onsdag 18 mars 2009

Stängt på dagis idag...


...så jag har varit hemma med barnen. Vad skönt det var att få vakna upp och känna att vi inte hade massa saker inplanerat. Hugo vaknade klockan sex i morse och Alva var inte sen att haka på, så jag kan ju inte skryta med att säga att vi fick en skön sovmorgon. Men bara känslan av att kunna ligga kvar i sängen i lugn och ro...det är en härlig känsla.

Jag hade tänkt att vi skulle hitta på något skoj med någon annan dagledig familj men båda bilarna har varit inlämnade på biltvätten här i Mosås så vi har inte varit speciellt mobila idag. Men så kände jag även att det har varit ganska fullt ös de senaste veckorna och helgerna och det ser inte ut att lugna ner sig nämnvärt den närmaste tiden så då passade det bra att bara hålla sig hemma och ta det lugnt. Och vilken skön dag det har varit...



Vi har lekt och busat och självklart spelat spel flera gånger om. Hugo har ett otroligt minne och vinner varje omgång av memory som vi kör, vilket börjar stiga honom åt huvudet för han sträckar alltid armarna i luften och utbrister "Jag är bäst"!!

Jag hittade Hugo vid pianot idag, han spelade och sjöng; Makus, Makus...pappa är inte här, pappa är på hobbet (=jobbet), han kommer sen, Makus, Makus". En sing- and songwriter är född ;o)
Vi gjorde en liten utflykt till lekparken på eftermiddagen. Solen sken och vi kunde konstatera att när snön tinar bort så "tinar folk fram" för det kryllade av barn med sina föräldrar i lekparken. Några hade med sig sina barn som jag inte sett sedan dom var nyfödda och nu satt dom helt plötsligt i sina vagnar och hade växt och blivit stora.

En skön dag som avslutades med ett kvällsuppdrag mellan 18-20 och nu slutligen, kvällsfika i soffan med Marcus och Grey´s Anatomy på tv:n. Två arbetsdagar kvar sen åker vi till Kisa för att fira Birgits 60års dag. Mia fyller år samma dag, men henne har vi redan uppvaktat när vi var i Avesta förra helgen, för jag kan tro att hon hamnar lite i skym undan då mamma hennes fyller jämnt.

Kram Lovisa







3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Vilken härlig dag ni har haft, visst är det härligt när man får en extra dag tillsammans mitt i veckan. Jag förstår det med att folk tinar fram de gör de även här på landet. Vi har haft väldigt varmt och varit ute en stund i solen. Men E har varit på dagis och jag har varit på öppna förskolan och sjungit med barnen. Det var många som hade tagit sig ut en sån fin dag. Ha en god natt kram Ina

    SvaraRadera
  2. Ha ha
    Hugo alltså
    VIlken härlig unge!!! Vad kul att han sjunger och skriver sånger!!! VI ses på fredag! (på MIN födelsedag... ha ha och lite mammas också)
    Kramar Mia

    SvaraRadera
  3. Håhåjajaa! Vi lever så olika liv du och jag. Men det är fantastiskt skoj att du har en blogg!!

    Så söta barn också!

    Norrlandskram till dig!

    SvaraRadera