tisdag 30 april 2013

Sköna Maj, Välkommen!

Hej på er!
 
Vad skönt det är när man kan ta revansch :o) Idag har vi haft en toppendag!! Gårdagen är som bortglömd...enda spåret av den finns här på bloggen.
 
Om några år när jag bläddrar tillbaka bland inläggen kommer jag skratta åt det och tänka..."Ja kära nån hur det kunde vara då" :o)
 
När Marcus kom hem från jobbet så åkte vi hem till Cedermarks där vi var bjudna på traditionell Valborgsmiddag. Det börjar bli några år på raken nu som vi träffas och äter ihop innan vi går fackeltåg tillsammans med de flesta andra Mosåsare bort till grusplanen vid skolan. En mysig tradition!
 
Barnen älskar det!! Och som jag har sagt förut...är barnen glada så är föräldrarna glada :o)
 
Nu börjar klockan bli mycket. Ögonen känns grusiga och kroppen seg och tung.
 
Jag lämnar dig med en hög med bilder och önskar dig en trevlig 1:a maj imorgon!!
 
Kram
 
Tog kort på Molly härom dan framför fotot på Hugo och Alva. Ser ni likheten mellan systrarna?? Hihi :o)

Varje år är det samma visa. Barnen ska absolut ha varsin fackla...men det slutar nästan alltid med att jag och Marcus får bära dom sista biten fram till brasan. I år hann vi nästan hela vägen fram...men så brände Alva sig på handen så då fick pappa rycka in!
 

Alva och Ingrid kämpade på med sina facklor en bra bit.
 
Jag passade på att stjäla en bild på mig och Marcus. Ja, ni ser ju hur kul han tycker att det är ;o)
 
Alva och kompisarna käkade godis och spanade in brasan :o)
 
Marcus och Molly pinnade hemåt när klockan hade passerat Mollys sovtid med en hel timme. Vi andra stannade kvar och kollade på fyrverkerierna :o)
 

Vad vore valborg utan en brasa??
 
Sköt om dig och hoppas du får en fortsatt skön vecka!

måndag 29 april 2013

Dolda kameran


Premiär för nya underhållningsprogrammet "Mardrömsmorsan" på Tv3 nu på lördag klockan åtta!!!

På fullaste allvar så tror jag ibland att någon filmar mig. Just när man tror att vardagen inte kan bli mer wild wild west-ig... Jorå, då lägger den i en växel till. Jag är nästan helt säker på att jag och mitt liv är en del i Tv 3:s nya programidé på lördagarna. På bästa sändningstid dessutom...

"Följ med en helt vanlig vardag hemma hos en till synes helt vanlig familj. Men under den "perfekta ytan" döljer sig en mardrömsmorsa med noll koll och total avsaknad av pedagogisk förmåga."

Ja, nu ska du få höra...

Den här dagen började sådär lagom stressigt. Molly vaknade förkyld och hängig så det fick bli VAB...of course! Marcus åkte iväg tidigt till jobbet så jag blev själv med ungarna. Vilket inte är något konstigt i sig...det är bara det att jag och kidsen jobbar olika.

Dom gillar att chilla i soffan en stund med pyjamasen på, eventuellt spela lite spel på iPaden eller kivas med varandra tills någon börjar grina. Jag däremot gillar när man klär på sig kläderna direkt man har klivit upp ur sängen, kommer när man ropar att frukosten är klar. Äter sin frukost och gör sig redo för avfärd.

Barnen?? Har inte riktigt samma tanke med mornarna som jag.

När vi redan är sådär stressigt sena...kan man ju tycka att bilen vore ett bra alternativ. Närååå!! Supermorsan tycker att enpromenad och cykeltur är mer på sin plats. Så med andan i halsen kom vi fram till dagis och skola med typ o,2 sekunder till godo. Bra där Lovisa!!

Sen så knatade jag hemåt med en hängig Molly som på något övernaturligt sätt, under natten, har utvecklat sugproppar över hela kroppen. För hon har suttit som fastklistrad på mig HELA dan. Varje gång jag har försökt få något gjort här hemma så har hon klängt sig fast ännu hårdare och gnällt ännu högre. Så det har liksom inte blivit mycket gjort på hemmafronten kan man säga. Och det stressar mig nått så sanslöst! Men visst...det är ju mysigt att bara sitta och gosa också...men det känns enormt ineffektivt.

Molly somnade och sov två timmar på eftermiddagen...
"Är alla med?? Bra, då kan vi sova!"


Det gjorde att jag kunde plugga lite...
 
När det sedan var dags att hämta de andra två från dagis och fritids...då drog den verkliga cirkusen igång.
 
Hugo och Alva började genast klaga på att dom var hungriga.
 
Visst självklart...inget konstigt aaaalls! Jag fixar´t.
 
Så med en klängig och gnällig Molly på höften försökte jag trolla fram en smarrig middag på de enstaka ingredienser som fanns i kyl och frys. Blev inte så imponerad själv av slutresultatet men det var ju ändå mat.
 
Barnen kom ner och satte sig till bords. Och redan där börjar det...
 
Hugo suckade och körde sitt vanliga..."Åf fy, jag gillar inte det här"-snack.
 
Jag gick i taket och bad honom gå ifrån bordet. (Stackarn...) Men han satt ändå kvar och tvingade i sig ett pitabröd. Molly som endast levt på välling hela dan vägrade äta och sitta i sin stol utan stod och gnällde bredvid mig medan jag försökte få Hugo att plocka på sig lite sallad åtminstone.
 
Alva satt och tjatade på Hugo...som en liten Mini-me, vilket gjorde att Hugo fick ett psykbryt och skrek åt henne att vara tyst..
 
Alva blev ledsen...Molly pep och gnällde ännu högre och Hugo fortsatte att klaga på min äckliga mat.
 
Just i det ögonblicket började jag leta efter den där dolda kameran och hoppades innerligt att Lennart Swan skulle hoppa ut ur skafferiet och utbrista "Lovisa...du är med i dolda kameran. Titta in i kameran där borta och vinka..."
 
Men det hände inte.
 
Näpp...istället säger jag åt Hugo att det kanske är bättre att han letar reda på en annan familj där det serveras godare mat...
 
Not så smart move...
 
"Jaha...då flyttar jag väl då" säger Hugo och stegade ut i hallen och började packa sin rygga.
 
Å nu är det såhär...att när jag blir orolig så blir jag arg. Arg som ett bi. För sån är jag! Jag blir sur och tvär och säger nog inte alltid de smartaste grejerna....
 
Å så just idag så hade Marcus dessutom fått för sig att ge sig ut på ett långpass på cykeln...typ ner till Sydafrika och tillbaka, så han var inte hemma och kunde hjälpa till att styra upp situationen.
 
Så jag blir orolig. Katastroftankarna smyger sig genast på... och jag ser framför mig allt hemskt som kan hända om Hugo ger sig ut i Mosås själv. Så jag börjar skälla på honom likt en rabiessmittad hund och hör hur jag använder mig av "skrämselkortet"...ni vet (eller så gör ni inte det för ni är mycket mer pedagogiska och behåller lugnet i en sån här situation) "Ger du dig ut nu...var ska jag då börja leta? Tänk om det kommer en ful gammal gubbe och plockar upp dig i sin rostiga gamla Volvo...hur ska jag då veta var du är?"
 
Ja, ni hör ju!!!
 
Samtidigt som det här utspelar sig i hallen...så sitter Alva och gråter och bönar och ber att Hugo INTE ska flytta hemifrån och Molly står och snorar och gråter samtidigt som hon sliter mig i byxbenet.
 
Var är Lennart Swan?????
 
När allt har lugnat ner sig...jag har bett om ursäkt för mitt utbrott och Hugo har bestämt sig för att bo kvar hemma, trots att det serveras äcklig mat, så får jag för mig att det vore ju toppen om jag kunde ta fram maskinen och ta ett svep över Hugos långhåriga huvud.
 
Vilken braaaaa idé!!
 
Nääämen, asså...hur är jag funtad egentligen?
 
Det var ju som att be om det...
 
Hugo gnällde..."När är du klaaaaaar?", Alva skrek..."Stäng av den däääär!!!!" (för det störde henne när hon tittade på tv) och Molly sprang runt i hårtestarna som dansade runt på golvet.
 
Jag blir så trött på mig själv ibland...!
 
MEN...imorgon är det en annan dag. Förhoppningsvis får vi en bättre start på dagen och jag har under natten välsignats med en ängels tålamod och pedagogisk vishet.
 
I wish!!
 
Kram Lovisa
 
 


fredag 26 april 2013

Go'natt

Hej på er!

Ett litet livstecken från mig såhär på fredagskvällen...

Vi har tagit oss igenom hela veckan utan att bli magsjuka...tack och lov!!

Igår kväll hamnade vi i en djupt existentiell diskussion med Alva. Hon bröt ihop just vid läggningsdags då det slog henne att jag och Marcus inte kommer att leva för alltid.

Lilla gumman! Hon var verkligen otröstlig ;-(

"Jag vill inte att ni ska dö...ni är så bra att haaaaaaaa!!!!!"

Det känns jobbigt att man inte kan lämna några garantier...

God natt på er! Hoppas ni får en fin helg :-)



tisdag 23 april 2013

Oro

Hej!

Alltså...denna oro för barnen. Den tar kål på mig!!!

Alva har vid några tillfällen de senaste veckorna "somnat" och varit okontaktbar korta stunder. Precis som Hugo, när han har sina epilepsianfall.

Både igår och idag har dom hört av sig från dagis och sagt att hon "somnat" på samlingen.

Efter de första två gångerna härom veckan så ringde jag genast Hugos epilepsisköterska och berättade läget och frågade om det kan vara möjligt att det är epilepsi? Vad är oddsen liksom?? Men enligt henne är det inte omöjligt alls att syskonpar drabbas.

När jag ringde idag igen så hade hon glömt att kontakta läkare men idag så tog det fart. Hon skulle genast leta reda på läkaren och kontakta mig senare. När jag var på dagis och hämtade Alva så ringde hon igen. I morgon ska läkaren genast fixa en remiss så att Alva får komma in och göra ett EEG och ta andra tester. Jag hoppas verkligen att det blir snart så att vi slipper att gå runt och oroa oss och undra...

Älskade Alva!!

söndag 21 april 2013

Hemma igen

Hej hallå!
Jahapp...då var man hemma igen då. Back to reality!
 
Vi hann nästan precis komma innanför dörren...pussa på barnen och hälsa på mina föräldrar och min bror när Ludwig helt plötsligt började spy som en räv. Han hade mått lite tjyvens sedan frukost och tillslut så resulterade det i...ja, vi behöver ju inte gå in på detaljer. Jag tror ni förstår!
 
Stackars Ludwig!!!!
 
När mamma och pappa packat in sig i bilen (plus tagit med sig en sjuk Ludwig i baksätet) så spritade vi och städade huset med klorin. Hoppas innerligt att vi klarar oss undan denna ondskefulla magsjuka den här gången!!!
 
Marcus tog en lååååång tur på cykeln senare på eftermiddagen. Jag och barnen gick ut och njöt av vårvädret. Hugo cyklade runt med kompisar och lekte i rampen. Alva följde med Cornelia till Lek och Buslandet och jag och Molly lekte i sandlådan och ritade fin gatukonst :o)
 
Härlig eftermiddag utomhus! Jag ville aldrig gå in...
 
Koncentrationen är på topp!

Kolla in den nöjda minen :o) "Det här gjorde jag bra!"

Skön stil ;o)

Aaaaaaaah! Mina favoritblommor är på väg upp :o)

Älskade sol!!!

Knoppar.

Längtar efter att få ta mig an den här raringen. Det ska fixas och fejas invändigt...och så ska det planteras lite blommmor :o) Lovely!!

Kram på dig! Hoppas du får en fin vecka.

lördag 20 april 2013

Loka Brunn

Hej hej!

En härlig dag på Loka Brunn är till ända. Vi har krupit ner i vår sköna hotellsäng...mätta, trötta och glada!!

Solen har varit framme och värmt hela dagen. Vi har fikat, skrattat, promenerat, skrattat, tränat, badat, relaxat, skrattat, ätit, pratat och skrattat!!! Så härligt :-)

Lite kändis-spotting har det varit här idag också. Just idag har det varit bröllop här på Loka Brunn <3

Anna Lindberg (simhopperskan) gifte sig i kyrkan mitt i "byn" i eftermiddags. Romantiskt så det förslår!! Så vi har sett både henne och hennes mamma...Ulrika Knape :-) Kul!

Nu är det natti natti! Men först lite bilder...

























fredag 19 april 2013

Dags för paus

Häpp´åre!
 
Har du det bra?
 
Alva har varit på pyjamaskalas ikväll och kom hem strax efter åtta. Molly var seg att få att somna...En hel timme tog det! Suck!
 
Men nu har alla tre barnen somnat och lugnet har lagt sig.
 
Marcus åkte till Loka med sitt jobb i förmiddags och kommer att vara där tills imorgon. Då har vi fixat det så fiffigt att jag, Olle och Sofi åker dit och gör honom sällskap och stannar till på söndag. Vi har pratat länge om att hitta på något kul tillsammans och tyckte det här kunde vara trevligt. Vi ska bara umgås och njuta av mat och fika!!
 
Marcus och jag är ju som bekant väldigt förtjusta i Loka sedan tidigare :o)
 
Det passar nog väldigt bra med en liten paus nu. En möjlighet att ladda batterierna och bara få vårda vår relation också. Det blir ju som bekant inte så mycket partid när man har småbarn. Men sen så har det också varit lite mycket den senaste tiden med jobb och plugg och...ja, du vet. Allt!
 
Det blir lätt lite knasigt ibland...när hjärnan inte riktigt orkar med.
 
Som härom dan tex, när jag höll på att plocka undan frukosten från bordet och var på väg att ställa in yoghurten i kryddskåpet. Eller som när jag var på väg att sätta en kompostpåse i kaffebryggaren istället för ett kaffefilter (?!)
 
Eller varför inte mitt IQ-befriade sms till min mamma där jag glatt berättade om våra helgplaner. En liten resa till Loka med kompisarna och att Marcus hade fått ett bra pris för att han redan fanns på plats med jobbet...osv.
 
Inte så konstigt egentligen. Det är ju sånt man smsar och berättar för sina föräldrar. 
 
Men det är ju bara det att det är just mina föräldrar som är tilltänkta barnvakter just den här helgen när vi åker bort. Dom har vetat om det här i flera veckor...men ändå skickar jag iväg ett glatt sms i tron om att jag berättar något helt nytt och intressant. Hehehe!!
 
Det kommer bli skönt att få umgås, äta, fika, sova och relaxa :o) Hoppas att du också får en fin helg!
 
Jag ska försöka slänga iväg ett litet livstecken från Loka om jag hinner.
 
Hugo kom hem med en annorlunda godispåse idag...

Dom har haft "Gottebord" i skolan idag och det blev visst litegrann över ;o) I brist på plastpåse så fick det bli en kompostpåse :o)

Kram Lovisa

tisdag 16 april 2013

Det bidde en bra dag

Hej!

Sitter och biter på naglarna, kikar mellan fingrarna och gör nästan på mig! Har fastnat för en serie på 4:an som heter The Following. Oh my sweet dear someone...det är så fruktansvärt spännande!!!


Såhär trist och tråkigt började dagen :o( Dimma! Det gick knappt att se fronten på bilen genom diset.


För att dagen skulle bli lite roligare så satte jag på mig färgglada pjucks. Det kändes genast mycket roligare när jag gick till jobbet :o)


En date med den här snyggingen på lunchen gjorde mig sådär glad och pirrig inombords. Tänk att han fortfarande påverkar mig på det sättet...efter 12 år tillsammans :o)


När jag åkte hem från jobbet var dimman ett minne blott och jag njöt istället av den här skönheten. Solen!!


Jag var inte så sugen på att ta med kompisar hem efter skolan och dagis idag (oh yes...det tjatas om det VARJE dag) och data- och tvspelskvoten är fylld sedan länge. Så jag slängde snabbt ihop en rygga med fika och så gick vi till lekparken.


Snacket i byn säger att kissen som stryker runt vid lekparksområdet heter Pelle. Och han är en riktigt kelig liten kille.. Molly tyckte att han skulle smaka lite riskaka :o)


"Mmmmm" säger Molly och Pelle verkar trivas :o)


Vi hade det mysigt och trevligt vid fikabordet ända tills någon bestämde sig för att börja slicka sig i rumpan...


...och det var inte barnen :o) Hrmf, vilket bordsskick hörru Pelle!!


Alva hade halva sandlådan i hårbotten så det vara bara att hoppa in i duschen i kväll. Gillar man inte att duscha så får man hitta på något som gör det lite roligare. Nu säger hon att hon aldrig mer kommer sätta sin fot i badkaret. "Nu vill jag bara duscha i regnet!" :o)
 
Mamma 1- Alva 0
 
Kram Lovisa

lördag 13 april 2013

Kalasdags

Hej hallå!
 
Har du en skön lördag?
 
Här har lugnet lagt sig...eller...nja...asså...förutom Hugo och Molly då som springer runt i huset som blådårar och skriker och härjar. Det är tur att dom är så söta när dom leker och är sams. Annars vet jag inte... och så Mollys gurglande skratt...det är ju bara så sött och så smittande :o)
 
Roger, Birgit, Åsa och barnen följde med oss hem efter kalaset hemma hos Mia och Stefan i eftermiddags. Vi passade på att äta lite (som om det skulle behövas efter både god lunch och smarrigt fika på kalaset). Men äta bör man, annars...ja du vet! Så det var bara att tugga och vara glad :o)
 
Barnen hann leka vidare med sina kusiner även här hemma en stund innan det var dags för dom att rulla hemåt. Mycket trevligt!
 
Nu sitter vi och jäser i soffan nere i vardagsrummet, lyssnar på barntjut och inväntar myslördag med soffhäng (i den andra soffan. Alltså Tv-soffan...för här tar vi inte ut svängarna mer än nödvändigt ikväll) och det bästa av allt, SUSHI...och kanske en film. Jag hoppas kunna övertala maken ;o)
 
Här kommer lite bilder som jag lovade :o)
 
Egopic!
Lockade håret för skojs skull...och tog på mig min nyinköpta kavaj. Jodå...en kavaj minsann :o) Seriösa vuxenpoäng på det!

Molly var lite seg i starten eftersom att vi väckte henne i vagnen när vi skulle åka iväg till kalaset. Tur att farfar gillar att gosa så att det fanns möjlighet att morna sig och piggna till lite.

Underbara Tess bara sov och sov i sin lilla puff.

En liten Sethkopia är hon minsann :o)

Fridfullt!

Även farmor gillar att mysa.

Kraaaaam på dig syrran!

Farfars flickor!

Go´tårtan!

Mia är en superkvinna som hade hunnit baka under veckan...nyförlöst och allt. Här bjöds det på kakmonster :o) 

Hanna hade längtat så efter att få hålla i lillkusen Tess. Äntligen var stunden kommen :o)

"Vem är det som håller mig nu?"

"Jasså...det var bara du morbror! Då kan jag somna om".

"Gäääääsp!"

Älskade lilla barn <3 p="">
Även Molly ville spana in nya kusinen...

"Heeeeej"

"Så ja"

 

"Du var mig en rolig prick!"
 
 
 
 
Kram Lovisa