torsdag 1 augusti 2013

Här fixas det

Tja!
 
Jahapp...då är vi igång med renovering igen! Vi som i Marcus...jag står som vanligt för markservicen :o) 
 
Nu är det hallen...vardagsrummet...och gästrummet som står på tur. Det är fungerar liksom som en dominogrej.  
 
Huvudproblemet är HALLEN.
Det här är liksom allt vi har att jobba med på oss fem. Nu är det sommar och vi använder lätta skor och tunna tröjor. Värre blir det på vintern...då trängs här tjocka jackor och overaller samt stora vinterkängor. En mardröm som jag inte orkar med en vinter till!! Därför är det dags för lite fix :o)

Såhär såg vardagsrummet ut tidigare idag...
Nu är det en enda röra!

 

För att få till hallen så behöver vi öppna upp en vägg här i vardagsrummet.


För att få en ny öppning in till det här rummet.
Det är svårt att förklara...men tanken är att vi ska bygga en garderob i den gamla dörröppningen in till det här gästrummet. Därför behövs en ny dörröppning. Asch...det blir lättare att förklara ju längre vi kommer i renoveringen. Jag får visa fler bilder vad det lider :o)

Man samlar på sig mycket i skåp och lådor. Vi har bestämt oss för att måla om våran skänk i vardagsrummet och i den hittade jag vår bröllopsservis "Lovisa". Ja, den heter så :o) Här är de fina vinglasen...och så har vi tallrikar, assietter osv. Jättefina! 

Hittade även dessa intryckta längst bak bland massa annat bråte! Vet inte hur jag tänkte då jag köpte på mig tre STORPACK schampoflaskor från ELDORADO...?? 

Utgångsdatum för lääääänge sen ;o)

Det här var desto trevligare att hitta. Ett gammalt fotoalbum från då Hugo och Alva var små. Här dansar dom :o)

Någonstans i väggen vet vi att det redan ska finnas en dörröppning. Det gäller bara att hitta den. Hugo och Alva hjälper till att knacka sig fram.

Ingen återvändo...nu är det bara att tuta och köra!

Hittad!!

Tittut!! Hugo spanar genom hålet i väggen in till gästrummet.

Nu är vi igenom :o)


Före - Efter
Marcus är helt makalös!! Simsalabim...och helt plötsligt så har vi en inte bara en dörröppning utan även en DÖRR!! Och just dörren var inte lätt att få till med ett gammalt, snett och vint hus.

Före - Efter
Gästrummet.

Före - Efter
Här ser du vad jag försökte förklara förut.
Såhär såg den gamla ingången till gästrummet ut. Nu har vi bytt dörr (den här kommer att behöva slipas och målas som du kanske ser?!) och så kommer en garderob att byggas innanför. Vi kommer alltså att låna lite utrymme från gästrummet till garderobsytan...
Comprende??
 
 
Oh well...du kommer nog förstå så småningom ;o) Fortsättning följer och fler bilder kommer att visas :o) Vi fortsätter även imorgon!!
 
Kram Lovisa 

1 kommentar:

  1. Heej! Tack för senast! Kul blogg du har!:) ser att ni kommit igång med renoveringen, kommer bli toppen ju! Om ni vill ta ett dopp någon dag så hör av er,ni är jätte välkomna!! Kraam Hanna

    SvaraRadera