torsdag 30 januari 2014

Öppet hus

Hej hej!

Ikväll har vi varit på öppet hus i skolan.

Hugo hjälper Alva att läsa frågorna i matteboken. "Du är ju duktig ju" utbrast Hugo förvånat när Alva svarade rätt på frågorna ;-) Kul med en stöttande brorsa!!


Hugos klass bjöd på gympalektion och hinderbana...

Molly äääääälskade det!! "Det häj va lolit mamma" ;-)

Hugo räknar i sin egen mattebok.

Molly lekte med låstaspengar, klockor och stenciler ;-)

Och så ritades det teckningar på löpande band.

Nu ska jag krypa ner i min iskalla säng...det är bara 17 grader i sovrummet. Burr!!!

Kram Lovisa





tisdag 28 januari 2014

Tjejkväll

Hej hej!

Igår åkte Marcus och Hugo till Marieberg Galleria efter skolan och jobbet. Dom hade lite att snacka om och passade på att ta fn fika ;-)

Alva bröt ihop när dom åkte iväg utan henne, så jag lovade att hon och jag kunde åka iväg ikväll istället...för lite tjejhäng. Det nappade hon på...men det räckte tydligen inte med bara mamma. Bästisen Cornelia skulle också tillfrågas ;-)

Så ikväll var det dags. Efter lite lek och kvällsmat här hemma så klädde vi på oss och åkte mot gallerian. Det var fnittriga och förväntansfulla tjejer som hoppade in i bilen. Förutom det utlovade fikat så hade dom en enda önskan...

Att få gå in på Glitter och köpa något fint till håret ;-)

Hand i hand...Best friends forever :-)

Det fanns ingen riktig mjukglass utan istället fick det bli frozen yoghurt. Ingen hit tyvärr...varken hos mig eller tjejerna. Så vi åt bara strösslet ;-)

Lite piff och fix med de nya hårslingorna som inhandlades på Glitter. "Vi blir så himla fina..." löd tjejernas egen bedömning.

Sötaste tjejerna!! Har ett liknande kort på dom någonstans i fotosamlingen...fast då var dom nästan tre år yngre ;-) Vad tiden springer iväg...

Strike the pose ;-)

Kram Lovisa






fredag 24 januari 2014

Friday I'm in love

Hej hallå!

Åååå så ljuvligt med fredag. Den här helgen har varit efterlängtad. 

Vi har mycket att stå i hela helgen, men just ikväll är vi lediga. Och det känns så skönt! Det är precis vad vi behöver.

Hugo har varit lite nerstämd den här veckan och inte velat gå till skolan. Han har en förkylning på gång, plus att han fick ett epilepsianfall på lunchrasten igår och ett till idag :-( Läge med en lugn hemmakväll som sagt.

Pluggandet fortsätter...och jag vet precis vad jag ska göra den här helgen iallafall :-/

Älsklings Hugo. 

Kram Lovisa


söndag 19 januari 2014

Sätra Brunn

Hallå där!

Nu sitter vi i bilen på väg hem. Marcus och jag checkade ut från Sätra klocka ett och styrde sedan mot Västerås och Irsta. Närmare bestämt Wäneskogs Residence :-)

Morfar ich barnen strålade samman med oss hemma hos syrran och så passade vi på att fira Ebba och Jonas som fyllde år i början på januari.

Men hur har vi haft det då? På Sätra Brunn och spaaaaaaaa?

Jodå, tackar som frågar. Vi har haft det jättebra!

Efter att vi hade vinkat av barnen och åkt en bit, kom vi på att vi hade glömt lämna bilnyckeln till våran bil (vi gjorde ett litet byte för att morfar skulle kunna köra med barnen till Västerås idag), så vi fick vända om och göra om hela proceduren.

Men sen var vi på väg och kom fram vid 12-tiden...

Och enligt GPSen så var det här Sätra Brunn Spa. Eeeeh???

Efter lite irrande så hittade vi tillslut fram och fick tillgång till vårt rum pronto. Skönt! In med väskor och sånt, sen kurrade magarna så vi skyndade ner till restaurangen där det serverades lunch. Gott och trevligt :-)

Efter lunchen sträckte vi ut oss på sängen och lät maten sjunka. Frös massor och tittade på skidor på den liiiiiiiilla tvn. 

Sedan gick vi till ett nästan folktomt spa...badade lite men kände efter en stund att det inte var så kul. Så vi klev upp och gick till restaurangen igen för lite afternoon tea ;-)

En massa kaksorter, scones, ostar, marmelader och godis. Smarrigt!!

I fredags fyndade jag och köpte en klänning på Moonki :-) Jag ÄLSKAR att fynda! Den här klänningen hade kostat 400:- och jag betalade...ja, ni ser ju själva. 60 spänn!!! Gillar't!!

Och såhär ser den ut på :-) Ja...inte så lätt att se kanske, men jag lovar den är jättefin! Blå och så...

Sen gick vi och åt trerätters jag och min kloke man. Det slog mig (vilket det ofta gör) att jag är lyckligt lottad som har världens finaste karl...inside and out!! Det pirrar fortfarande i magen efter 13 år tillsammans ;-)

Förrätt

Varmrätt

 Efterrätt

Och to go ;-)

Efter 12 timmars sömn så klev vi upp och gick till den uppdukade brunchen. Inte världens bästa matbild (för det är ju liiiite pinsamt att fota maten bland folk, så det blev en "quickie" och då blir det inte så snyggt....men iallafall). Gott och mysigt. Vi satt kvar länge och njöt :-) Härligt!!

Men nu är vi alltså på väg hem igen. Familjen är fulltalig och det känns alltid härlich! 

Hoppas du får en fin vecka.

Kram Lovisa












fredag 17 januari 2014

Go'kväll

Hej hej!

Sitter i nattsärken och ska snart krypa ner under täcket bredvid Marcus.

Han och barnen sover redan...

Själv har jag suttit vid datorn med mamma och pappa och rekat Londonresa. Mamma och pappa ska åka dit i Maj och jag hjälpte dom att kolla lite sevärdheter, flyg och hotell. 

Kunde inte låta bli att drömma mig tillbaka. Vilken upplevelse det var att få vara där! Längtar tillbaka ;-)

Men nu är jag inte i London...istället befinner vi oss i Surahammar och hälsar på mina föräldrar.

Vi har ätit tacos (som sig bör) och haft fredagsmys...precis som det ska vara på en fredagkväll :-)

Men imorgon lämnar vi barnen här och åker på en egen liten tripp jag och Marcus. Jag fick i julklapp att vi ska spendera ett dygn på Sätra Brunn tillsammans :-) Himla mysigt!!! 

Så nu gäller det att jag går och lägger mig och ser till att få min skönhetssömn ;-) 

Soffhäng efter maten.


Molly gjorde "The happydance" när mormor serverade chips och godis :-)

Hugo och Alva spelar Minecraft ihop och skapar en egen värld :-)

Det är mysigt att se dom sams ;-)

Kram Lovisa





tisdag 14 januari 2014

Mössa

Hej hej!

Idag kom det ett paket adresserat till Molly...




Tack farmor ;-)

Kram Lovisa




söndag 12 januari 2014

Helgen

Hej hej!

Idag är det en sån där dag som man bara skulle vilja stryka ett streck över :-( 

Bedrövligt!! 

Och trist...eftersom att vi började helgen så himla bra med fredagsmys hemma hos Mia och barnen. Seth fyllde åtta år på juldagen, vilket vi inte hunnit fira...så vi blev bjudna på tacos och marängswich på kvällen. Jättemysigt!

Och igår så fortsatte trevligheterna med att vi fick finbesök från Norrköping av Jenny och Lars och deras tjejer, Svea och Agnes. En supermysig dag med många härliga skratt och samtal.

Jenny och Lars är just såna vänner som vi inte träffar så ofta, men när vi väl gör det så är det så hiskeligt mysigt och trevligt :-)

Så därför känns det extra trist att avsluta dagen på sämsta tänkbara humör. 

Men men...imorgon är det början på en ny vecka. Vi hoppas på att den blir bra.

Lite bilder nu då...innan jag kryper isäng.

Det här är bilder från i tisdags. Vår sista dag på jullovet. Då åkte jag, Mia och barnen till Strike för lite lunch och bowling. Kul!


Barnen kämpade på bra. Hugo var snäll och hjälpsam mot sina systrar. Kanske liiiite för hjälpsam...för han lyckades hjälpa Molly att få tre strikes vilket gjorde att hon vann hela serien. Inte så populärt egentligen ;-)

Tog tyvärr inga bilder hemma hos Mia och Stefan...men lyckades fånga Marcus på bild med Jenny och Lars underbara chihuahuahundar Texas och Nemo.

Tjejerna i förmiddags. Hittade dom vilandes i soffan :-)

Kram på er och god natt!!

Lovisa





söndag 5 januari 2014

God fortsättning...

Hej på er!

En något sen önskan om en god fortsättning...men anyway! Hoppas ni har en fin start på det nya året.

Vi hade ett fint nyårsfirande med Higårds och Romells. Jag skulle upp och jobba kl. 5 på nyårsdagen så vi hade redan innan bestämt att vi skulle bryta upp runt tio- elvatiden...och det gjorde vi också. Efter mycket god mat, fika och härligt häng så kramades vi, önskade varann ett gott nytt år och fortsatte sedan firandet på varsina håll. Jag somnade ovaggad runt elva och sov mig genom tolvslaget ;-)

Sedan har dagarna rullat på...vi har träffat härliga vänner, barnen har lekt, vi har softat runt, jag har pluggat, Marcus har tränat...ja listan kan göras lååååång.

Vi har jullov helt enkelt.

Ikväll fixar vi och fejar här hemma för imorgon ska här firas jul...igen...;-)

Imorgon kommer farmor och farfar, kusiner, fastrar och farbröder hit och vi ska fira lilla julafton tillsammans :-)

Hinner inte fixa fram datorn och krångla med bilder och sånt ikväll...så ni får hålla till godo med de senaste mobilbilderna istället.

Alva och Hugo fick fina hörlurar av Morbror Ludde i julklapp. Och Molly ville självklart också ha...så vi fick rota fram ett gammalt par till henne ;-)

Under en löprunda med pappa så somnade Molly gott i löpvagnen ;-) 

Jag satt och kollade trailers härom dan på kommande filmer till våren och föll för den här. Jane Austen-lover som jag är så bara MÅSTE denna ses!!

Molly leker mamma (?) 

Har gått igenom gamla foton och hittade detta...hahaha!! Jag i 6-7 års åldern ;-) Love the lugg and the underbett...för att inte tala om the tröja. Rosa med svarta vespor på. Japp!

Alvas rum! Det får mig ärligt talat att sluta andas...pulsen stiger...svetten pärlar sig på överläppen...magen vänder sig it och in...och det susar lätt i öronen. Flickebarnet klipper, klistrar och pysslar med ALLT! Toarullar, sugrör, kartonger, servetter, askar, solfjädrar, klementinkärnor osv osv. Och allt ligger i en enda röra överallt i rummet. Suck!! Jag får magsår...

Paketinslagning tidigare ikväll...

Ruttet sätt att prissätta kan jag tycka...grrrrr :-( 

Nä, nu ska jag fortsätta förbereda för imorgon.

Kram och hej!!

Lovisa