tisdag 26 november 2013

Andas

Hej på er!

Samma visa varje år...

Advent och jul kommer så plötsligt. Som ett slag i magen ;-) Det är samma med snön...fastän man vet att den är på väg så blir man ändå på nått sätt överraskad och kommer på sig själv att stå och muttrar med isskrapan eller snöskoveln i handen...

I år är inget undantag. Snart är det första advent...och jag har så mycket jag skulle vilja göra innan söndag...och även en hel del måsten. Men tiden räcker ju inte till.

Då är jag så glad att jag är gift med en så klok och sansad man som lugnar mig och kärleksfullt säger (...eller läs snarare; himlar med ögonen och suckar...) - Men älskling vem bryr sig om julgardinerna inte hänger uppe på söndag? Och lussekatter finns att köpa på affär'n. Tagga ner!

Andas...1 2 3...

Ja faktiskt, han har ju rätt!! Vem bryr sig? 

Så nu har jag bestämt mig för att sänka ribban och inte späka mig till det yttersta. Det blir ju liksom inte roligt för någon. 

Nä...istället för att stressa runt som jag vanligtvis gör så tänker jag göra något helt olikt mig. Något galet och radikalt. Jag tänker resa bort!

Och hör på den här då... Jag tänker resa bort UTAN Marcus och barnen!

Japp det ska jag! En resa till London är bokad med min fina vän Ida. Vi ska åka dit...shoppa...sova...fika...äta...umgås... och se oss omkring. Bara vara! 

En energiladdare utan dess like :-) Förhoppningsvis kommer jag hitta en hel del trevliga julklappar när vi är där...så lite nytta med nöja blir det ju. Men annars så är det helt och hållet en egoresa, eller en mammaboost-resa om man vill kalla den så ;-) Och det ska bli så mysigt!!

Jag åker självklart fylld med ångest över att åka ifrån Marcus och barnen. Jag är inte det minsta orolig att dom inte kommer klara sig utan mig...för det VET jag att dom gör. Näpp...det är bara det att jag aldrig varit ifrån barnen såhär länge. Hur ska JAG klara mig?? Saknaden kommer vara enorm!!

Men men...säkert nyttigt (har jag hört andra försöka övertyga mig...hehe). Vi får väl se ;-)

Såhär har min almanacka aldrig någonsin sett ut. Tom och luftig! :-) Det här ska bli spännande...

Kram Lovisa

måndag 18 november 2013

Skärpning!

Tja!
 
Uj uj uj...vad dåligt uppdaterat det har varit här på sistone. Jag ber verkligen om ursäkt!
 
Jag skyller på (vilket faktiskt är hela sanningen) att jag är inne i en höstblues. Varje år...samma tid...samma eländiga dipp. Allt känns tråkigt och trist. I takt med att det blir mörkare och mörkare ute så blir jag också tröttare och deppigare. Jag har ingen lust att göra just nått. Förutom att äta då...det har jag väldigt stor lust med ;o) Gärna mycket fika, godis, ostkrokar och läsk!!! Det är mumma det!!
 
Träna...hrmf...orkar inte!
Vara social och trevlig...gaaah...hinner inte!
Vara driven och engagerad...äsch...vill inte!
 
Ja...ungefär så låter min höstblues. Men så fort vi har passerat jul och nyår då VET jag att det vänder. Det gör det alltid :o)

 
Fråga: Hur får man en 6-åring att städa sitt rum helt självmant, utan tjat?
 
Svar: Bjud in hennes tjejkompisar på pyjamasparty ;o)

I lördags var det så äntligen dags för Alvas 6-årskalas. Hon var extremt delaktig i all förberedelse vilket var härligt att se. Här är det nio godispåsar som fylls med lite smått och gott.

Dukningen i dagsljus.

Välkomnande ballonger i blåsten.

Dukningen i skenet av brasa och levande ljus. Mysigt!!

Molly satt och spanade länge på tacochipsen...

"Hmmm, jag tar en när ingen ser..."

"Eeeeh VA??? Nääää jag har inget i munnen...!"

Många fina presenter fick hon :o)

Och så sjöng vi självklart...

"JAAAAA MÅ HON LEEEEVA..."

Hihihi!!

"Guuuud så piiiinsamt" ;o)


 Kram Lovisa

tisdag 5 november 2013

Inspiration?

Hallå där!
 

Sitter och kollar på Biggest Loser USA - finalen på 11:an. Helt otroligt vad dom har gått ner...typ 40-50% av sin egen kroppsvikt. Sanslöst imponerande!!
 
Annars då? Njaaa...det händer inte så mycket "Wow" här hemma. Dagarna liksom rullar på...snart är vi halvvägs in i veckan och snart även halvvägs in i november. Galet!!
 
Jag har funderat lite på vad jag ska blogga om idag. Det är lätt att få idétorka. Men så var det någon som lämnade en kommentar härom dan att jag kunde skriva och tipsa om "girlstuff"...typ smink, krämer och sånt.
 
Oj!
 
Jag?
 
Tvål och vatten-tjejen som köper smink på Willys och H&M ;o) Kan inte se mig själv som någon inspiration inom det området :o) Men here goes nothing...
 
Jag blir ofta så dumsnål när det kommer till att köpa saker till mig själv. Kan sukta efter och drömma om att köpa dyrt och fint märkessmink, märkeskläder osv. Men när jag väl står i butiken och tittar och klämmer på grejerna så slår dumsnålheten till.
 
Men...
 
Ibland kan billigt ändå bli bra :o)
Den här ögonskuggan tex hittade jag på Willys för 19:90:-

Jag är ingen modeexpert...men den här funkar helt okej :o)

Joråsåatt ;o)

Japp...det var 1 tips. För den här gången. Man får inte gå ut för hårt :o) Vi får väl se om det faller väl ut... Isåfall kan jag tänka mig att lägga in fler "modetips" ;o) Hehe!


Måste bara lägga in en till bild på Linnéa och Niclas utsikt från huset. Jag kan stå och titta ut över älven huuuur länge som helst. Så rogivande och vackert!

Eller vänta... Räknas nya kuddar också till mode och inspiration? Isåfall har jag ännu ett tips ;o) Fick hem ett reklamblad från Jysk igår att dom hade rea på kuddar. Så tjipptjillevipp...nu har vi kuddar i soffan i vardagsrummet. Tycker det blev riktigt ombonat och fint.

 
Så, nu är jag klar med tipsandet. Nu säger jag tack och god natt!
 
Kram Lovisa

söndag 3 november 2013

Hemma

Hej hej!

Vad konstigt det känns att vakna på ett ställe och sedan sitta och käka lunch på ett annat :-)

Klockan 02:57 lämnade vi Lycksele för den här gången och började vår resa hemåt.

Barnen är så fantastiskt duktiga och tålmodiga. En efter en väckte vi dom och lotsade dom sömndruckna ut till bilen. Inget tjafs, inget gnäll och inga tårar. 

Klockan åtta när barnen började vakna till liv i bilen så närmade vi oss Söderhamn så vi passade på att stanna till på McDonalds för en bit frukost. 

Efter det rullade vi vidare och körde in på gården här hemma strax innan kl.12 :-)

En helt okej resa! 

Tjejerna var sist ut att somna i morse. Strax efter kl.04 började dom klippa med ögonen och då kunde även jag slappna av och sova en liten stund.

Inne på McDonalds gjorde vi oss sedan till ett spektakel. In stormar tre nyvakna ungar med spring i benen. En koffeinstinn pappa och white trash-mamman som ser ut att inte ha bytt om efter Halloweenmaskeraden!! My God alltså!!

Ja ni ser ju! Och så Molly fortfarande iklädd pyjamas...

Tur att frukosten på McDonalds inte är den värsta rusningen!! Vi skrämde bara livet ur tre stycken...+ personalen!

När vi sen kom hem så besatt vi någon typ av sjuklig överskottsenergi så vi packade ur bilen i ett jehuj...in med allt i huset...sorterade det mesta till sin rätta plats...sedan åkte jag och handlade medan barnen lekte och Marcus tog igen sig på soffan efter sin marathonkörning.

Efter lunchen drog han sedan med sig alla ungarna ut i regnet för att kratta löv på tomten (!) Ett måste, för vi drunknar i löv! 

Stackars barn är skadade av mammans ständiga jakt efter bloggmaterial så när jag kom ut med mobilen i handen och sa att jag ville ta ett kort så samlade Hugo ihop sina systrar och ställde sig i position ;-)

Lyckades även få till ett mer "spontant" kort där alla såg ut att vara aktiva ;-)

Men efter det så kraschade vi big time och har inte tagit oss upp ur horisontalläget sedan dess. 

Men nu är äntligen barnen nattade och även Marcus och jag har gått och lagt oss (kl.20:17) i hopp om att kunna ta igen några timmars förlorad sömn.

Så go'natt på dig och hoppas du får en fin start på veckan!!

Kram Lovisa





lördag 2 november 2013

Sista dagen med gänget

Halli hallå!

Åååå vad mysigt vi har det!! Packar motvilligt väskorna och planerar för hemfärd inatt :-( 

Vi har fortsatt vår visit i lathetens tecken. Vi har verkligen inte gjort många knop de här dagarna...and I love it!!

Idag samlade vi dock ihop tillräckligt med krafter för ett besök på badhuset. Vi har styrt det framför oss ända sedan vi kom hit. Nellie har ju varit febrig sedan i onsdags. Men då hon vaknade feberfri imorse så passade vi på att åka iväg.

På eftermiddagen blev vi bjudna på fika hemma hos Linnéa och Niclas granne Tage. Han var här på eftermiddagskaffe igår och ville bjuda tillbaka idag ;-) Jättemysigt!! Men vi var trötta efter alla timmarna på badhuset.

Vaknade till underbar soluppgång över Vindelälven igår.

Barnen målade teckningar till Tage som skulle komma över på en kopp kaffe :-)

Skaparverkstad!

Hugo övade på buktaleri ;-) Den näste Jeff Dunham?

Alva och Signe tyckte att Molly var för efterhängsen och ville ha hjälp att "få henne ur vägen". Att leja en lönnmördare kändes lite väl magstarkt...så jag satte på bilDVDn inne i sovrummet åt henne istället så tjejerna kunde få leka ostört en stund ;-)

Molly älskar tydligen gunghästar! Det går inte att få henne därifrån. Den här hästen var tydligen både hungrig och nödig för hon matade den och mockade skit i nästan en halvtimme ;-)

Fika...ett måste!!

Vi hade en rolig stund hemma hos Tage ;-)

Han bjöd på torkat renkött...mmmmums!!

...och kaffe i fina koppar.

Barnen tyckte att Tage var en festlig kille (en go och gla' gubbe på 73 bast). Han bjöd på massor av gott fika och sockerkvoten för en hel månad fylldes...hehe! 

Ikväll bjöds vi dessutom på talangshow nere i vardagsrummet. Barnen hade ringat in en scen med hjälp av världens längsta fingervirkning och visade sedan upp danser av olika slag. Här ser ni Signe visa upp sin magdans ;-)

Nu sitter vi och kör en sista omgång av Mexican Train. Men snart måste vi gå och lägga oss...vi ska upp vid 02:30 igen för att denna gången styra bilen hem mot Örebro.

Go'natt!!

Kram Lovisa