måndag 31 mars 2014

Kissemissar

Hallå där!

Dagarna rullar på...och imorgon går vi redan in i april månad.

Vi har också kommit ungefär halvvägs i Hugos "sjukskrivning"...vilket egentligen innebär att han INTE är sjukskriven utan att vi INTE jobbar ;-)

Hela förra veckan gick utan ett enda anfall...Jippi!!! Vilken härlig känsla :-)

Vi har tackat massor redan...men jag vill än en gång säga tusen tack till morbror Ludwig och farmor som har hjälpt oss lite extra några dagar. Ni är guld!!

I morgon och resten av veckan är det jag som följer med till skolan och tanken är att jag går hem en vända och hoppas att Hugo kan vara kvar själv en stund. Vi försöker utöka lite varje dag. Snart kanske han kan stanna kvar på fritids också? Men vi har som mål att ta det lugnt och försiktigt. Vi ska inte stressa fram något...med rädsla för att det slår tillbaka på oss då.

Idag fick han lite uppmuntran i form av få åka hem till morbror Ludwig efter lunch då Marcus verkligen behövde åka in till jobbet en sväng. 

Att hänga hos Ludwig är typ det bästa som finns. Speciellt nu när två små kattungar har flyttat in i lägenheten :-) Senare på eftermiddagen äkte även jag och tjejerna dit och Marcus mötte upp oss när han hade slutat jobbet.

Molly myser med lilla Mose.

Ludwig hade köpt en laserpenna som han lyste med när jag låg på golvet...




Ludwig har bestämt sig för att lära katterna att gå toaletten istället för på lådan och har därför köpt en sån här...En LitterQuitter :-D Vecka för vecka plockar han undan mer och mer av den där specialstolen och tillslut så är tanken att katterna ska sitta och göra dina behov från toaringen :-) Coolt va?!

Lilla Amos.


Kram Lovisa

söndag 23 mars 2014

Helgen och pussel

Hallå där!

Tjipp tjillevipp...så var helgen till ända. Konstigt att tiden liksom går snabbare på helgerna.

Har inte så mycket att berätta...utan tänkte dela med mig av lite bilder. Sen blir det sängen...för cheeses vad trött jag är!

Fredagsmyset bestod av dansuppvisning av tjejerna ;-)

Solen behagade visa sig.

Molly och jag hängde i lekparken i nästan två timmar. En härlig stund! 

Alva har fått en ny "stor" cykel som testades flitigt idag :-) Extremt nöjd tjej!

Molly är frisk igen och vi kan återgå till "planen". I morgon följer Marcus med Hugo till skolan och jag åker till jobbet. På tisdag är jag åter med i skolan...och på onsdag får han åka hem till morbror Ludwig som är ledig. På onsdag kväll hämtar vi upp farmor på tågstationen för att hon ska kunna ställa upp och följa med till skolan på torsdag och fredag.

Vilket pusslande det blir... Men det blir nog prima och nu får vi hoppas att det går bra och att Hugo slipper anfall. 

Nu önskar jag er en trevlig vecka...

Kram och godnatt!

torsdag 20 mars 2014

Febrigt

Hej hej!

Dags för uppdatering...

Jag har följt med Hugo till skolan både i tisdags och igår ( i måndags var det studiedag) och det har gått jättebra. Inga anfall och Hugo har verkat lugn och glad.

Planen var att jag skulle följa med även idag och imorgon...men planen sprack då Molly insjuknade i feber i förmiddags och jag blev tvungen att stanna hemma med henne istället.

Men Hugo accepterade att vara i skolan utan mig idag och klarade av att vara med på både en rast och en mattelektion utan att få anfall. 

Härlig känsla!!

Men nu ikväll när Marcus och Hugo låg inne i sängen och pratade om morgondagen så kände han sig nervös och orolig för att få anfall om han blir tvungen att gå till skolan själv även imorgon. Och några minuter senare när jag kom in för att säga god natt så låg han avsvimmad i sängen.

Det verkar tydligen som att anfallen är kopplade till rädsla och oro. Det blev ju väldigt tydligt ikväll. 

Så för att lugna honom och få honom att känna sig trygg igen så bestämde vi att han får stanna hemma med mig och Molly imorgon och ta nya tag nästa vecka igen när Molly förhoppningsvis är frisk igen.

Nybadad och febrig Molly tidigare ikväll.

Kram Lovisa

tisdag 18 mars 2014

Today...

Hej hej!

Jahapp...då är vi igång. Idag är första dagen "hemma" igen efter att vi snackade ihop oss med läkaren i fredags. 

Men tanken är inte att vi ska ligga hemna på sofflocket i fyra veckor. Näpp! Vi ska försöka vara i skolan så mycket som möjligt, men allt får vara på Hugos villkor. Vi går så ofta han orkar och tycker sig klara av (med liiiiite påtryckningar från oss såklart...) Hade Hugo fått bestämma helt själv så hade han valt att stanna hemma jämt! Mer hemmakär kille får man leta efter ;-)

Idag mjukstartade vi och var bara med på halvtiorasten samt sv/eng-lektionen efteråt. Och det gick bra...inget anfall. Den tiden på dagen har annars varit den mest anfallsbenägna tiden. Han har alltid fått anfall efter halvtiorasten. Men inte idag...och det tror jag var skönt för Hugo att se. 

Jag tog med mig lite kaffe att dricka medan jag satt och tittade på när Hugo  spelade innebandy med kompisarna.

Väl hemma igen så åt jag palt till lunch (Hugo, fegisen, vågade inte testa så han fick korv...hehe). Palt är den absolut godaste maten som finns. Mycket smör ska det vara... Och sen blir det den obligatoriska paltkoman! Så värt!!

Passade även på att baka lite bullar när vi kom hem...

...vilket uppskattades av den här killen :-) 

Hoppas du får en fin dag.

Kram kram!

fredag 14 mars 2014

Vi fortsätter väl då...

Hej på er!

Ja asså...inläggen kommer lite nu och lite då som ni kanske märker.

Jag är inte riktigt med på banan känner jag och har inte riktigt huvudet med mig...så det blir lite som det blir.

I förra inlägget skrev jag att det äntligen kändes som att jag kunde andas igen...men att jag ändå inte riktigt vågade tro att vi var i hamn. 

Och tänk så rätt jag hade (tyvärr!)

Efter 1 1/2 veckas sjukskrivning så var Hugo tillbaka i skolan igen i måndags. Trots att jag stundtals har funnits med i klassrummet och på raster så har han ändå fått anfall.

Nio stycken för att vara exakt...på fyra dagar. 

Så idag har vi varit hemma (Alva och Molly fick också hänga med oss). Och inte ett enda anfall...nada. Noll!

Redan i tisdags så ringde Marcus och sökte läkaren...och idag ringde han upp (!) Dom jobbar verkligen i ljusets hastighet dom där läkarna! (Ja ja...förlåt. Jag vet! Dom jobbar på så gott dom kan och vi är ju inte ensamma om att behöva hjälp. Men det är så frustrerande att ALLT tar sån tid!!) 

Läkaren valde iallafall att sjukskriva Hugo ytterligare fyra veckor. Mycket pga den oro och ångest som han känner inför att gå till skolan och rädslan han har för att få en massa anfall inför alla andra barn och vuxna.

Japp...så ser läget ut.

Och vad vi känner och tycker om allt det här behöver jag nog inte orda om. Så jag visar lite blandade bilder istället.

Idag sken solen, så efter en skön sovmorgon och sen frukost så gick vi ut en stund i trädgården.

"Jaaa må hon leva..." Molly kom med tårta och skönsång där jag satt på altanen.

Sen tog vi "latmask-lunch" på trappen. Pizza ;-)

Molly gillade min kebabrulle...

Min lilla pre-fjortis ;-)

"Alva! Vad gjorde du?" Molly ordningspolis läxar upp storasyrran som råkade välta ut en hel burk med pärlor på golvet ;-) 

Kram på er och hoppas ni får en fin helg!

lördag 8 mars 2014

Återhämtning

Hej hej!

Nu när det äntligen har börjat lugna ner sig på epilepsifronten så känner jag hur jag liksom kan börja andas igen. Tyvärr vågar jag inte riktigt tro på att vi är "i land" riktigt än...Hugo måste komma tillbaka till skolan först och fortsätta hålla sig anfallsfri för att jag på riktigt ska kunna slappna av. 

Men nu känns det som att jag inte kippar efter andan hela tiden utan faktiskt kan ta riktigt djupa andetag. Jag är ärligt talat spytrött på att vara orolig hela tiden.

I går hade vi fått en tid att träffa läkaren igen och prata igenom sånt som vi har gått och funderat på. Han ville även träffa Hugo och se hur han mådde efter några dagars sjukskrivning. Det kändes bra. Nu har Hugo dessutom kommit upp i ordinerad maxdos av den nya medicinen Keppra, så nu ska vi börja fasa ut den förra medicinen, Tegretol Retard. Och det känns så bra! Det har varit lite väl mycket medicin i den lilla kroppen den senaste tiden. 

Som en skänk från ovan så hade vi en resa inplanerad ner till Kisa den här helgen. Precis vad som behövdes!! Lite miljöombyte.

Vi packade bilen och åkte neröver på eftermiddagen. Efter en mysig kväll med farmor, farfar, tacos och Let's Dance så somnade jag gott och sov skönt hela natten. 

Medan jag sprang runt och packade i fredags förmiddag så passade en trött Molly på att bädda ner sig i sängen och ta en liten tupplur ;-) 

I bilen på väg till Kisa. 

Vi poppade Melodifestivalsskivan för fullt :-)

Och idag har vi haft en toppendag...nej, jag skulle faktiskt kunna sträcka mig till att säga att den har varit alldeles perfekt! 

Marcus hjälpte Roger att bogsera ut pianot och forsla bort det till soptippen på förmiddagen. Ser ni solskenet????Äntligen!!!!

Strax innan elva traskade vi ner till trygghetsboendet för att ta en förmiddagsfika med gammelmormor och gammelmorfar.

Solen värmde och jackan åkte av. Härliga vårkänningar :-)

Min lilla blomstertjej hittade snödroppar.


När vi kom hem igen så snörde jag och Marcus på oss springskorna och gav oss ut på en löprunda ihop. Jättehärligt! Vi springer ju aldrig ihop annars... Eller nja...asså jag sprang och flåsade i mitt tempo som mer liknade en rask promenad för min käre make. Jag lät honom springa frufritt efter ca 3 km. Då tyckte jag så synd om honom och unnade honom en riktig löprunda.

Njöt av snödroppar längs med husväggen när jag satt och eftersvettades och tog igen mig på trappen.

Senare på eftermiddagen packade vi picknickkorgen och åkte ut och grillade i Eklunden. Superhärligt! Det fanns underbara ytor för barnen att springa runt, och stenar och nerfallna träd att klättra på.



Korv och marshmellowgrillning...mums!

Innan vi åkte hem så tog vi oss en sista utforskande promenad över berget...


...och hittade "vår" kyrka på andra sidan. Västra Eneby Kyrka. Där gifte vi oss för över 10 år sedan :-)

Världens bästa Selfi! Min underbara familj!!!

Hugo och Alva hittade en kärlekshälsning från naturen själv. Fint, inte sant?!

Fina, älskade ungar!!

Nu önskar jag dig en fortsatt trevlig helg! Och må bästa bidrag vinna ikväll ;-)

Kram Lovisa

måndag 3 mars 2014

Läget hemma

Hej hej!

Det är väldigt spännande det här med att vara hemma med en sjukskriven fast ändå fullt frisk kille (bortsett från epilepsin då såklart) i två veckor. 

Det är spännande att försöka hålla humöret upp på nån som redan första dagen hemma började klättra på väggarna och ville gå tillbaka till skolan.

Det är spännande att "leka" fröken och få honom att göra läxorna han fått med sig hem, när han genomskådat mig och min totalt opedagogiska sida när det kommer till att lära ut matte och svenska m.m. Suck!

Det är också väldigt spännande att stå emot allt fika som önskas inmundigas flera gånger om dan. Spännande som sagt... Jag kommer ha gått upp minst 10kg de här veckorna ;-) 

Att vara hemma såhär påverkar även dagsorienteringen en smula. Jag har helt missat att vi är inne i Mars nu. Fick en smärre chock när jag gick in i mobilkalendern i morse och såg att det var den 3:e mars idag!!!! Holy makaroni...hur gick det till??

Förra veckan...när det fortfarande var februari...så hälsade vi på hemma hos Mia, Seth och Tess en stund.

Seth var hemma från skolan med feber så grabbarna tog det lugnt med lite Minecraftspel i soffan medan Mia och jag satt och snackade i köket :-)

På fredag efter lunch så åkte vi till skolan och överraskade Hugos klass med glass och chokladmedaljer. Under alla de här veckorna med flera anfall om dan så har Hugos klasskompisar varit toppen och bidragit till att Hugo har känt sig trygg och lugn mitt i allt.

Hans kompisar har ropat på en vuxen när han fått anfall på raster, dom har hjälpt till att hålla nyfikna på avstånd när Hugo behövt lugn och ro vid uppvaknanden men framförallt så har dom själva tagit allt som hänt med ro och behandlat Hugo precis som vanligt, vilket har påverkat Hugo positivt.

Och för det tyckte vi att dom var värda lite uppmuntran :-) Hugo fick en stor gruppkram när vi åkte därifrån och kände sig sådär spralligt glad när vi kom hem.

"Jag tror dom tyckte det var kul att se mig igen..." Var hans kommentar efteråt ;-)

Gjorde "krabbelurer" till mellis när vi kom hem. Ett recept jag hittade hängandes på fritids. Supergott (och supersött!).

Verkligen MUMS!!

Det ser så fridfullt ut...men skenet kan bedra. Gnäll och tandagnissel heeeeeela tiden.

Idag kör vi en lugn hemmadag. För trots att vi har tagit det piano de senaste sex dagarna så fick han ändå anfall i fredags och igår.

Marcus ska försöka få tag på läkaren idag och fråga hur vi gör nu... Vad blir nästa steg? Han ligger på maxdos sedan snart två veckor men fortsätter som sagt få anfall (även om dom har minskat ordentligt i antal...) men har på kuppen blivit folkskygg och vill knappt lämna hemmet pga oro att råka ut för anfall bland okända människor och på okända platser. 

Fortsättning följer...tyvärr!

Kram Lovisa