onsdag 31 juli 2013

Bad och en vinnare!!

Hej hej!!

Sitter mysklädd i soffan och moffar ostkrokar. Kag har ganska nyss kommit hem. Jag har varit inne och gjort en webbsändning på jobbet... Men nu är det färdigjobbat för ett tag. Nu är jag ledig i 11 dagar igen :-) Underbart!!

Jag var ledig på förmiddagen så då passade vi på att åka till Hallsberg med barnen för att bada. Dom har tjatat länge om att få bada INNOMHUS! Hehe...

Molly HATAR vatten. Att duscha och bada är det värsta hon vet. Hon skriker och gråter förtvivlat varje gång. Men idag tror jag vi rådde bot på det :-)
(Kolla in de små skinkorna...man vill ju ba ta en tugga!! Såååå söta!!)

Ikväll har barnen varit hos Higårds i några timmar. Jag jobbade ju som sagt och Marcus deltog i ett Triatlon ute i Hovsta. Triatlon (för dig som kanske inte vet...är en tävling där man först simmar en viss distans för att sen hoppa på cykeln för att cykla en bit för att sedan avsluta med en löprunda). Å vet du vad??? Marcus vann!!!! Gissa om barnen var stolta ikväll ;-) Jag med för den delen!!

Nu blir det lite mys i soffan innan det är dags att krypa isäng. Imorgon drar vi igång med lite renovering här i "stugan". Ska ta lite bilder och visa dig mer om det imorgon.

Kram Lovisa






tisdag 30 juli 2013

Trött

Hej hallå!
 
Jag är så trött!! Det tar på krafterna att börja jobba igen ;o) I går började jag kl.7 och i morse började jag kl.6 *gäsp*!! Inte så konstiga tider egentligen...men är man van att få sova till 8-9-tiden så känns det i kroppen när man måste kliva upp 05:00.
 
Det är tydligen inte bara jag som är trött ;o) Molly slocknade mitt i leken härom dan...Sötnosen!!
 Tadaaaaa
Nu äntligen är den klar :o)

Är rätt nöjd faktiskt...om jag får säga det själv ;o)

Jag valde att behålla det gamla handtaget. Det är lite stelt och rostigt...men riktigt charmigt :o)

Lite pryttlar.

Sant!

Igår bar det sådär varmt och kvalmigt igen. Barnen valde att svalka sig i studsmattan ;o)

Det ser ut som en scen tagen ur "The Matrix" :o)

Kram på dig!!

söndag 28 juli 2013

Dags att jobba igen

Hej på er!

Har ni haft en bra helg? Min har varit soft och skön...fort ramlade jag in i semesterfeelingen igen :-) Sköööönt!!

Imorgon är det dags för en ny jobbvecka igen. Och det känns helt okej faktiskt! Jag sa ju igår att jag lagt ett toppenschema den här sommarperioden :-) Veckan som kommer tex så jobbar jag bara mån-ons, sen är jag ledig 1 1/2 vecka igen :-) Lovely!!

Jag hade ju lovat en bild på byrån, mitt loppisfynd som jag håller på att måla. Tyvärr så behövde den ett tredje lager med färg ikväll så den står fortfarande på tork i källaren. Jag får visa dig imorgon istället.

Nu ligger jag i sängen och tänker försöka sova. Ikväll har jag Molly vid min sida. Marcus tycker det blir för varmt här inne hos oss och har flyttat ut till tv-soffan (där kan han sova med öppet fönster...det går inte inne i vårt sovrum pga alla tåg som går förbi). 

Det är lite varmt...Molly somnade på Marcus kudde och lämnade en trevlig liten svettfläck på den...Hahaha!!

Jag vet inte om det syns på bilden...men det pärlar sig i pannan på henne.

Bättre än en kissfläck! Man får försöka se det positiva... ;-) 

God natt på er!! Ps. Kolla in klockan...Duktigt va?!?! Jag måste verkligen försöka få ordning på mat-och-sov-klockan igen alltså!

Kram Lovisa



Loppis

Hej på er!
 
Jag måste säga att det här är en sommar helt i min smak :o) Värmen håller i sig (nu ser det i och för sig ut som att det ska regna imorgon...men i alla fall!) och jag njuter av sol, sol, SOOOL!!!
 
Härom dan kom det ett paket adresserat till lilla mig :o)


Inuti låg det här...

Det var ett efterfrågat bidrag från Gammelmormor i Kisa som skulle förändra den här gardinen till...

Såhär!!
 
Alva hade ju önskemål om att få lite mer färg i sin annars jättevita lekstuga ;o)
Tack Gammelmormor!!! Alva blev supernöjd :o) Nu ska jag ge mig på nästa projekt med grytlapparna du skickade med...Så fortsättning följer!
 
Nu har jag jobbat en hel vecka och det har gått över förväntan. Men så har jag ju också lagt det optimala sommarschemat (om du frågar mig)...så måndag-onsdag så har jag slutat tidigt för att få tid med Marcus och barnen på eftermiddagarna. Och torsdag-fredag har jag börjat kl,18 och slutat kl.24...vilket betyder att vi fått i stort sett hela dagarna tillsammans :o) Optimalt som sagt!!
 
Nu är jag ledig hela helgen och den startade på ett alldeles ypperligt vis!

Jag och Sofi har pratat om hur vi gäääärna åker runt och kikar på loppisar. Våra män är tyvärr inte lika förtjusta i just den typen av aktivitet...så vi bestämde oss för att ge oss ut på en egen liten loppisrunda.
I går såg jag en annons i tidningen om vart det skulle finnas loppisar under helgen och kollade om Sofi var sugen att haka på.  Och yes she was!!!
 
Kolla bara in den där gamla skolbänken.....ååååååh vad jag var sugen på att köpa den!!! Efter många stopp runt om i trakterna så hittade vi tillslut en guldgruva i lilla Kävesta. Nämligen Vita Höje!! Oh my sweet Lord!! Jag hade kunnat köpt hela konkarongen :o)
 
 
Jag fick tygla mig och kom "bara" hem med det här ;o)

Riktiga fynd!!
 
En typ utav byrå släsch bänk som jag redan har börjat grundmåla. Den ska bli....ja just det...VIT!!
Det vita vitrinskåpet hade jag tänkt mig i lekstugan men det blev för stort...så vi får se vart den hamnar. Den stora lådan ska vi ha blommor i vid uteplatsen...men det får nog bli först nästa sommar. Den lilla söta zinkhinken köpte fina Sofi till mig som betalning för bensinen. Och I love it!!! 

Jag har stora planer för er två!!

Hittade även det här fina armbandet till mig själv :o) Det kostade precis så mycket som jag hade kvar i plånboken efter att jag hade handlat alla möblerna...så det MÅSTE varit meningen att jag skulle ha det ;o)
 
I ena lådan i byrån så hittade jag den här gamla broschyren...alltså, jag bara äääälskar gamla saker!!!
 
Det kliade i fingrarna direkt när jag kom hem så jag började fixa med byrån på en gång! Det blev till att tvätta upp den med rödsprit först :o)

Sen var det bara att börja måla :o)
 
Under tiden byrån torkade så passade vi på att åka och ta ett kvällsdopp i Säbylund.

Hugo spexar :o)

Det var varmt i vattnet trots att barnen ser ut att frysa ihjäl :o)

Molly som HATAR att bada...vågade sig i alla fall ner till vattenbrynet för att kasta sten :o)

Busfrö!
 
I morgon (eller rättare sagt idag...eftersom att klockan är över 01...) så ska jag måla byrån en gång till och lovar att jag ska visa hur slutresultatet blev :o)
 
God natt och sov så gott...eller jag menar.... GOD MORGON!!!
 
Kram Lovisa
 
 
 



måndag 22 juli 2013

Open Art

Hej hej!
 

Första dagen på jobbet avklarad...och jag överlevde :o)
 
När jag slutade klockan två så kom Marcus och barnen in till stan och gjorde mig sällskap. Jag hade någon harmonisk och idyllisk tanke om att vi skulle strosa runt på stan tillsammans och titta på alla konstverk...kanske prata lite...hålla handen...och äta en glass i godan ro.
 
Men tänk...det blir ju sällan som man har tänkt sig.
 
Jag försökte verkligen att inte elda upp mig över kommentarer så som "Fy vad tråkigt...", "När kan vi åka hem...?", "Hur långt måste vi gå egentligen?"
 
Närå...räkna till 10 och skaka av det bara!
 

Några av konstverken...
"Spindelnätet" vid slottet, en bil som kört fast i cement och en konstig boll gjord av pinnar ;o)

Spindelnätet kunde man krypa igenom om man ville...och det ville självklart våra barn göra :o) Det såg riktigt läckert ut och Hugo tyckte att det kändes som att han flöt.

En glass i skuggan svalkade skönt...och fick tyst på klagovisorna en stund ;o)

Den kissande pojken var en hit! Hugo skulle självklart fram med handen...hahaha!

Vid slottet fanns ett roligt konstverk som "regnade" ord. Varannan sekund droppade det ner vatten från den där ställningen som du ser. Och då droppade vattnet i formation och bildade ord. Ett nytt ord varje gång. Tydligen skulle det vara de mest Googlade orden ;o) Jag lyckades fånga "MAN" som du kanske kan se?!

Avslutar med några söta bilder på Fia-Lotta Larsson :o) Hon är van att posera framför kameran. När jag frågade om jag fick ta kort på henne så gick hon upp i trappen...ställde sig i ordning och lade huvudet på sne ;o) Sötnöt!
 
Kram på dig!

söndag 21 juli 2013

Löpning

Hej hallå!!

Om det här var en matblogg härom dan så har det plötsligt blivit en träningsblogg ikväll😄

För nu måste jag få skryta lite!! Ikväll sprang jag nämligen min första mil...EVER!! Fattar du...1 mil...10 km...10 000 meter!!!! 

Jag är så glad och stolt över mig själv!! För här har ni nämligen världens mest bekväma människa. Jag gillar egentligen bäst att ta det lugnt...

Så jag säger bara; Kan jag så kan Du!!!!!
Laddad för min vanliga 5 kilometersrunda...trodde jag!!! Kroppen orkade visst mer😊

Var bara tvungen att ta ett kort i farten på min fina utsikt längs med vägen!

Hemma igen...och nu sitter jag och tar igen mig på bron. Ska bli skönt med en dusch!!

Beviset👍 Nu har jag ett nytt mål att sträva mot. Förut var det 5 km under halvtimmen. Nu är det milen under timmen!!

Hoppas du får en god natts sömn!! Jag ska upp och jobba imorgon och vet av erfarenhet att jag kommer sova dåligt inatt av rädsla att jag ska försova mig😁

Kram på dig!!




lördag 20 juli 2013

Drakflygning

Hepp hepp!
 
Tänk vad kul det kan vara med lite vind och plast på ett snöre ;o)
 

Man kan ju inte klaga på att barnen legat och latat sig idag...
Soooom dom har sprungit!!

 
Klara...färdiga...

SPRING!!!

Den här sköna bönan hade precis vaknat ur sin skönhetssömn (kolla bara in dagens outfit...mössa, klänning i stl 74 typ, blöja och sandaler) när Hugo och Alva drog igång med sina löprundor runt tomten. You just got to love her!!!

Rätar till blöjan bara... ;o)
 
I morgon blir det soooooool och bad hela dan. Det har jag bestämt! För på måndag drar jag igång och jobbar igen... :o(
 
Kram Lovisa
 

fredag 19 juli 2013

Lite nytt och fräscht

Hej på dej!
 
Som du kanske har märkt så har headern ändrats lite. Ja...hela layouten faktiskt! Jag var inte helt nöjd med den förra så nu kände jag att det var dags att förnya sig lite. Men jag hinner inte riktigt sitta och fixa med den som jag vill. Dagarna rullar på i ett skönt semestertempo med mycket sol och bad. Kvällarna spenderas utomhus så länge det bara går och sen finns inte så mycket tid över till att sitta med datorn i knät.
 
Men jag ska försöka fixa och trixa lite här framöver när andan faller på... Jag ska även försöka fota lite nya bilder när jag får tummen ur...men sen så ska det nog bli bra det här :o)
 
Härom dan så fick Marcus tid att slipa och lacka klart utomhusmöbeln som han köpte på Blocket i början på sommaren (jag säger HAN för jag var inte riktigt förtjust i köpet ;o) Jag hade egentligen önskat en vit trämöbel...men Marcus envisades och ville ändå köpa den här Grythyttan-kopian). Nu är den som sagt klar och jag måste vika mig och erkänna...den blev sååå fin!! Han kan han...min man!!

 
Några plankor har bara slipats och lackats. Andra har blivit helt utbytta. Nu ska det bara på en snygg vaxduk på bordet...sen är jag nöjd :o) 


Härom dan så fick jag en stund för mig själv då jag kunde åka iväg och inhandla lite "smått och gott". Tjejernas lekstuga fick lite blomster vid entrén...

Och så är hyllorna som jag målade på plats...och en liten söt volang-taklampa har inhandlats på loppis i Kumla för en tjuga.

Alva tycker att mamman fläskat på med för mycket vitt i lekstugan ("Ljust och fräscht" du vet..hehe) och har efterfrågat lite mera färg. So be it!! En rostavla pryder numera väggen...och en liten rosbukett står på bordet och så en liten knallrosa matta på golvet (den kom tyvärr inte med på bild). Tjopp tjollahopp....och det varde FÄRG!!!
 
Men vi är inte klara än... To be continued!
 
Kram Lovisa