tisdag 1 december 2009

Julkalender

Idag är det 1:a december vilket betyder julkalenderdags. Det är inte bara premiär för adventskalendern i radio och TV:n, barnen har även fått sina första kalendrar för i år. En chokladkalender och så en play mobile-kalender. Första gången jag såg en sådan var för något år sedan hemma hos Romells och tänkte att Hugo och Alva också skulle få sådana någon gång. I fjol var jag för sent ute så alla kalendrar var slutsålda på leksaksaffärerna när jag hade tänkt handla. I år var jag istället ute i extremt god tid, så dom har fått stå gömda uppe i klädkammaren i några veckor. Hugo har fått en polisstation och Alva har fått ett stall. Inte alls könsbestämda leksaker. Hur som haver så blev båda glada och nöjda över påhittet och har lekt länge med sina nya leksaker ikväll samtidigt som dom mumsade i sig chokladen.

Dagens leksak var en tjuv i Hugos kalender...

...och en häst i Alvas.

Kram Lovisa


2 kommentarer:

  1. Oh, vilken rolig grej. Har aldrig sett såna julkalendrar. Men det är klart... här så finns ju inga roliga leksaksaffärer =(
    Kram Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Kul ide´! Här är det adventspaket som gäller på helgerna. Tack för hjälpen i lördags. Det var en mysig tripp. Var in på Panduro på Marieberg på vägen hem och investerade lite av de nyligen intjänade pengarna =0) Ideer har vi inte ont om, bara tid!
    Kram Linda

    SvaraRadera