måndag 19 november 2012

Helgen i bilder
 
Hej!
 
Vilken spännande överskrift va?! Hehe :o)
 
Men har man bloggtorka så har man. Då sprutar det inte ur en små underfundiga rubriker och skojfriska inlägg. Då blir det lätt lite tradigt och uppstyltat.
 
Hoppas du orkar med det!
 
Hur som helst. Helgen startade med att mina fina föräldrar tyckte att vi behövde lite hjälp och uppmuntran inför kommande adventstider. Så dom kom hit i fredagsmorse för att putsa våra fönster. Såååå snällt och sååååå behövligt! Det kändes dock lite konstigt att åka iväg till jobbet och veta att dom slavade på med fönster och annat här hemma under tiden. Men åh vilken fröjd det var att komma hem och mötas av rena fönster!! Det kommer bli toppen när julgardinerna och adventsljkusstakarna kommer upp inom kort.
 
Tack mamma och pappa!!! <3 p="p">
 
Resten av helgen spenderades sedan hemma hos svärföräldrarna i Kisa. Vår charmiga gamla opel behövde en uppfräschning i form av en ny tank. Så i fredags åkte vi raka vägen hem till Roger och Birgit efter skolan, dagis och jobbet. Marcus och Roger började demontera tanken på fredagkvällen i pannlampors sken och på lördagmorgonen kunde dom sedan montera fast den nya, blanka och fina tanken. Härligt! Nu kan vi tanka mer än 20 L åt gången ;o)
 
På lördagkvällen hade vi egentligen tänkt bila hemåt igen, för på söndagsmorgonen hade jag Söndagsklubben inbokad. Men både vi och barnen var mer sugna på att sova över en natt till och starta tidigt på söndagen istället. Och så blev det! I ottan klev vi upp (06:00) och klockn 07:00 satt vi i bilen på väg hem *gäsp*! Och vi hann hem precis i rätt tid. Sedan var det fullt ös resten av dagen.
 
Jag har känt mig lite hängig de senaste dagarna och bara väntat på att en rejäl förkylning ska bryta ut. Men ingenting har hänt! Jag väntar fortfarande...hoppas verkligen att jag slipper bli sjuk. Men på något sätt sä känns det ändå bättre att bli riktigt dunderförkyld i några dar än att gå omkring och känna sig halvhängig i flera veckor :o(
 
Well, well!
 
Här kommer bilderna från helgen som jag lovade i överskriften :o)
 

Det är något visst med att komma hem till farmor och farfar. Barnen blir som pysseltokiga. Vilken tur då att farmor har gott om gamla garnnystan som funkar ypperligt till att fingervirka med ;o)

Även datorerna används flitigt hos farmor och farfar. Alva spelar Bolibompa och Hugo bygger världar i Minecraft.
Molly vill inte vara sämre hon...men pga lite väl mycket fingerfärdighet från den unge damen så valde jag att inte starta datorn. Man vill ju liksom inte riskera att allt raderas eller att datorn sprängs.

På lördag eftermiddag kände vi att vi behövde komma ut i friska luften lite. Roger och Birgit hade fått nys om en mysig plats långt ut i skogen där det fanns stora klippblock som inlandsisen dragit med sig och stora grytor. Spännande och kul historielektion för barnen :o)

Enorma stenar i lustiga och ibland ofattbara possitioner.

Molly och farfar filmar skogsäventyret.

Alva lever farligt.

Marcus visade sig vara ofantligt stark.

Alva var som Alva är mest. Hon gick runt och plockade blommor och drömde sig bort till en annan värld ;o)

Ännu fler stora stenar. Den här såg lite djurlik ut på något sätt ;o)

Molly mötte sin största utmaning någonsin i form av den ojämna terrängen. Behöver jag säga att hon trivdes bäst när hon blev buren?

Hugo hittade en pinne som såg ut som en yxa. Och som om inte det var tillräckligt så hittade han även någon typ av stenruin som var formad som en husgrund. Ett ypperligt tillfälle att leka Minecraft in real life ;o)
Lämnar er med en liten filmsnutt på Molly och hennes lördagsgodis. Och vem har sagt att lördagsgodis MÅSTE ätas? Det kan vara lika kul att BARA leka med det också :o) Lycka!
 
Kram Lovisa

1 kommentar: