fredag 24 december 2010

God Fortsättning

Hej på er!

Hur har eran julafton varit? Vi har haft en jättefin dag tillsammans. Morgonen började vid halv sju då barnen vaknade och hittade julklappar i sina strumpor och ville springa in till farmor och farfar som lågi sina sängar och väntade sin vana trogen. Det blev fika på sängen och sedan en massa lek och bus med presenterna som låg i strumporna.

Alva och jag slog in hennes nappar i ett paket igår kväll för att lämna ute på farstutrappen till Tomten och hans små nissar. Vi har pratat och förberett henne på att det är dags att sluta med nappen och att julen skulle vara ett bra tillfälle att göra det på. Alva har hela tiden varit med på noterna och igår var hon som sagt med och slog in napparna i ett sött litet paket.

Hon somnade relativt fort igår kväll och utan att gnälla efter nappen särskilt länge. Men idag har det varit lite kämpigare och särskilt när tröttheten har gett sig till känna. Men hon har ändå klarat sig utan nappen hela dan. Värre blev det när det var dags för läggdags...då bröt hon ihop och sprang till fönstret för att se efter om Tomten och nissarna hade lagt tillbaka napparna på trappen? Jag vet att ni kommer att sucka och tycka att vi gav upp för fort...och tro mig, det tycker jag och Marcus också...men vi gav henne iallafall en napp tillslut (den vi hade behållit...uti fall att) och sa att det får bli "nattnappen", den enda hon får ha och endast då hon ska sova. Med den i munnen så sov hon på bara någon minut. Vi får helt enkelt se det som en avvänjningsperiod.

Nu sitter jag själv nere i Tv-rummet, alla andra sover gott i sina sängar. Marcus och Roger smet just iväg, dom ska spela och sjunga på midnattsmässan i kyrkan ikväll och kommer hem någon gång efter midnatt. I morgon bitti blir det en tidig morgon igen för då ska vi fira Seth som fyller 5 år.

Orkar ni med några bilder?? Vi tog närmare 600 stycken idag, jag, Mia och Birgit :o) Har suttit och valt ut endel fast ändå väldigt många så sätt dig till rätta och håll i hatten...nu kör vi!

Napparna blir varsamt inslagna...

...i detta känsloladdade lilla paket.

Tillsammans med ett halsband och armand till Tomten och hans nissar placerades paketet ute på bron. På morgonen hade det bytts ut till ett ännu större paket där det låg en docka. Ett "Tack" från Tomten.

Barnen fick sjunga julsånger framför granen för stolt publik.

Min juloutfit! Är mycket nöjd...hittade nämligen tunikan mammaavdelningen på H&M för 75:- Känns helt okej med tanke på att jag troligtvis inte kommer att använda den efter graviditeten.

Bästisar och kusiner med rosiga kinder.

Efter förmiddagsfikat valde vi att ta med oss alla barn ut för att leka i snön. Alva och Mia hade skoj tillsammans.

Hos farmor och farfar kryllar det av sparkar. Marcus fick för sig att han skulle skjutsa alla barnen på en gång. Till barnens förtjusning!

Han ärfortfarande spänstig för sin ålder ;o)

Mys!

"Ett, två, treeeee!!!" Barnen gillade att bli slängda i snöhögen.

Mia har barnasinnet kvar!

Hugo hade fått ett uppdrag!

...Att lämna över ett paket som "Tack" till chauffören som skjutsade hit Gammelmormor och Gammelmorfar.

Julklappsutdelning!

Barnen blev överösta med klappar. Alva syntes knappt tillslut bakom sin hög. Alla barnen och även vi vuxna blev glada för de fina presenterna som vi fick. Det har spelats spel, byggts med lego och pysslats hela kvällen. Och nu sover dom som sagt...alla små och även en och annan stor. Ska ta och göra dom sällskap nu så därför önskar jag er en god natt samt en god fortsättning på julhelgen!
Kram Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar