lördag 26 december 2009

O Helga Natt på guran?

Hugo fick en elgitarr i julklapp av Wäneskogs och lyckan var total. Han brukar vanligtvis ta till luftgitarren när han dansar och sjunger hemma och på dagis men nu har han äntligen fått en riktig och alldeles egen gura. Han vet redan hur en cool gitarrist för sig och visar världsvant upp sin fingerfärdighet och softa stil.

Som jag berättade i det förra inlägget så åkte vi till kyrkan i torsdags för att sjunga för de "enastående" som firade julafton tillsammans nere i kyrkans cafélokal. Vi sjöng de traditionella julsångerna och så läste pappa julevangeliet. Pappa valde även att sjunga O Helga Natt som är min absoluta favorit. Jag älskar speciellt att lyssna till pappa när han sjunger den och får alltid gåshud när han går upp på G, ni vet den där riktigt höga tonen i slutet på sången. I torsdags lyckades jag fånga en snutt på film när vi övade...och har faktiskt bett honom att spela in hela låten på en skiva åt mig. Kanske till och med ska be honom spela in en hel julskiva som jag kan spela hemma i stereon alla jular framöver. Det vore något det!

Kram Lovisa

fredag 25 december 2009

Jul i vårt hus

Nu är vi hemma hos min familj i Katrineholm och firar jul. Jag och barnen kom hit i tisdags kväll och möttes då av mamma, pappa, bror, syskonbarn och syster med familj som flygit ända från Lycksele för att fira jul med oss här nere. Marcus åkte från Sälen i onsdagskväll och var framme i Katrineholm strax innan midnatt. Det var så skönt att ha honom hemma igen! Han var mycket nöjd med sin lilla fjällsemester men var lite smått "lemmen" efter alla turer i backen på snowboard. Det är bara att konstatera att han inte är 20 år längre.

Julaftonen igår var jättemysig! Alla barnen var glada och tindrade ikapp med julgranen och alla ljusen. Vi hann njuta av både julgröt, julmat Kalle och allt annat som hör julen till innan mörkret lade sig och Tomten smög sig fram för att dela ut paket till alla barnen. Här kommer några bilder på vår jul i det Lindbergska hemmet.

Julaftonsmorgon. Hugo och Alva pysslar och ritar med julklappen som låg i strumporna.

Klockan ett åkte vi till kyrkan och övade julsånger som vi senare skulle sjunga för dom enastående (läs ensamstående) som har blivit något av en tradition.

Söta och busiga Signe

Prinsessan Nellie

Tomten Alva håller koll på paketen under granen.

Min underbara familj har bänkat sig framför tvn för att titta på Kalle.

Det smarriga julbordet!

Alva och Signe spanar efter Tomten...

...som hittade hit även i år.

Till allas stora glädje och lättnad!

Tomten hade glömt sina glasögon hemma så han fick låna Nellies julklapp som hon hade fått i strumpan tidigare på morgonen...ett förstoringsglas!

Förväntansfulla barn och föräldrar!

Alva äter kvällsmat med moster och morbror som coachar.

Alva har kommit in i en för tidig pubertet och har börjat odla hår under armarna ;o) Det förklarar ju även utbrotten hon kan få ibland...
God Jul!

söndag 20 december 2009

Lilla Julafton

Nu är vi hemma igen efter en snabbvisit i Kisa. Igår morse packade vi bilen full med julkappar och sovkläder för att fira lilla julafton hemma hos farmor och farfar. Idag kom vi hem igen med minst lika mycket juklappar i bagageluckan...fast öppnade.

Vi hade en jättemysig julafton tillsammans med farfar, farmor, kusiner, fastrar, farbröder och gammelmormor och gammelmorfar. Vi åt god julmat och öppnade fina presenter. Barnen fick många nya fina leksaker att leka med framöver.

Ikväll vinkade jag och barnen av Marcus som åkte iväg med Hovlunds till Sälen några dagar. Deras jazzkvintett har en spelning den 23:e och som betalning får dom gratis boende och liftkort i några dagar. Jag och barnen var också medbjudna men eftersom att Linnéa, Niclas och flickorna kommer ner från Lycksele över jul valde jag och barnen att åka till mamma och pappa istället för att umgås med familjen. Det händer ju inte så ofta att vi alla är samlade på samma ställe samtidigt.

Samtidigt tyckte jag att Marcus skulle få en möjlighet att komma iväg och åka skidor i några dagar. Jag fick ju min utlandssemester i höstas som jag så länge har hoppats på...nu var det hans tur att få åka lite skidor.

Nu när barnen sover och det är alldeles knäpptyst i huset har jag tagit fram lite gott att äta och laddat DVDn med Narnia. Imorgon väntar jobb och dagis...men bara tills på tisdag sen packar vi bilen och åker hemåt!

Barnen i väntan på paketutdelning :o)

"Kan vi få våra paket nu??"

Svettlortarna Albin och Hugo

Svärmor Birgit fick en alldeles egen blogg i julklapp.

Alva och gammelmormor Britta umgås över en fika

Kusinerna tittar på film.

Grabbarna grus!

Seth fyller 4 år på Juldagen men vi firade honom redan idag.

Vårt lilla partylejon :o)
Kram Lovisa

fredag 18 december 2009

Välbehövlig helg

Efter en lång och kämpig vecka är det äntligen fredag och dags för helg. Hela veckan har bestått av tidiga mornar och barnen har varit jättetrötta. Men som tur var så började jag inte förrän kl9 imorse så vi kunde sova lite längre än vanligt. Barnen vaknade 7:30 utan att behöva bli väckta så det blev en väldigt bra start på dagen.

Ikväll har Marcus varit på Julbord med jobbet och tanken var att jag skulle packa och förbereda för vår lilla resa till Kisa imorgon. Men när barnen hade somnat så hamnade jag i soffan och har inte lyckats ta mig upp därifrån sedan dess. Huvudsaken vi får med oss alla julklappar...mer behöver vi väl egentligen inte packa...eller?!

Var är Alva??

Tittut!!!!!
Kram Lovisa

onsdag 16 december 2009

Tappad röst

Egentligen har jag inte tid att sitta här och blogga. Jag har fått en julavslutning på mitt schema imorgon att tolka där det ska sjungas en och annan julsång, så ikväll måste jag sitta och översätta och träna på dom. Men först ska jag bara visa två små klipp på barnen som jag tog ikväll.

Hugo har fått en förkylning som satt sig på stämbanden så han har tappat rösten helt och hållet. Det blir ju inte direkt bättre av allt skrik och stojande på dagis hela dagarna. För att få honom att prata på filmsnutten bad jag honom att räkna till trettio...och gissa vem som skulle göra precis som storebror ;o)

Kram Lovisa

tisdag 15 december 2009

Tjejligan

Idag måsta jag bara få fortsätt skriva om Alva och hennes kompis Cornelia på dagis som jag skrev om igår. Det är så roligt att dom trots sin låga ålder ändå har hittat varandra och att dom redan är näst intill oskiljaktiga. När jag var på Alvas utvecklingssamtal härom veckan och pratade med hennes fröken påpekade även hon de små tjejernas tajta vänskap och menade att det inte är så vanligt att man i tvåårsåldern redan har hittat en "bästis". Men Alva och Cornelia har verkligen ett speciellt vänskapsband och gör visst allt tillsammans på dagis, pratar likadant och låter till och med likadant :o)

Fraser som Alva helt plötsligt bara kan och använder frekvent här hemma och som vi inte har någon aning om var de kommer ifrån fick vi veta igår på Luciafirandet av Cornelias mamma Ida att Cornelia också använder sig av hemma hos sig. Exempel på sådana fraser är tex "cool", "japp och näpp" som svar på frågor man ställer samt "det göj inge"!

Vi pratade om det senast idag vid matbordet jag och Marcus att det är kul att barnen har så många fina kompisar och att vi hoppas blir kvar här i Örebro så pass länge att barnen och deras kompisar kan växa upp tillsammans och skapa relationer som håller livet ut. Själv så har jag flyttat så mycket under min uppväxt så jag kan inte direkt säga att jag har någon "bästis" som jag kan prata gamla minnen med eller skratta åt incidenter som hände när vi var små. Det är verkligen något jag önskar att Hugo och Alva får. Och vem vet...kanske är Alva och Cornelias vänskap på god väg att bli en sån?

Tjejerna busar och fnittrar.

Söta som socker tillsammans!!
Kram Lovisa


måndag 14 december 2009

Stolt mamma till två pepparkakor

Imorse ringde klockan alldeles förfärligt tidigt, jag hade kunnat fortsatt sova några timmar till. Men Hugos Luciatåg stog på agendan och vi ville ju inte bli sena så det var bara att klia upp.

Man kan ju inte bli annat än stolt när barnen smyger in hand i hand och sjunger julsånger lite försynt. Hugo ville först inte vara med i Luciatåget och skulle absolut inte ha sin pepparkaksdräkt på sig. Men som räddande änglar kom grabbarna grus (Edde och Lucas, Hugos bästisar) in genom dörren och var även dom brunklädda från topp till tå. Helt plötsligt var alla protester som bortblåsta och jag, Marcus och Alva kunde gå in och sätta oss på golvet i spänd förväntan...

Barnen skrattade och höll för ögonen när alla stolta föräldrars kamerablixtar avfyrades på löpande band.

Efteråt vankades det lussefrukost som var och en hade tagit med sig dit.
Klockan halv fyra var det sedan dags för Alva att briljera. Även på hennes dagis satt förväntansfulla och stolta föräldrar uppradade på stolar och stog längs med väggarna med kamerorna i högsta hugg. Tyvärr hamnade vi lite dåligt till så det blev inga bra kort eller filmsnuttar på Alva. Men jag kan berätta att hon var oförskämt söt och jätte duktig på att både sjunga och hänga med i rörelserna. Efteråt var det dags för lussefika igen. Alva och hennes bästis Cornelia började härja och busa med Cornelias farfar som visade sig vara en hejare på att trolla bort tjejernas pepparkakshuckle respektive tomteluva till deras stora förtjusning. Så söta!!
"Vi komma, vi komma från pepparkakeland..."

Lillbus

Alva och Cornelia tar en paus i busandet och ger varandra en stor kram!
Kram Lovisa

söndag 13 december 2009

Morgonmys

Inatt har jag sovit nere på soffan i TV-rummet för att få sova ostört hela natten. Klockan sju blev jag väckt av att Alva och Marcus kom intassandes i rummet. Alva kröp in under täcket och hann ligga där ca två minuter innan storebror också gjorde entré. Jag tyckte att jag hade sovit så pass bra inatt och kände mig relativt pigg så jag skickade upp Marcus att få fortsätta sova en stund medan jag och barnen låg kvar och tittade på SVTs Luciasändning på Tvn. Såna mysiga stunder ger energi för resten av dagen!

Barnen tyckte att Lucian var väldigt fin med sina brinnande ljus på huvudet. Snart är det dags för dom att ikläda sig rollen som pepparkaksgubbe respektive gumma för att själva lussa på julfesten i kyrkan. Tyvärr missar jag det...jag blir kvar hemma för att vila och krya på mig.

Kram Lovisa


lördag 12 december 2009

Jag orkade inte stå emot



Hela veckan har jag gått omkring och känt mig hängig, på gränsen till förkyld. Men hela veckan har varit fullproppad med allt från vardagssysslor och jobb till möten av alla dess slag från klockan 06:00-22:00 så jag har inte riktigt kunnat tillåta mig själv att stanna upp och känna efter. Men i fredags när jag hade varit och hämtat barnen på dagis och vi klev innanför dörren här hemma var det som om någon klubbade ner mig. Frossan och värken i kroppen bara sköljde över mig och sedan låg jag näst intill okontaktbar under en filt med 40 graders feber resten av kvällen. Jag hade endel saker att fixa över telefon och sms men det fick jag be Marcus att ordna åt mig för jag orkade inte ens lyfta handen för att knappa på mobiltelefonen eller prata heller för den delen. Så IDOLfinalen som jag hade sett fram emot fick jag se genom dimmiga ögon och med ett bultade huvud och tjutande öron. Jag tror att det var en bra final...men jag vet egentligen inte. Kul att Erik vann iallafall...jag hejade på honom!


Idag har jag mått bättre men ändå inte bra. Jag tog en tablett vid niotiden som jag sedan höll mig pigg på fram till efter lunch, då däckade jag igen. Men däremellan hann vi göra endel saker, som att möblera om i vardagsrummet samt plocka upp julgranen och pynta den. Är inte det lite tidigt? Kanske ni tycker. Jo, det tycker vi också, men veckan som kommer är redan fullbokad och så åker vi till Kisa nästa helg för att fira lilla julafton. Så enda gången vi kunde ta upp granen och pynta den var idag.



"Bara EN pepparkaka Alva".

Barnen hjälper till med julgranspyntandet till tonerna av julsånger.

Såhär pyntar en 4åring ;o)
Grabbarna åkte iväg på julkonsert klockan 18. Jag kände mig något sånär pigg så jag gick med på att Alva stannade hemma med mig. Nu sitter vi i soffan och kalasar på en tablettask och en liten skål med chips. "Tomte isse" skulle visst också vara med ;o)


Kram Lovisa

söndag 6 december 2009

Det är dags för fredagsmyyys

Det har varit en jätteskön helg men som vanligt så sprang den förbi alldeles för fort. I fredags bakade jag och barnen pepparkakor innan det var dags för lite fredagsmys i soffan. Både Hugo och Alva var djupt försjukna i pepparkaksbaket och hade ett enormt tålamod vad det gällde att kavla ut degen, stanska ut kakor och sedan börja om från början igen. Vi fick en hel burk full med smarriga pepparkakor att kalasa på här hemma.

I lördags lämnade vi av barnen hemma hos Romells runt lunchtid och sedan for jag och Marcus vidare mot Norrköping för att hälsa på våra vänner Jenny och Lars. Dom har ganska nyligen köpt ett hus som likt vårat var i ett stort renoveringsbehov och nu lyckades vi äntligen hitta en helg då vi kunde komma och hälsa på dom för att se hur det har g ått för dom. Dom hade kommit längre än vad vi hade trott och huset var helt makalöst fint...invändigt :o) När vi ringde för att få en vägbeskrivning sa Jenny "kör tills ni ser det fulaste huset på gatan...där bor vi!" Och det stämde faktiskt! Det var inget vidare vackert hus men det kommer det definitivt att bli. Dom har jättefina planer för det och det kommer att bli toppen!

Idag har vi haft Hugos dagiskompis Lucas med familj här på eftermiddagsfika. Det var verkligen supertrevligt! Vad mysigt det är att lära känna nya människor och som dessutom är genomgoa och trevliga. Det roliga är att dom också har en liten tjej i samma ålder som Alva och så visade det sig att vi har vissa kopplingar till varann på ett och annat sätt. Kul!

I love chips! Den här godingen hittade jag i chipspåsen i fredagskväll...det måste vara ett tecken...;o)

Pepparkaksbak med barnen.

Alvas...

Hugos.

Hittade barnen i badkaret där dom lekte att dom simmade under vattnet :o)
Kram Lovisa





tisdag 1 december 2009

Julkalender

Idag är det 1:a december vilket betyder julkalenderdags. Det är inte bara premiär för adventskalendern i radio och TV:n, barnen har även fått sina första kalendrar för i år. En chokladkalender och så en play mobile-kalender. Första gången jag såg en sådan var för något år sedan hemma hos Romells och tänkte att Hugo och Alva också skulle få sådana någon gång. I fjol var jag för sent ute så alla kalendrar var slutsålda på leksaksaffärerna när jag hade tänkt handla. I år var jag istället ute i extremt god tid, så dom har fått stå gömda uppe i klädkammaren i några veckor. Hugo har fått en polisstation och Alva har fått ett stall. Inte alls könsbestämda leksaker. Hur som haver så blev båda glada och nöjda över påhittet och har lekt länge med sina nya leksaker ikväll samtidigt som dom mumsade i sig chokladen.

Dagens leksak var en tjuv i Hugos kalender...

...och en häst i Alvas.

Kram Lovisa