torsdag 29 april 2010

Huvudvärk!

Idag skulle jag ha varit försjkuten på jobbet vilket innebär att jag skulle börja senare och jobba till 20:30 ikväll. Men när jag hade lämnat Alva på dagis och skulle göra detsamma med Hugo så förvandlades han till "knähund" och började klaga på huvudvärk. Så det var bara att vända om och åka hem igen. Vi har haft en fantastisk dag tillsammans. Hugo har velat mysa mesta delen av dan men jag har också hunnit städa endel så jag känner mig faktiskt ganska nyttig. Tyvärr fick jag ett tråkigt besked imorse ang en nära vän som gjorde att jag kände mig ganska låg och ledsen resten av dagen.

Trots det behöll jag mitt kvällsuppdrag och har just kommit hem från det. Känner mig både psykiskt och fysiskt utmattad och snart så är det dags för sängen. Men först...lite tv-tittande för att varva ner och sedan hänga tvätten.

Hugo har pärlat idag och hängde sedan sina fina alster i ett utav träden i trädgården. Det blev jätte fint!

Ett armband!

Upphovsmannen :o)

Fick en vacker bukett av Hugo.

Underbar blomma!
Kram Lovisa

måndag 26 april 2010

Bollek

Idag har det varit en hektisk måndag. Upp tidigt och iväg med barnen till dagis och sedan fortsätta vidare till jobbet där uppdragen har avlöst varandra på löpande band. Idag stängde dessutom dagis klockan fyra och mitt sista uppdrag för dagen slutade just klockan fyra.

Marcus går på kurs några måndageftermiddagar framöver och kunde inte hämta barnen på dagis idag så jag fick flörta lite med min kollega och be att få smita iväg en kvart tidigare för att hinna hem och plocka upp barnen innan dom blev inlåsta på sina respektive avdelningar :o) Sedan var det dags för Hugos bollek klockan fem. Alva tycker det är kul att få följa med för då får hon möjligheten att leka med Ingrid (Hugos bästis Lukas lillasyster) under tiden grabbarna latjar med fotbollarna.

Ingrid och Alva sprang på kottjakt.
Tadaaaa!

Hugo i Mosjö SK-tröjan.

"Jaaaa, jag kom med i det röda laget!"

Hugo och Lukas väntar på att få lägga straffsparkar.



Kram Lovsia

söndag 25 april 2010

solskensdag!

Igår hade vi en såndär skön dag då vi hade tid att göra precis vad vi kände för. Marcus gav sig tex ut på en lååång löprunda på över två timmar. Han tränar ju inför Stockholm Marathon och börjar därför succesivt utöka sina sträckor. "Är huvudet dumt får kroppen lida" finns det ju ett talesätt som heter, och det stämde in på Marcus igår. När han kom hem var han klippt slut och hade gjort av med över 2900 kalorier och var sedan hungrig resten av dan...det spelade ingen roll hur mycket han åt. Trots hans utmattade kropp kunde vi ändå göra en kraftansträngning i trädgården. Vi hade egentligen tänkt rensa upp på övervåningen och städa iordning i barnens rum. Men solen sken och det vackra vädret lockade mer så vi gick ut och styrde upp på tomten istället. Jag hängde även årets första tvätt på tork...nä, det blev ju fel...men ni förstår nog vad jag menar ;o)

Alva hjälpte till att skura upp utemöbeln.

Första fikat ute i det fria. Hugos kompisar gjorde oss sällskap.

Alva fick åka skottkärra.

Musöron!

Sandlådan fick sig också en uppfräschning. Bort med ogräs och löv och lådan blev som ny!

Vem gömmer sig under denna förklädnad?

Och vem kan detta vara?

På kvällskvisten kom detta vrålåk förbi...det var Johan och barnen som var ute och skojkörde en hjullastare. Hugo som inte hade hunnit somna hörde uppståndelsen och kom ut för att hälsa på sina kompisar. Han fick åka ett varv runt kvarteret och sken som en sol när Johan tillät honom styra åbäket :o)

När Hugo väl hade somnat så hade jag och Marcus eget lördagsmys med sushi och film. Härligt!!
Kram Lovisa

fredag 23 april 2010

Visste du att?

Imorse när vi vaknade och kom ner i hallen märkte vi att det kryllade av myror i ett utav hörnen. Det är inte första gången vi blir invaderade av myror, förra gången härjade dom nere i källaren. Precis som då rådde Marcus bot på problemet genom att krydda dom med lite MYRR. Barnen gillade dom små krypen och Hugo hämtade en glasburk för att fånga upp dom i. Alva betraktade storebrors handling med skräckblandad förtjusning och konstaterade mellan glädjerop och snyftningar att det var lite otäcka djur de där myrorna.

Hugo började fundera över hur myrorna kunde få i sig MYRRet?

-Mamma, har myror en tunga?
- Jag vet faktiskt inte.
-Hur gör dom när dom äter?
- Jaadu...dom gör väl ungefär som vi kan jag tro.
-Men har dom en tunga?
- Jag vet faktiskt inte!
- Vet du vem som inte har en tunga?
-Nää, vem då?
-Bajset! Hihihihi....

Har jag sagt att han är inne i kiss och bajsåldern?!?!


Kram Lovisa

tisdag 20 april 2010

Go´natt!

Med den här bilden vill Alva önska er alla en god natt. Här står hon iklädd i sin egenhändigt kombinerade pyjamas. Hon hade ett alldels utmärkt fungerande nattlinne på sig...men nähä då, hon skulle absolut byta till något helt annat.

Omatchande strumpor, randigt på längden och bredden, rött, lila och rosa! Det kan ju bara innebära en sak...en HIT!
Glassbilen gjorde ett stopp i Mosås lite tidigare ikväll. Självklart passade vi på att bunkra upp inför sköna och varma dagar ute på altanen. Fick även (ytterligare) ett kort att ha i plånboken...handlar vi bara tillräckligt mycket i sommar så får vi kanske en rabattcheck :o)
Kram Lovisa

måndag 19 april 2010

Uppjagad helt i onödan

Söndagar är en sån dag då man borde ha gott om tid att laga sig en riktigt god måltid och sitta ner i lugn och ro och avnjuta den tillsammans som familj. Men icke då, inte i vårt hus! Söndagar är vi ofta hungriga och trötta efter att ha spenderat förmiddagen i kyrkan. Som tex igår...Marcus spelade och jag höll i Söndagsklubben vilket innebar en tidig morgon för att hinna åka dit en stund innan för att öva och ställa iordning grejer. När mötet var slut och allt var klart och vi hade suttit ner och fikat med kompisarna så var klockan halv 1 och egentligen lunchdags. Ingen utav oss var direkt sugen på att åka hem och ställa sig och laga mat så det fick bli MAX på hemvägen.

När vi kommer in och sätter oss vid bordet och börjar duka upp delikatesserna (?) så inser vi att dom har glömt mitt Friscomål. Så det var bara att sätta sig i bilen igen och åka tillbaka till MAX och snällt vänta i kö för att få min mat. Tanken på att Marcus och barnen satt där hemma och åt mat tillsammans och blev mätta gjorde att jag blev ännu mer hungrig och irriterad och laddade för en ordentlig tillsägelse (för jag kan inte skälla på folk...jag tycker så synd om dom då). Men när jag väl kom fram till kassan och talade om hur situationen var så erbjöds jag på stående fot två valfria efterrätter att ta med hem som kompensation. Jag kom helt av mig och glömde bort min tillsägelse och gick istället därifrån med ett leende på läpparna och två smarriga glassar som jag visste skulle göra mig mäkta populär där hemma. Stackarna på MAX verkade inte ha en bra dag alls igår. Under tiden som jag väntade på min mat så kom det fram en kille och bad om att få en ny hamburgare...för det saknades kött i den han nyss hade fått! Haha....ja vad säger man? Värdsklass!

Hugo och Alva är inne i kiss och bajsåldern båda två (eller nja...den andre ser upp till den förste för mycket så därför har hon kommit in i ordbajseriet för tidigt!) och använder gärna kiss och bajsorden i var och varannan mening. Precis som på dagis så har vi sagt att det inte är något trevligt språk och speciellt inte vid matbordet. Måste man verkligen säga dom orden får man gå in på toaletten där sådana ord hör hemma. Mycket riktigt...igår när jag satt inne på toan i godan ro så knackade det på dörren och Hugo och Alva stapplade in (vi har inget lås på vår toa). "Kiss och bajs, kiss och bajs, kiss och bajs" fnissade dom och så gick dom ut igen. Det är våra duktiga barn det...som har lyssnat på vad mamma och pappa har sagt :o)


Glassfantaster!

Sedan blev det en stund ute i trädgården. Hugo plockade blommor till sin kära mor...

...ett helt fång med...jag vet inte vad. Men fint blev det!

Marcus högg ved och jag hjälpte till att floa.

Den lilla bebisgungan byttes ut mot en stora-tjejen-gunga.

Hugo iklädd Spiderman från topp till tå. Han räknade till att han hade 7 spindelmannen plagg i sin ägo.

Alva hjälpte pappa i ca 2 sekunder, sedan fick hon en sticka i fingret och gav upp.
Kram Lovisa

lördag 17 april 2010

Lite nytt och gott

Igår kväll blev det skönt häng med familjen Cedermak som ett bra avslut på veckan. Vi köpte hem pizza och barnen fick tid till att leka och vi vuxna fick sitta ner och prata en stund. Mycket trevligt! Anna har starta ett eget företag som heter Moodify och har just lanserat sin egen hemsida på internet. Klicka på namnet så kommer ni dit. Det var Anna som hjälpte oss med ritningarna till köket, toan och skafferiet samt vårt senaste projekt, altanen. På hemsidan finns lite före och efter bilder från bla vårt hus men också deras eget och många andras.

Idag har vi haft en hel del för oss. Bla var jag och barnen iväg till skoaffären för att införskaffa nya vår och sommarskor. Jag blev så glad när dom jublade åt mitt förslag...för det kanske betyder att dom har ärvt en liten del av mitt intresse för att gå i affärer och handla. Man kan ju alltid hoppas! Skor blev det iallafall, två till Hugo och ett par till Alva. Mamman själv ska passa på att gå i affärer till veckan. Även om barnen var super duktiga ville jag inte testa deras tålamod i onödan.

Smarrig 30-årspresent från fam Cedermark...en blåbärsbuske!

Barnens skor

Lyktor som jag köpte härom dagen. Längtar till sköna sommarkvällar då dom ska få hänga och lysa i syrénbusken bredvid altanen.
Kram Lovisa

tisdag 13 april 2010

Spring i benen

Idag utnyttjade jag friskvårdstimmen på jobbet för första gången. Jag fick ett inställt uppdrag på eftermiddagen och fick inget nytt så jag kollade med samordningen om det passade bra att jag åkte hem och satte på mig löparskorna för att ta en runda runt byn. Eftersom att det såg extremt lugnt ut på schemat satte dom upp en friskvårdstimme på mig och jag kunde bege mig hemåt.

Strålande sol, relativt varma vindar och så fågelsång. Kan det bli bättre? Jag sprang längs med DHL-rakan som vi kallar en evighetslång raksträcka vi har här ute...och det gör jag nog inte om. Fy så trist! Tacka vet jag mjuka, fina skogsstigar där det finns mycket fint att titta på. Tyvärr finns det inga sådana här ute i Mosås (vad jag vet om iallafall) så det blir tyvärr mycket asfaltslöpning.

Det var skönt att vara ute på en runda iallafall. Satte mig sedan på trappen för att ta igen mig...åh vad skönt det var!

Tog med mig kameran på en runda i trädgården och hittade bevis på att våren är här.

Snart full med gröna löv.

Gubben i rabatten har tinat fram och har koll på växtligheten som är på väg upp ur jorden.
Kram Lovisa

söndag 11 april 2010

En toppen helg!

Den här helgen har varit helt galen. Det har varit full rulle ända sedan i fredags eftermiddag då jag gick av jobbet. Men det har varit en super trevlig helg med en massa roliga saker inplanerade. Jag har sålt en massa kläder och leksaker på loppis, träffat en massa trevliga kompisar, snusat på en underbar liten bebis, spelat ett drama (?!) och grillat för första gången i år :o) En toppen helg med andra ord!

Nu har jag inte så många bilder kvar att visa från vår norrlandsresa. Det är ju inte så stor variation på bilderna...alla föreställer ju någon i familjen ute i snön på ett eller annat vis. Så även idag :o) Kameran har fått vila de senaste dagarna men snart är det dags för lite nyare foton och förhoppningsvis lite vårigare.

Alva poserar framför en Arctic Cat

En skoter är inte bara en skoter...

Alva äter en yoghurt i hotellsängen. Klockan är strax efter 23 och hon är glad som en lärka...

...mycket tack vare den här clownen :o)
Kram Lovisa

torsdag 8 april 2010

Fortsättning på påsken...

Idag har jag avklarat den första dagen på jobbet efter ledigheten och det var en pärs. Händerna och hjärnan ville absolut inte samarbeta vilket gjorde att allt kändes rörigt och osammanhängande. Dessutom jobbade jag kväll idag så jag kom ganska nyss hem och har nu sjunkit ner i soffan för att samla tankarna innan det är dags för en ny dag. Marcus och barnen sover redan gott uppe i sina sängar och jag är inte långt ifrån att göra dom sällskap. Därför blir det ungefär som gårdagens inlägg...bara en massa bilder med små kommentarer till.

Må så gott!

"Lala" är försjunken i tankar. Här hänger hon över en bra investering inför resan. Klistermärksbok. Hittade 4 st för 99:- på Willys och barnen favoriserade dom på en gång.

Söndagen bjöd på fantastiskt väder så vi passade på att gå ner till sjön ännu en gång. Här är jag och Hugo ute på en liten skotertur. Det var inget bra skoterföre tyvärr så det blev inte så många vändor som jag hade hoppats på.

Pappa och mamma gjorde oss sällskap efter en stund.

Min älskling blir fotograferad :o)

Min coola pappa i en läcker täckdress a la 80-talet :o)

"Lillstugan" som jag berättade om igår...

På måndagen bestämde vi oss för att åka till Sabots´n för att pimpla och sätta ut gäddsaxar. En stor snöhög satte stopp för våra planer att parkera bilarna i närheten för att sedan åka skoter och släde den sista biten ner till sjön. Men en traktor kom åkandes förbi och såg vårt dilemma och satte genast igång att ploga åt oss...mycket snällt av honom :o)

Jag, Hugo, Alva, Nellie, Ebba och Noa blev dumpade ute på sjön först. I väntan på dom andra (som kom efter ca 1 timme pga att skotern la av på vägen tillbaka) byggde jag och barnen en snögubbe. Möt "Rock´n Roll", som Hugo och Nellie döpte honom till.

Snön fungerar utmärkt som kylskåp!

När man sitter och myser framför en brasa så är det ofta så att skotrar som kommer åkandes förbi ofta stannar till och hälsar, och är det någon man känner då stannar man gärna en stund och pratar och fikar innan man åker vidare igen. En mysig mentalitet och kutym tycker jag!

Solen sken på oss ute på isen.

Den här dagen hade vi tur med fisket. Denna lilla aborre fick lite senare fungera som bete för att fånga en ännu större fisk...gammgäddan!

Alva och Signe...småkusinerna!

Vad är en påsk utan en ordentlig påsktårta??
Kram Lovisa