lördag 30 oktober 2010

Hello Kittykalas

Hej på er!

Nu är det avklarat, Alvas Hello Kittykalas som hon så länge har längtat efter. Åh, vad mysigt det var och vad roligt barnen hade. Alva verkligen glittrade av glädje!

Hon fick fina presenter av sin kompisar och som sig bör så bjöd hon på fika, glass och godispåse...barnen bombarderades med så mycket socker så att dom har uppfyllt sin kvot för hela det här året och nästkommande år också för den delen. Men gott och roligt var det.

Hugo hade till en början lite svårt att acceptera att all uppmärksamhet riktades mot lillasyster och han försökte gång på gång få Alva och hennes kompisar att hänga med på hans upptåg. När han märkte att dom inte nappade på att leka hans lite "tuffare" lekar ändrade han strategi och föreslog att dom skulle leka kurragömma och dansstopp istället. Det visade sig att det visst bor en liten "lekfarbror" i honom :o)

När kompisarna hade åkt hem och lugnet hade lagt sig, slog det Alva att kalaset som hon så länge gått och väntat på faktiskt var över och att det kommer att dröja länge till nästa gång och då fällde hon en litentår...lillstrumpan!

Nu sitter vi och slöar i soffan och tittar på Emil. Vi har hitentills bara haft besök av tre småtjejer utklädda till häxor och annat otäckt som krävt oss på godis. Och man kan ju inget annat göra än att ge dom allt vad man äger i godisväg för man vill ju inte riskera att få huset pepprat med ruttna ägg eller hitta hundbajs i brevlådan. Får se om dessa tre blir de enda som vågar sig hit. Verkar det som att det blir skytteltrafik åt det här hållet får vi nog släcka ner i huset och leka "mörka minuten" i tre timmar eller så, tills kusten verkar klar!

Körde en favorit i repris. När Hugo hade kalas ifjol gjorde jag samma dukning, med stora ritark som underlägg och så ställde jag fram tuschpennor på bordet så att barnen kunde rita lite innan fikat. Och vilka mästerverk tjejerna lyckades åstadkomma!

Dansstopp är kul!

Ingen tårta den här gången heller. Barnen är inte så förtjusta i tårta men deras mamma är desto mer förtjust i den gamla klassikern Marrängswisch, så det fick det bli. Och jag tror faktiskt barnen tyckte det var lika bäst.
Kram Lovisa

onsdag 27 oktober 2010

Busunge!

Har ganska nyss kommit hem från jobbet. Det är onsdag och då jobbar jag alltid kvällspass. Jag hade parkerat bilen på gratisparkeringen på andra sidan stan tidigare under dagen (snål som jag är) så därför fick jag ta en promenad tillbaka till bilen nu ikväll, i regnet, med överfallslarmet i höger hand och Marcus i mobilen i andra handen. Usch vad arg jag är över dom här idioterna som springer runt i stan och våldtar tjejer...man känner sig verkligen inte trygg någonstans.

Nu är jag iallafall hemma i tryggt förvar men det spelar visst ingen roll för här hemma verkar man inte heller kunna gå säker :o) På onsdagar går det nämligen ett program på bolibompa som heter "buskul", vilket för övrigt är Hugos favoritprogram just nu. Han lär sig mycket knasigt och busigt som han gärna vill testa på oss.

Lyckligt ovetande öppnade jag tex kylskåpsdörren när jag kom hem för att ta fram lite kvällsfika...och vad händer då? Jo jag får en hel tetra med fil över mig (trodde jag...som tur var var den tom). Gissa om jag hann bli rädd? :o)

Inte nog med det...när jag sedan skulle ta vatten ur kranen så hade Hugo varit framme även där och tejpat munstycket så det sprutade vatten åt alla håll och kanter, men allra mest på mig :o) Allt medan Marcus stog bredvid och skrattade gott! Hugo...den rackarn...han ska få igen...vänta bara ;o)

Tur att den var tom!

I måndags var jag och barnen lediga. Såhär mysigt hade vi det.



På eftermiddagen kom Cornelia hit och lekte en stund. Här tittar dom på film...eller nja....dom gör allt annat än att titta på film ;o)



På kvällen kom mormor, morfar och Ludwig förbi på mat och tårta och för att fira Alva. Glädjen var stor!!!



Kram Lovisa

lördag 23 oktober 2010

Födelsedag

Igår var det en stor dag för vår lilla tjej...som tydligen inte är så liten längre. För igår blev hon nämligen tre år, äntligen! Hon har tjatat om denna dag i flera månaders tid och igår morse var det som sagt äntligen hennes tur att bli väckt med skönsång (?) och paket.

Tillslut fick hon sin efterlängtade "Hello Kitty-mifon" och lyckan var stor. Eftersom Hello Kitty är en stor favorit så var de flesta paketen på just det temat. Hello Kitty telefon, Hello Kitty strumpor, Hello Kitty pussel och Hello Kitty badskum. Men hon fick även en ny pyjamas och en eltandborste fast med andra motiv än just Hello Kitty.

Lite svårväckt var hon...

Men när hon väl förstod vad som stod på så var det inte svårt att få henne att slå upp sina blå.

Hugo fick ett sympatipaket...

"Hello Kitty-mifon"

Såhär såg det ut när vi vaknade. På eftermiddagen var allt borta igen.



Kram Lovisa

torsdag 21 oktober 2010

Ledig dag


Hej på er!

Vet inte om jag har nämnt förrut att jag har börjat jobba på schema? Under en åttaveckors period ska jag göra ett visst antal kvällar samt minst en helg. Den här helgen är det min jobbarhelg och då har jag lagt schemat så att jag är ledig torsdag och måndag så idag har jag alltså varit ledig. Mycket skönt!

Vi fick mysigt sällskap av Cornelia (Alvas bästis) och hennes mamma Ida och lillasyster Greta. Vi har käkat lunch, fikat och barnen har lekt. Hugo hade tur och blev uppringd av en dagiskompis som också var hemma och var ledig idag, så han fick också en lekkompis. Han var lite bekymrad över just vem han skulle leka med idag när det bara kom en massa tjejer hit. Men det löste sig ju som tur var.

Ida och jag hade en hel del att prata om idag. Det var inte lätt att överrösta barnen stundtals men det är så skönt att få prata med någon som förstår och som tycker och tänker lite likadant som en själv :o) Vi hade jättemysigt och har planerat en massa roliga saker att se fram emot nu när det börjar bli kallt och ruskigt ute :o)

Bästisar!

Full koncentration.


Kram Lovisa

onsdag 20 oktober 2010

Jul Jul strålande Jul

Idag hade jag vägarna förbi en lågprisbutik och kunde inte låta bli att inhandla lite julgrejer som skrek efter mig. Den här gången var jag inte dumsnål utan jag köpte tolv glöggmuggar på en gång. Annars brukar jag ta 8-10 stycken och sedan ångrar jag mig bittert när huset är fullt med folk och alla dricker glögg ur tre olika sorters muggar för att det inte räcker med en sort till alla. I-landsproblem, jag vet! Men det gör lite ont i mitt estetiska öga ;o)

Visst blir man lite sugen på Julen?!
Kram Lovisa

tisdag 19 oktober 2010

I brist på annat

Hej på er!

Vad är det som händer? Jag har absolut inget att skriva om känns det som och ändå händer det saker hela tiden. Som tex så var jag nere på Gården härom kvällen och fick berätta om mitt fantastiskt roliga jobb. Det var en kväll som riktade sig till ungdomar och arbetslösa som går i jobbtankar och funderar på "vad dom ska bli när dom blir stora". Jag och flera andra blev intervjuade om just vårt yrke och det kändes som att jag kunde babbla på hela kvällen om mitt jobb...men andra skulle också få komma till tals så jag fick tygla mig. Hoppas jag sådde ett litet tolkfrö i någon.

I lördags drog jag och ett tjejgäng iväg på vår lilla ullaredresa. Vi startade klockan fyra på natten och körde ner mot ett minst sagt välbesökt Ullared. Jag hade varnat tjejerna att det kunde vara knökat med folk men inte ens jag hade kunnat föreställa mig att det skulle vara så mycket folk. Vi kunde inte annat än skratta när vi ställde oss i kön och fick till svar av en vakt att vi nog hade ca 3 timmar framför oss i kön. Som tur var kom vi in efter bara (!) två timmar och kunde komma igång med shoppingen. Jag som redan hade varit där tidigare under veckan hade inte så mycket på inköpslistan så jag strosade mest runt och försökte hålla mig ur vägen för alla galningar med mord i blicken.

Efter 1 timme och 40 minuter i kön för att få betala kunde vi äntligen andas frisk luft igen och styrde bilen hem mot Örebro. Vi var hemma vid midnatt och då var jag verkligen inte svårsövd. Somnade på en pickosekund...hann inte ens börja drömma om kundvagnar, Ola-Conny och tusenlappar som spreds med vinden... Men vilken härlig dag det var ändå!

Örebro har bjudit på top notch-väder den här hösten och jag bara njuuuter av alla underbara färger!

"Lala"

"Budden"

Så här såg min kvällsmys-frossa-i-något-gott-tallrik ut för en stund sedan. En varm macka som jag åt som barn...den är underbart god och här kommer det superenkla receptet.
Hårdbröd
smör
Makrill i tomatsås
Ost
Bred smör på en hårdbrödmacka. Lägg på en klick makrill och toppa med en skiva ost och sedan skjuts in i ugnen på ca 175 grader tills osten har fått lite färg.
Klaaaar och jättesmarrig!!!
Kram Lovisa

onsdag 13 oktober 2010

Hur svårt kan det va??


Har försökt publicera det här inlägget flera gånger idag men utan att lyckas. Jag förstår inte vad jag gör för fel? Men nu äntligen verkar det funka, men istället är klockan mycket och jag är tröttare än Arne Tammer (ett internt uttryckssätt inom familjen). Jag har jobbat till kl22:00 ikväll och har just kommit hem och tagit mig en nattmacka och ska snart krypa ner i sängen med övriga familjen. Men först ett försök att skriva om vår lilla Ullaredstripp som vi kom hem ifrån igår.

Nu tror ni säkert att det är den trippen som jag har flaggat för i tidigare inlägg...men se det är det inte. Den trippen ska jag göra på lördag med ett annat glatt tjejgäng. Ullaredstrippen jag pratar om nu har jag inte ens ordat om förut och det beror på att allt hände så plötsligt så jag hann knappt själv registrera hela händelseförloppet.

Förra veckan fick jag nämligen ett glatt telefonsamtal från min kära vän och svägerska Mia i Avesta. Hon ringde för att berätta att hon hade vunnit en tävling till Ullared där hon blivit erbjuden att ta med sig tre personer. De tre lyckliga personerna blev jag, svärmor och min andra svägerska Åsa. Men det visade sig att det inte skulle bli vilken "vanlig" resa som helst till Ullared...vi skulle nämligen få åka dit med Hannah Graaf.

Hastigt och lustigt var det bara att åka till jobbet och be om ledigt måndag-tisdag den här veckan och helt plötsligt var det helg...och söndag och Mia kom och hämtade upp mig i Katrineholm där vi var och hälsade på mina föräldrar. Vi styrde resan vidare ner mot Kisa där vi sov en natt för att sedan åka vidare mot Ullared och GeKås på måndagmorgonen. Där mötte vi upp Åsa och ett gäng tjejer som också hade vunnit tävlingen att få följa med Hannah på denna härliga shoppingfest.

Vid tolvtiden kom Hannah, hennes man Peter, dotter Liv, mamma Linda, svägerska Pernilla och bästa kompis Lill-Magnus gående emot oss. Vi blev bjudna att följa med in genom personalingången in till ett konferensrum där vi blev bjudna på lunchmacka och information om shoppingmekkat GeKås. Sedan blev vi släppta ut på grönbete och shoppingsugna som vi var var vi inte sena att slänga oss in i kaoset.

På kvällen blev vi bjudna på god mat, trevligt umgänge och avslappnande bad i vedeldad tunna. Vi var i himmelriket...trötta småbarnsföräldrar som vi är samt flitigt utnyttjad farmor/mormor :o) Vi njöt för fullt!!

Hannah och hennes familj samt dom övriga tjejerna var verkligen fantastiska människor och trevliga att få lära känna. Vi hade så trevligt och roligt och fnittrade och skrattade oavbrutet hela dagen och kvällen.

Ullared är verkligen något utöver det vanliga och att få uppleva det på detta lite annorlunda men underbara sätt är något jag tror att vi alla kommer att minnas för resten av våra liv. Nu har jag laddat batterierna för ett bra tag framöver. Och nu på lördag är det dags igen...fast utan all lyx och flärd. Då ska jag dit och fortsätta sätta sprätt på pengar :o)

Bilresan ner var en underbar upplevelse. Solens strålar och dimma över åkrar och sjöar. Vi konstaterade gång på gång att Sverige verkligen är vackert på hösten.

Det är så vackert att man nästan tappar andan.


Förväntnsfulla tjejer har anlänt till Ullared!
För er som följer Tv-serien Ullared på 5:an vet säkert vem det här är. Meet Morgan :o)
Fina Hannah med sin sockersöta Liv som charmar allt och alla.
Innan vi rusade in i butiken.
När vi kom till stugan vi skulle bo i hade vi fått varsin goodiebag med roliga presenter i...tex dom här trosorna ;o)
Det här måste vara den roligaste mannen som går i ett par skor, Hannahs man Peter. Jag kissar nästan på mig av skratt så fort han öppnar munnen eller knappar in ett inlägg i sin blogg. "Man skulle vilja se in i den hjärnan".
Härlig avslutning på en underbar dag!

Nöjda och glada (läs även fattiga) styrde vi bilen hemåt.
Kram Lovisa

tisdag 5 oktober 2010

Sjukstuga och kändis

Idag är jag hemma med barnen. Dom hostar och snorar så dant...speciellt på natten så ingen utav oss har sovit speciellt bra de senaste nätterna. Om vi ska kunna åka till mormor och morfar i helgen som är barnens högsta dröm och önskan just nu så måste vi se till att dom kryar på sig och hur gör man det? Jo, stannar hemma och sitter i soffan iklädd myskläder. Vi har spelat "finns i sjön", byggt tågbana, spelat Tv-spel, ätit frukt och nu tittar vi på Bananer i pyjamas.

Barnen var inte jätteglada över att stanna hemma från dagis i morse och förslaget möttes av några tårar och flera protester. Men när jag lyxade till frukosten en smula så tyckte dom att det skulle bli ganska okej att hasa runt här hemma med morsan.

Jag plockade fram "finporslinet" och dukade med servetter och tända ljus. Sedan eskorterade jag barnen iunder varsin arm fram till sina platser och undrade vilken typ utav flingor dom behagade att inmundiga till sin fil respektive yoghurt? Då fnös dom båda två och tyckte att jag skulle sluta fjompa runt... Men jag fick dom iallafall att dra på smilbanden och sluta tjata efter dagis ;o)

Frukost a la Hotell Kindevåg

Idag är vår Alva med i tidningen. Jag valde att skicka in en bild på hennes solros till NA och idag kom den med på familjesidan :o) Klicka på bilden så blir den större så du kan läsa texten.



Kram Lovisa

söndag 3 oktober 2010

Nu är vi igång igen...


Nu sitter jag och barnen i soffan och tar igen oss. Vi har just vinkat av Seth och Mia som var på genomresa på sin väg hem till Avesta. Barnen har lekt och haft kul oc Hugo konstaterade just att det var så roligt att Seth var här men supertråkigt när han åkte. Det är så kul att kusinerna trivs i varandras sällskap.

Marcus har gett sig ut på ett löppass så därför har vi kraschat i soffan och sitter nu och tittar på film. Barnen är lite krassliga så det passar bra att tagga ner för en stund och bara njuta av lugnet.

Så var det söndag igen och ännu en helg har passerat. Vi har hunnit med att rensa förrådet, åkt till tippen, börja riva uppe i barnens sovrum, hälsa på vänner, gått i kyrkan och haft besök här hemma. Men nu är det das för en stillsam söndagkväll på hemmaplan. Jag har haft ont i ryggen hela veckan och kan därför inte ge mig iväg på träningen ikväll, och Marcus gör bort sin löpning redan nu så då blir vi hemma och kan ta en lugn kväll tillsammans med barnen och orkar vi så kanske det blir en film när barnen har somnat?

Vi får se hur morgondagen blir...kanske är jag hemma med barnen om dom fortsäter att hosta som dom gjorde i natt och idag. Hugo ser ut att gå på droger av någon sort....alldeles likblek i ansiktet och röd runt ögonen och Alva skulle nog kunna somna på stående fot. Jag undrade just när barnen skulle drabbas av någon förkylning eller dyligt. Tycker att det är lite ovanligt att dom inte insjuknat i något under dessa veckor sedan vi kom tillbaka från semestern. Alltid brukar det vara nått...men nu har vi varit förskonade. Fram till idag...

Jahaja...vilket trist inlägg det här blev då! Lovar bättring till nästa gån och hoppas att jag har något roligare att skriva om då. Hoppas ni får en fortsatt skön söndagkväll. Må så gott!!

Hugos gamla rum har tömts på grejer och Marcus har börjat att riva lister och lite väggar. Fortsättning följer.

Hugo ville styra upp fm-fikat i lördags och visst fick han det och det visade sig att killen faktiskt har koll! Kakorna hamnade i brödkorgen, festisarna placerades framför rätt ägare, kaffet serverades i finaste porslinkopparna med tillhörande fat och en artig inbjudan att avnjuta 11-kaffet inne i Tv-rummet levererades av en stolt 5-åring. Världsklass!
Kram Lovisa