styrde vi hemåt och mot Katrieholm för att hämta upp barnen som spenderat helgen hos mormor och morfar. Vi hade längtat efter att få omfamna barnen och hade visualiserat hur dom kom springandes mot oss och kastade sig runt halsarna på oss samtidigt som dom överöste oss med pussar och kramar. Verkligheten visade sig bli helt annan...Hugo och mormor satt vid köksbordet och spelade spel när vi klev innanför dörren. När Hugo fick se oss brast han ut i grååt och bönade och bad att vi inte skulle ta med oss honom hem, för han ville stanna hos mormor och morfar för all framtid. Alva låg ute i vagnen och sov så henne fick vi träffa första en dryg timme senare. Hon var dock lite gladare över att få se oss igen.




Hur som haver så har det varit en fantastiskt skön rekreationshelg där vi har fått möjligheten att ladda batterierna för en tid framöver. Undebart!! Nu drar en ny vecka igång vilket jag på något sätt ändå ser fram emot.






Kram Lovisa






2 kommentarer:

  1. Skönt för barnen att få slippa sina föräldrar för en helg. Ja unnar dom det. ;) Slippa allt gnäll om vad man inte får göra och vad man ska göra. ;P What happens at grandma, stays at grandma! hehe. Låter som att både ni och barnen har haft en kanon bra helg. Tänker på er och barnen. Kram

    SvaraRadera
  2. Så kul! Hur gör man för att få till en sån härlig helg? Det skulle inte sitta fel!
    Kram Maria

    SvaraRadera