måndag 14 december 2009

Stolt mamma till två pepparkakor

Imorse ringde klockan alldeles förfärligt tidigt, jag hade kunnat fortsatt sova några timmar till. Men Hugos Luciatåg stog på agendan och vi ville ju inte bli sena så det var bara att klia upp.

Man kan ju inte bli annat än stolt när barnen smyger in hand i hand och sjunger julsånger lite försynt. Hugo ville först inte vara med i Luciatåget och skulle absolut inte ha sin pepparkaksdräkt på sig. Men som räddande änglar kom grabbarna grus (Edde och Lucas, Hugos bästisar) in genom dörren och var även dom brunklädda från topp till tå. Helt plötsligt var alla protester som bortblåsta och jag, Marcus och Alva kunde gå in och sätta oss på golvet i spänd förväntan...

Barnen skrattade och höll för ögonen när alla stolta föräldrars kamerablixtar avfyrades på löpande band.

Efteråt vankades det lussefrukost som var och en hade tagit med sig dit.
Klockan halv fyra var det sedan dags för Alva att briljera. Även på hennes dagis satt förväntansfulla och stolta föräldrar uppradade på stolar och stog längs med väggarna med kamerorna i högsta hugg. Tyvärr hamnade vi lite dåligt till så det blev inga bra kort eller filmsnuttar på Alva. Men jag kan berätta att hon var oförskämt söt och jätte duktig på att både sjunga och hänga med i rörelserna. Efteråt var det dags för lussefika igen. Alva och hennes bästis Cornelia började härja och busa med Cornelias farfar som visade sig vara en hejare på att trolla bort tjejernas pepparkakshuckle respektive tomteluva till deras stora förtjusning. Så söta!!
"Vi komma, vi komma från pepparkakeland..."

Lillbus

Alva och Cornelia tar en paus i busandet och ger varandra en stor kram!
Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar