torsdag 29 januari 2015

Då tar vi det igen...

Hej!

Jag ska inte trötta ut er med fler tråkiga sjukdomsinlägg...

Så därför nämner jag bara att stackars Alva tog över stafettpinnen efter Molly igår kväll och har mått vidrigt illa idag. Men som tur är så verkar det som att hennes elände blir mer kortvarigt än Mollys. Hon känns redan mycket piggare...

Så.

Då var det dokumenterat.

Nu går vi vidare...! Nu får det vara nog!!

Över till något helt annat...

Emma får för sig att rymma ibland när vi släpper ut henne på tomten för att snabbkissa. Så nu har jag beställt och fått hem en namnbricka till henne...

...superbra om hon kommer bort!

Vid ett tillfälle när båda tjejerna kändes pigga och starka promenerade vi de knappa 100 metrarna till Ebrix och köpte lite Lego. Vi satt i nästan två timmar och byggde och lekte..."Vad mysigt vi har det!" Var Alvas kommentar :-) Och det hade vi också. Jättemysigt!!

Nu är det dags för sängen. Min lilla bebis har redan kurat ihop sig bredvid mig redo för natten ;-) 

Så god natt på er!!

Kram Lovisa

onsdag 28 januari 2015

På bättringsvägen

Hej hej!

Det har varit några riktigt tuffa dagar för stackars Molly. Första tre dagar med kräksjukan som nu har övergår till riktigt illa di.... Ja asså jag tror ni förstår. Jag behöver nog inte skriva ut det.

Däckad!

Tjejen som sympatideckar ;-) 

Hon har iallafall varit riktigt risig men nu äntligen verkar det som att det börjar vända och hon får behålla det lilla hon får i sig.

Några skedar korv och mos gick ner till lunchen idag. 

Och som om inte Mollys öde var nog påfrestande så passade även Alva på att få en släng av streptokocker i måndags och Hugos lärare ringde efter lunch och sa att Hugo hade fått ett anfall på rasten...Suck! "En olycka kommer sällan ensam" brukar man ju säga :-(

Men vilken fantastisk vård vi har... Klockan 8 i måndags morse pratade jag med vårdcentralen. Klockan 10:30 fick vi komma in för undersökning. Efter lunch ringde läkaren upp mig på mobilen och meddelade provresultatet och klockan fem på eftermiddagen kom Marcus hem med medicinen som han hade hämtar ut på Apoteket. Snabbt och smidigt!

En liten käpp i hjulet har vi dock haft under dessa dagar. Har man hund måste man gå ut och rasta denna hund trots att magsjukan härjar. Det har bara varit att bylsa på sig varma kläder, sätta Molly på Boben (hon har varit för spak för att gå själv) och sedan hålla tummarna att spyan lyser med sin frånvaro.

Som tur är så har alla promenaderna gått bra än så länge ;-)

Viktigt att vingarna fick följa med på promenaden ;-)

Nu hoppas vi att det vänder och att vi får hålla oss friska.

Kram Lovisa

söndag 25 januari 2015

Det var väl onödigt :-(

Hej hej!

Helgen som började så bra med kvällsmat hos grannarna i fredags och en skön kvällspromenad med barnen genom ett snötäckt Mosås.

Och sedan en lugn lördag där det fanns tid att ta en tupplur på kökssoffan efter lunch.

Barnen var nöjda med sitt och jag fick tid att baka semlor...

...som vi mumsade i oss i TV-soffan på övervåningen.

En skön helg med andra ord...

Tills...

Ord är egentligen överflödiga... Den där hinken säger ALLT :-(

Äckliga magsjuka!!

Stackars Molly drog igång kl.1 inatt och har hållit på ända till kl.18 ikväll. Hon är rätt slut nu.

Hoppas innerligt att det är över nu och att vi andra klarar oss.

Kram Kram Lovisa

fredag 23 januari 2015

Ett livstecken

Hallå där!

Länge sedan sist.

Hoppas allt är bra med er trogna läsare som orkar hålla er kvar här trots extremt dålig uppdatering :-)

Kombinationen av att vi har fullt upp med livet och vardagen samt att jag känner att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om gör att det blir lite hattigt med inlägg.

Men jag är inte jättebekväm med att lägga ner bloggen helt och hållet heller...utan det får nog bli såhär ett tag framöver. Inläggen kommer när andan faller på helt enkelt :-)

Den här helgen är Marcus med några killkompisar i fjällen och åker längdskidor. Barnen och jag håller ställningarna här hemma.

Fredagskvällen började med att vi blev bjudna på kvällsmat hemma hos grannarna. Vi bylsade på oss varma kläder (-11 grader ute) och reflexvästar samt ficklampor och traskade iväg. Uppfriskande och härligt :-)

Emma blev glad när vi kom hem igen och släpper mig inte med blicken ens för en sekund. Just nu ligger hon och sover på min mage. Såååå mysigt!!

När jag kom hem idag låg det en liten överraskning på farstutrappen. Världens finaste Ida hade varit här med smarriga kakor till fredagsmyset :-) Sånt värmer!!

Lilla Emsingen blev 6 månader gammal den 21 januari. Vi missade tyvärr att fira det, men jag tror inte att hon tog illa upp ;-)

Önskar er en fin helg och lämnar er med en skön bild på Molly...
...som somnade såhär härom kvällen när jag satt och kliade henne på ryggen ;-)

Söt!!

Kram på dig!!