fredag 31 maj 2013

Legoland del 1

Hepp hepp!
 
Ja, som du kanske märkte så hörde jag inte av mig något mer. Sorry! Men så fort vi kom ut på vattnet så försvann nätet och jag kunde inte använda mobilen över huvudtaget. Himla trist!
 
Men nu är jag här igen och har massor av bilder att visa. Så många bilder att blogger säger ifrån och jag måste göra två inlägg för att få med allt jag vill visa dig :o)
 
Hoppas du har gott om tid...för det här kommer ta ett tag ;o)
 
 
FÖRST...
 
...åkte vi till Kisa. Vi slog flera flugor i en smäll.
 
Smäll #1 Vi fick träffa och umgås med farmor och farfar.
Smäll #2 Vi tog med oss Opeln så att Marcus och Roger kunde laga det som var trasigt.
Smäll #3 Marcus tog även med sig "räsern" och cyklade ett lopp på lördagen. Sommen runt för att vara exakt. 12,4 mil...en liten nätt uppvärmning inför Vätternrundan :o)
Smäll #4 Vi kom en bit på vägen redan på fredagen och slapp köra från Örebro tiiiiiidigt på söndagsmorgonen. Toppen!
 

Morgonmys i farmor och farfars säng som seden bjuder :o)

När Marcus satt och nötte på sin sadel passade vi på att åka och kolla in lite gamla veteranbilar strax utanför Kisa.

Molly spanade från vagnen och ringde till pappa lite då och då på sin leksaksmobil ;o)

Jag vet inte...men jag tycker att den här killen är typ den finaste som finns. Men jag kanske är partisk?

För att inte tala om den här sköna bönan!!

På de flesta lastbilarna satt såna här små pinupptjejer på grillen...

...det är lite lustigt tycker jag...

...att man framställer tjejerna på det här viset...

...och killarna SÅHÄR!

Jaja...tillbaka till bilderna.
Hemma hos farfar och farmor har en sandlåda fått se dagens ljus. Farfar är mån om "bånbåna" som dom säger i Norrland ;o)

På lördagen fick vi även besök av Åsa och kusinerna...men då verkar jag helt ha glömt bort kameran. Så det får bli bilder från kvällen istället då jag, Hugo och Alva åkte och fiskade ute vid Sommarro. En mysig kväll!

Barnen uppskattade lugnet och tystnaden (tro det eller ej..hehe) och metade tålmodigt i säkert en halvtimme...

Sen fick jag ta över. Och tänka sig...jag fick NAPP!! Två såna här små sötisar högg på kroken.

Men dom slängde vi genast tillbaka. Inte mycket att spara på.

Sen återgick vissa till att lata sig i kvällssolen ;o)
 
 
MEN SEN...
 
...på söndag morgon så var det äntligen dags att sätta sig i bilen och brumma ner mot Göteborg. Där träffade vi Romells på kajen.

Vi hann kliva ut och sträcka på benen en stund innan det var dags att köra på båten. Molly var spänd av förväntan :o)

Wiiiiiii :o) Mycket vatten att titta på från restaurangfönstret.

Efter TRE timmari båten blev det ytterligare TRE timmar i bilen innan vi var framme i Billund, Danmark. Vi delade stuga tillsammans med Romells och här kan du se Molly röja runt i sin säng i vårt sovrum.

Här sov Hugo och Alva. Fina och fräscha rum!

Kök, matplats och vardagsrum delade en enda stor öppen yta. Luftigt och härligt!

Såhär skulle jag lugnt kunna bo!!

Medan vi andra såg oss omkring i stugan och packade upp grejer och bäddade så hittade Molly och Lina en kul lekplats...Bastun ;o)

På måndag morgon var det äntligen dags för LEGOLAND!! Tyvärr vaknade Micke kanonförkyld och med värk i ena örat så han låg däckade kvar i stugan hela dagen. Även Marcus blev dålig senare under dan och fick gå tillbaka till stugan och lägga sig. Så eftermiddagen spenderade Ann-Sofie och jag själva med dom stora barnen. Men det gick det med :o)

Hugo och Noa försöker speeda på det lilla puttputt-båten :o)

Det fanns gott om karuseller.

Hugo och Noa kommer åkandes i ett piratskepp laddat med vattenkanoner...

...tjejerna står redo på land att försvara sig med samma ammunition.

Allt var gjort i LEGO och vissa grejer röde även på sig. Som den här krokodilen...den åkte upp och ner i vattnet samtidigt som den stackars piraten sprattlade med benen :o)
 
 
Fortsättning följer...

söndag 26 maj 2013

Glad Morsdag till mig

Hej hallå!

Nu är vi på väg :-)

Jag blev grattad och firad tidigt imorse av familjen och det slog mig...jag har verkligen TRE barn! Tre friska, fina, snälla, envisa, duktiga, roliga, busiga, tjuriga, glada, och helt underbara barn.

Ett resultat av flera års experimenterande av föräldrarollen kan man säga ;-) För vem vet hur man blir den ultimata föräldern egentligen?? Allt man kan göra är sitt bästa...tror jag. Och älska!! Och tro mig...våra barn är verkligen inte svältfödda på kärlek!!

Barnen hade (genom pappa) köpt ett fint rött nagellack :-) Det var Alvas idé...hon tycket mamma skulle få smink. Och så fick jag en bok som jag hade önskat mig.

Så nu är bilresan räddad!

Kram på er, så hörs vi utmed resans gång!

lördag 25 maj 2013

Mellanlandning

Hej på er!

Hoppas ni har det bra. Skönt med helg igen :-)

Jag har nästa helt glömt bort att vi är långlediga. Allt liksom bara rullar på så att vi skulle pack för både en helg i Kisa OCH två dar i Danmark...det hade jag missat helt ;-)

Har inte tid att göra ett jättelångt och fint inlägg så det får bli massa mobilbilder utan text istället.

Men vad bilderna kommer att visa är bla när vi stannade till i Hjortkvarn på vägen ner till Kisa. På somrarna brukar vi göra det...det har liksom blivit en tradition :-)

Och så är det lite bilder från dagen idag. Barnen har lekt här hemma hos farmor och farfar...och så åkte vi och fiskade ikväll. Hugo, Alva och jag :-)

Jag har många fler bilder i kameran, men dom får jag blogga om när vi kommer hem på torsdag istället.

Vi hörs nog från vägen imorgon. Vi kliver upp tidigt imorgon och drar ner mot Göteborg och sedan vidare mot Danmark och LEGOLAND :-) Tjohoooo!!


















onsdag 22 maj 2013

Barnarbete

Hej på er!
 
Vad kvällarna är sköna nu för tiden. Man vill ju knappt gå in.
 
Man (som i jag och även ibland Marcus) glömmer lätt bort tiden och så är klockan plötsligt för mycket och barnen kommer i säng på tok för sent.
 
Men hey...det är ju ljust ute. Då kan det ju inte vara kväll!
 
Jag vet inte hur många gånger jag har förklarat det för barnen..."På sommaren så ÄR kvällarna ljusa". Men i ärlighetens namn så skulle jag behöva ha någon som förklarade det även för mig ibland. För kroppen och huvudet kan verkligen inte förstå hur det kan bli kväll när solen fortfarande skiner och det är så där härligt friskt och skönt ute. Man är ju pigg som en mört!
 
Vi skulle verkligen behöva sommarlov och semester typ...NU!
 
Måndagskvällen var en sån där kväll då vi fastnade ute i det sköna försommarvädret. Marcus gick ut efter maten för att börja fixa med en gammal utemöbel som vi hittat och köpt på Blocket. Barnen sprang ut dom också och efter att jag hade röjt upp i köket så gick jag ut för att kolla läget....och så vart även jag fast därute.
 
Barnen rensade i rabatterna nere vid garageporten och Marcus slipade stolar och jag passade på att hämta kameran och gav mig på en fotorunda. En supermysig stund...all together as one :o) Härligt!

 
En skabbig Grythyttan-look-a-like som vi tänker rusta upp och ha på uteplatsen på framsidan så småningom. Visar "EFTER-bilder" sedan.

Hugo och Alva höll sams för en stund och rensade i rabatten :o) Nog för att Hugo har vuxit och blivit stor...men här ser han ju ut som en JÄTTE!! ;o)

My man!

Barnarbetet gav resultat! Under alla döda blad och allt "bös" gömde sig gröna fina blommor...som tex den här. (vad den nu heter)

...och den här....gröna....

...och så en sån här....

...för att inte tala om den HÄR!

Jag tror inte att vi rensade bort några "fina" blommor utan bara ogräs.
Alva och Molly hjälper till :o)

Älskade ungar!! Alva är precis som jag...när hon kommer hem från dagis så vill hon byta om till något "bekvämt". Grejen är bara den att jag hoppar i mina mjukisbyxor...medan Alva sätter på sig nattlinnet. Spelar ingen roll om klockan bara är tre på eftermiddagen. Nattlinnet SKA på! Här har hon dessutom pimpat outfiten med trädgårdshandskar ;o) Läckert!

Mollybus!

Vi hittade traktorn som har övervintrat i boden.

Jag var tvungen att åka och köpa strumpor härom dan. Inte till mig utan till HUGO!! Jag kan inte fatta att min sjuåring snart har lika stora fötter som jag. Han har stl 37 och jag stl 38! Vad hände med min lilla bebis????

En vanlig syn på mornarna. Molly (som oftast vaknar först) smyger in till Alva och vill upp och ligga i sängen bredvid storasyrran en stund. Där ligger dom och myser och småpratar lite. Hjärtat liksom värker lite...så söta är dom!

Näpp...nu är det sängdags. Sov gott och hoppas Du får en fin torsdag!!

Kram Lovisa