onsdag 30 april 2014

Valborg

Hej!

Tänk att typ hela aprilmånad har bjudit på sol och värme...men just ikväll när vi har laddat för valborgsfirande i vårt mysiga Mosås...då regnar det och blåser kallt. Ett riktigt antiklimax :-(

Innan ovädret bröt ut så hann vi mysa till det med lite middag ihop med Higårds. Det fick bli hämtmat från Saigon eftersom att vi allihopa kom hem sent från jobb, skola och dagis.

Den smarriga efterrätten bestående av fruktsallad och vit chokladgrädde stod Olle och Sofi för. Såååå gott!!

19:30 var det samling vid Stationshuset för det traditionsenliga fackeltåget upp till skolan och grusplanen. Mörka moln och muller lurade i bakgrunden...


I samma stund som vi kom fram till grusplanen så öppnade sig himlen och regnet började blåsa in över byn.

Barnen skyndade att köpa lite godis som vi slängde ner i vagnen och sedan skyndade vi hem till soffan och värmen. Det var nog världsrekord i valborgsfirande... Tycker så synd om de som har fixat med godisstånd, hoppborg osv och så blir det såhär. Trist!!

Den enda som var varm och torr när vi kom hem var Molly som suttit under filt och regnskydd i vagnen ;-) 


Nu ska det bli iallafall bli skönt med några dagars ledighet tillsammans. Vi har planer på att försöka få i ordning Alvas rum den här helgen...hon har väntat länge nog nu. Tålmodiga unge :-)

Kram Lovisa

tisdag 29 april 2014

Sovrum och resa

 Hej på er!

För det första...

Visst lovade jag mer ordentliga efterbilder på sovrummet?

Here they are :o)

Den nya tapeten känns så bra...

...likaså den nya sänggaveln :o)

...OCH den nya garderoben! Nu ska det bara upp grejer på väggarna, köpas in ett överkast och en gardin. Sen är det klart!

Och för det andra...

Visst berättade jag också att vi skulle ut på en liten resa?

Nu har jag äntligen tid att berätta...Timmarna har bara rusat förbi sen vi kom hem, men nu har jag en stund till godo...so here it goes.

Efter allt detta som har varit med Hugo de senaste månaderna så hade jag nästan helt glömt bort att vi hade denna lilla resa inplanerad. Men nu när allt är bra med Hugo, anfallen är borta och han är tillbaka i skolan som om ingenting har hänt så kunde inte resan komma lägligare än vad den gjorde.

Allt började med att Ida och jag hade en sådan fantastisk upplevelse när vi var i London i december förra året. Det var en sådan underbar resa så vi började genast prata om att vi ville dela den upplevelsen med vår män också. Så redan i januari bokade vi ytterligare en resa... och oh my God...vilken resa, vilken upplevelse det blev...IGEN!!!

Så i torsdags alltså, så klev vi upp tidigt, pussade på barnen som fick stanna hemma med farmor och farfar (och sedan även mormor och morfar som bytte av i halvlek), för att sedan åka och hämta upp Ida och Kristian innan vi brände vidare mot Skavsta flygplats. Där klev vi på planet som tog oss all the way to....LONDON baby!!



I väntan på att få boarda planet.


Kristian och Ida <3>


Flygresan gick snabbt och smidigt...(inte alls lika äventyrsfylld som då jag och Ida flög själva...hehe). När vi kom fram till området där vi skulle bo möttes vi av underbara husfasader.


Det blev många och långa promenader första dagen. Här har vi siktet inställt på hotellet :o)

Ett underbart blomstånd utanför St Mary Abbots Church i Kensington där vi bodde (vi boddde alltså inte i kyrkan utan i Kensingtonområdet...hehehe)

Incheckade på hotellet...väskorna lämnade på rummet...vad göra nu??

Jo! En promenad till Kensington Palace...

...och en fika i Kensington Gardens. Så underbart!!

Vi kunde inte ha fått en bättre start på resan :o) Vi var helt lyriska över att få sitta och njuta i lugn och ro över en kopp kaffe och få prata fullständiga meningar med varandra ;o) Sånt som sällan händer när vi träffas med barnen.  

Stället andades "Jane Austen". Magiskt!!

Breathtaking!


Efter fika och promenad kom vi äntligen fram till Oxford Street och PRIMARK!!! Jippi :o)
Mycket shopping blev det!


Frukost ingick inte i hotellbokningen, men det gjorde ingenting för vi hade inget emot att ge oss ut på stan för att leta upp något mysigt frukostcafé.  

Den underbara och rutinerade sjuksköterskan Ida hade tagit med sig handcreme och handsprit i urinrör...hahahaha!!! Alltid redo ;o)

Efter frukost vinkade vi till oss en sån där charmig "bubblig" taxi som körde oss in till Oxford Street igen. Där skulle vi köpa busskort till Hop on - Hop off bussarna.

Suddiga men lyckliga tjejer!!!

Marcus och jag hoppade av vid Big Ben för att åka London Eye medans Ida och Kristian åkte vidare på ett eget litet äventyr.


Lite suddig vy över Big Ben och Westminister Abbey från London Eye.


Svindlande.


London Eye på håll.

När vi mötte upp Ida och Kristian igen blev det lunch på favvohaket. Pret a Market <3>

Sedan lite mer sightseeing på bussen ;o)

Buckingham Palace!

Underbara vänner!!

På kvällspromenaden tillbaka till hotellet fastnade Kristian vid Ferraris skyltfönster. Vi höll knappt på att få med honom därifrån ;o)

Rolig syn för städerskan på hotellet. Marcus fem par skor står uppradade ;o) Han är ju värre än jag...


Primarkfynd och en trött Marcus. Det tar på krafterna att se frun shoppa ;o)


Frukost igen...denna gång på Pret a Market. Jag bara älskar deras trekantsmackor, chocholat chunk cookies och creme caramelkaffe...mmmmm!!!!


Kaffe i Hyde park på lördagseftermiddagen. Lyxigt!!


Så vackert så man smäller av!! Mitt i centrala London liksom...


På väg upp till rummet för att lämna shoppingpåsarna och fräscha till oss innan sista restaurangsbesöket. 


Vårt hotellrum. Fräsch och trevligt. Vi bodde på Kensington Close Hotel Spa. Kan verkligen rekommenderas!


Underbar kvällssol.


Sista middagen blev en toppenbra avslutning på en helt underbar weekend tillsammans.


Vi har verkligen haft massa tid till att prata under de här tre dagarna. Vi har diskuterat allvarliga saker, gått in på djupet, skrattat, skojat och bara slappnat av och myst av att få lära känna varandra ännu mer. Vad roligt det är att hitta vänner "senare i livet"!   


Marcus och Ida såg det som sin stora uppgift att räkna notan på kvällarna ;o)

Väl hemma igen så möttes vi av jublande glada ungar. Att Alva grät hysteriskt i typ 20 minuter över att kusinerna hade fått varsina hamstrar som husdjur...och att inte hon kunde få det, det tänker jag inte låtsas om (Tack för den Linnéa och Niclas...;o) by the way!). Nä, istället fokuserar jag på den mysiga känslan att vi fick hålla om dom igen och snusa dom i nacken och pussa ihjäl dom lite ;o)

Nu drar vardagen igång igen...med allt vad det innebär. Men vi kommer alltid att ha London att minnas tillbaka till. En riktig energiboost!!

Nu hoppas vi också att vi inte behöver VABa mer på sisådär 10-15 år. För vi har gjort vår beskärda del av det de senaste månaderna tycker jag.  
Ett perfekt avslut på resan och helgen var att få köpa hem pizza och äta på filtar ute i kvällssolen tillsammans med barnen och höra dom berätta om hur deras dagar hemma med farmor och farfar, och mormor och morfar varit. 

Kram Lovisa

tisdag 22 april 2014

Påsk och rumsfix

Hej hej!
 
Vilken underbar påsk det har varit. Vi har bara varit hemma...(har inte kunnat göra så mycket annat med tanke på att Molly har vattkoppor). Solen har skinit och det har varit underbart att kunna ha dörren öppen utan att frysa ihjäl, och känna hur det doftar vår ute. I Love it!!!
 
Vi har haft gott om tid att fortsätta fixa med rummen här hemma. Och vi börjar närma oss slutet. Och det känns skönt!
 
Såhär såg Tv-spel/gästrummet ut innan vi drog igång...

Jag minns att jag var såååå nöjd med den där blommiga tapeten för nio år sedan :o) Nu är den ett minne blott!

Vardagsrummet såg ut som ett bombnedslag i några dagar.
 
 
Molly spexar i köket. Sötnos!

Marcus i tapetserartagen.
 
Ska visa dig snygga efterbilder snart. Har inte hunnit få till en rättvis bild ännu...det är fortfarande lite rörigt därinne med kläder och annat.
 

 
Mitt upp i allt renoverande så var det påskafton och dags för barnen att gå Påskkärring :o)

Molly behövde egentligen inte måla prickar i ansiktet...she already got that covered!

Underbara barn!!!

På eftermiddagen fick vi finbesök av Mia, Stefan och barnen :o) Vi åt påskmat och hade det mysigt.

Efter maten var vi i stort behov av en promenad så vi traskade iväg till Gårdsbutiken som finns här i Mosås och köpte lite ägg och saft.

Jag verkligen ääääälskar Mosås! Det är så undebart vackert och lugnt här.

Solen värmde gott!

Väl hemma igen var det dags för äggjakkt :o) Som om barnen var i behov av MER godis...hehe!

Världens bästa storasyskon hjälpte Molly att hitta hennes ägg.


I söndags blev vi bjudna på kvällsmat hemma hos Ida och Kristian. Vi skulle planera en liten resa som vi ska göra tillsammans på torsdag. (Återkommer om det...hihi)


Barnen fick sin efterrätt ute på den soliga altanen.


Alva och Cornelia bjöd på dansuppvisning :o)


Papporna och småtjejerna satt på första parkett.


Greta och Molly ville också visa sin dans...hehe!

Molly och jag fortsätter att hålla oss hemma. Hon mår mycket bättre men har någon enstaka liten koppa som fortfarande vätskar, så det är lika bara att hålla sig hemma.
 
Det känns trist med jobbet bara...jag har knappt satt min fot där de senaste månaderna. Men vad gör man?? Det är bara att bita ihop och se till att barnen mår bra. Det är det viktigaste!
 
Men samtidigt känns det bra...eftersom att det finns en hel del att fixa med här hemma. Det är fortfarande väldigt rörigt, så jag vet vad jag har att göra idag ;o)
 
Hoppas du får en fin vecka!
 
Kram på dig!
 
Lovisa