söndag 12 juli 2015

Hemma igen

Hej hej!

Igår sträckkörde vi hem från Öland, med ett enda stopp i Kisa där vi blev bjudna på lunch och passade på att hämta hem lilla Emsingen.

Hon har haft det bra hos farmor och farfar men det tog lite tid för henne att coola ner och förstå att hon skulle vara kvar där i några dagar. 

Och det har varit mycket drama i lilla Kisa också ska du veta... Roger och Birgits grannar satt också hundvakt...fast åt en amstaff/pitbull.

En dag rymde han från grannens altan och attackerade en kvinna och hennes två Collies så illa så att både hon och hundarna fick uppsöka sjukvård.

Roger kom cyklandes precis när allt detta hände och försökte sära på hundarna och klarade sig lyckligtvis utan några skador. Men polisen blev ditkallad och Roger fick lämna vittnesuppgifter osv. Och några dagar senare avlivades grannens hund.

(Bild skickad från Birgit)

Tänk om det hade varit lilla Emma han hade anfallit. Hon hade ju dött på fläcken! Usch...otäckt!!

I torsdags åkte vi ut till Långe Erik ute på Ölands Norra Udde. En mysig men blåsig utflykt.


Vi betalade för att få komma upp i fyren och njuta av utsikten. 

Nere på marken hittade vi lite lä och kunde njuta av kaffe och glass i underbar miljö.På eftermiddagen blev vi bjudna ut på fika till ett par i vår kyrka som nyligen har köpt en stuga på Öland. Innan vi skulle åka hem igen så tog vi en promenad ner till havet...

Molly på språng.

Barnen kastade sten i vattnet.

I fredags var det jämngrått över Öland och vi höll oss mest inne i stugan. Ann-Sofie, jag och tjejerna gjorde dock en liten utflykt till ett café i närheten där det fanns leksaker, drakar (alltså såna man flyger med i luften) och annat smått och gott.

Vägg i vägg med butiken hittade vi en kul lekplats där vi stannade och lekte en stund.

Leka affär med riktiga grejer...det var grejer det ;-)

"Jag vill ha ett ägg tack."


Mamman fick också vara med i leken.

Sötaste fiskhandlar'n jag har träffat!!

På kvällen sprack det upp och Alva och jag tog oss ut på en löprunda. 

Nu är vi som sagt hemma igen och ordningen är återställd :-)

Idag är det en fixardag i väntan på att älskade syster med familj ska komma rullandes neröver ända uppifrån Lycksele för att vara med oss en vecka. Som vi längtat!!!

Och snart är dom här!! Wihoooooo!!

Vi hörs!

Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar