fredag 30 november 2012

Det rrrrrrullar!

Hej på er!

Äntligen fredag!! Eller vad säger ni?

Åh som jag har längtat efter den här kvällen. Jag är så trött! Trött, trött, trött...och schleten!

Trots det så har det varit fullt ös här hemma sedan vi kom hem. Jag och barnen har bakat ännu en sats med lussekatter. Men idag blev dom mer traditionella än dom vi gjorde igår kväll. Dom gjorde vi med vit choklad i. Jättesmarrigt dock, på båda visen!

I morgon har Alva dansuppvisningen nere på stan och då ska dom vara utklädda till indianer. Så under tiden lussebullarna jäste så sydde jag två stycken indianklänningar. En till Alva och en till Cornelia.

Hmmm...inget mästerverk direkt. Men man ser vad det ska föreställa iallafall ;-)

Sen har kvällen bestått av det klassiska fredagsmyset...tacos! Sen hade vi ett nytt inslag i form utav lussekatter och julmust. Väldigt smarrigt!

Nu sitter Hugo och pärlar (han har fått dille på att pärla...jag ska visa hans samling någon gång), Marcus lägger Molly och Alva sitter och skriver och upprepar ordet 'prutt' om och om igen.

Ikväll lossnade det. Äntligen vill tungan rrrrulla i munnen :-) Det har varit lite ledsna miner från Alva ett tag nu. När till och med kompisarna som är ett år yngre får till rullande rrrrr, men inte Alva, då har det rullat tårar istället.

Men nu så :-D

Alla ljusstakar och stjärnor är äntligen på plats. Det tog bara en hel vecka ;-) Nu ska det bara röjas undan en massa lampor och alla jullådor...sen kan vi bara sitta ner och njuta av allt det fina. Det är allt bra mysigt att få pyssla och dona och göra det juligt och fint här hemma. Men dagarna efter nyår då är det minst lika härligt att få återställa allt igen ;-)

Hoppas Du får en fin helg!

Kram









onsdag 28 november 2012

Julfeeling

Hej på er!

Hade tänkt blogga ordentligt...men det går inte av någon konstig anledning. Typiskt!! Därför har det inte blivit några bilder från 80-års festen i helgen :-(

Det får bli ett mobilinlägg istället.

Dagarna rullar på i evinnerlig fart. På söndag är det redan dags för första advent och jag försöker hinna pynta lite varje dag för att hinna klart till helgen. Hoppas kunna baka lite lussekatter på fredag också...får se hur det går ;-)

Äsch...jag har inte så mycket annat kul att berätta om, och plus så är det riktigt tradigt att pekfingervalsa in ett helt inlägg.

Vi hörs en annan dag!

Kram och god natt!!




lördag 24 november 2012

Partysessor

Hej på er!

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Motala. Vi har varit på 80-års fest :-) Svåger och svägerska har och ska fylla 40 år vilket resulterade i en brakfest ikväll.

Marcus och jag har fungerat lite som värdpar. Mia och Stefan skulle också ha varit med, men där härjar magsjukan så dom blev hemma. Krakarna :-(

Nu är vi trötta med glada :-) Det blev en lyckad festkväll! Visar bilder och berättar mer imorgon.

Tack och God Natt!

fredag 23 november 2012

Wonderbar!
 
Hej på er!
 
Ni anar inte vilken lycka och tacksamhet jag känner just i detta nu!
 
Minns ni mitt senaste inlägg?  
 
Befarad datorkrasch! Not so good :o( Jag mådde faktiskt fysiskt illa vid tanke på att alla bilder sedan Mollys födelse skulle ha gått förlorade. Paniiiiiiik!!!
 
Men vet ni vad! Det har ordnat sig!!! Wihoooooo :o)
 
Tack vare David. Vår räddande ängel :o) Alla borde känna en David!! Jag fick ett meddelande senare på kvällen efter att jag hade skrivit mitt inlägg. "Samma sak har hänt mig...jag kanske kan hjälpa er".
 
Vågade man hoppas liksom?!?!?!
 
På onsdagkvällen åkte Marcus förbi med datorn hemma hos David, som bor här i byn. Efter lite mailkontakt via Facebook så fick vi tillslut det glädjande beskedet. "Jag har räddat era bilder och nu fungerar datorn igen".
 
Alltså, fattar ni lyckan??
 
Jag hade lust att ställa mig upp och dansa The "Gagnam style" if you know what I meen ;o)
 
Vad glad jag blir när människor ställer upp för andra människor på detta vis :o) Underbart!!! Vi är så tacksamma. Och nu har vi lärt oss en läxa! Se ALLTID till att säkerhetskopiera med jämna mellanrum!!!! ALLTID!!! *Pjuh* för detta är inget jag vill uppleva igen!!
 
Tack David!!!!
 
 
 

Igår var vi hemma hos Ludwig. Han fyllde 29 år och det ville vi självklart uppmärksamma :o) Han är en barnmagnet. Våra ungar ääääälskar honom :o) Som ni ser!
Här tittas det på "Gagnam style" ;o)
Ibland försöker vi samåka in till stan, jag och Marcus. Men oftast går det inte pga att vi jobbar så vitt skilda tider. Härom dan lyckades jag dock hamna på samma parkering som min käre make. Och kärlek uppstod...även mellan våra vrålåk ;o)

Kram Lovisa

tisdag 20 november 2012

Huvudvärk

Hej hej!

Sitter i soffan med sprängande huvudvärk. Inte ens att använda glasögonen hjälper. Att datorn verkar ha kraschat och alla bilder från de senaste två åren är förlorade gör inte att det känns bättre😢

Hur vore det att säkerhetskopiera undrar ni nu kanske?!

Jaaaaa! Jag orkar inte ens gräma mig över vårt klantiga beteende. Då spränger huvudet ännu värre!!

Men om det nu visar sig att vi förlorat ALLT på datorn så är det alla bilder på barnen och framför allt Mollys första 1/12 år som jag kommer gråta över mest.

Börjar nästan lipa bara av självaste tanken!

Annars då? Jodå...idag har jag inhandlat nya adventsljusstakar till vardagsrummet. Känns bra. Skulle vilja sätta upp dom nu på en gång...men det känns lite väl tidigt. Dom får vänta till nästa vecka. Då ska jag och Alva pynta...det har vi redan bestämt😊

Ja, eftersom att datorn inte funkar så kan jag inte blogga med riktiga bilder så nu kommer det mobilbilder lite huller om buller.

Kan du se vem som kikar fram bakom mitt ben på fotot här nedanför? Alva eller Molly?? Vi kan själva knappt se någon skillnad😄

Fotot står i skyltfönstret hos en Örebro fotograf. Coolt👍

Kram

måndag 19 november 2012

Helgen i bilder
 
Hej!
 
Vilken spännande överskrift va?! Hehe :o)
 
Men har man bloggtorka så har man. Då sprutar det inte ur en små underfundiga rubriker och skojfriska inlägg. Då blir det lätt lite tradigt och uppstyltat.
 
Hoppas du orkar med det!
 
Hur som helst. Helgen startade med att mina fina föräldrar tyckte att vi behövde lite hjälp och uppmuntran inför kommande adventstider. Så dom kom hit i fredagsmorse för att putsa våra fönster. Såååå snällt och sååååå behövligt! Det kändes dock lite konstigt att åka iväg till jobbet och veta att dom slavade på med fönster och annat här hemma under tiden. Men åh vilken fröjd det var att komma hem och mötas av rena fönster!! Det kommer bli toppen när julgardinerna och adventsljkusstakarna kommer upp inom kort.
 
Tack mamma och pappa!!! <3 p="p">
 
Resten av helgen spenderades sedan hemma hos svärföräldrarna i Kisa. Vår charmiga gamla opel behövde en uppfräschning i form av en ny tank. Så i fredags åkte vi raka vägen hem till Roger och Birgit efter skolan, dagis och jobbet. Marcus och Roger började demontera tanken på fredagkvällen i pannlampors sken och på lördagmorgonen kunde dom sedan montera fast den nya, blanka och fina tanken. Härligt! Nu kan vi tanka mer än 20 L åt gången ;o)
 
På lördagkvällen hade vi egentligen tänkt bila hemåt igen, för på söndagsmorgonen hade jag Söndagsklubben inbokad. Men både vi och barnen var mer sugna på att sova över en natt till och starta tidigt på söndagen istället. Och så blev det! I ottan klev vi upp (06:00) och klockn 07:00 satt vi i bilen på väg hem *gäsp*! Och vi hann hem precis i rätt tid. Sedan var det fullt ös resten av dagen.
 
Jag har känt mig lite hängig de senaste dagarna och bara väntat på att en rejäl förkylning ska bryta ut. Men ingenting har hänt! Jag väntar fortfarande...hoppas verkligen att jag slipper bli sjuk. Men på något sätt sä känns det ändå bättre att bli riktigt dunderförkyld i några dar än att gå omkring och känna sig halvhängig i flera veckor :o(
 
Well, well!
 
Här kommer bilderna från helgen som jag lovade i överskriften :o)
 

Det är något visst med att komma hem till farmor och farfar. Barnen blir som pysseltokiga. Vilken tur då att farmor har gott om gamla garnnystan som funkar ypperligt till att fingervirka med ;o)

Även datorerna används flitigt hos farmor och farfar. Alva spelar Bolibompa och Hugo bygger världar i Minecraft.
Molly vill inte vara sämre hon...men pga lite väl mycket fingerfärdighet från den unge damen så valde jag att inte starta datorn. Man vill ju liksom inte riskera att allt raderas eller att datorn sprängs.

På lördag eftermiddag kände vi att vi behövde komma ut i friska luften lite. Roger och Birgit hade fått nys om en mysig plats långt ut i skogen där det fanns stora klippblock som inlandsisen dragit med sig och stora grytor. Spännande och kul historielektion för barnen :o)

Enorma stenar i lustiga och ibland ofattbara possitioner.

Molly och farfar filmar skogsäventyret.

Alva lever farligt.

Marcus visade sig vara ofantligt stark.

Alva var som Alva är mest. Hon gick runt och plockade blommor och drömde sig bort till en annan värld ;o)

Ännu fler stora stenar. Den här såg lite djurlik ut på något sätt ;o)

Molly mötte sin största utmaning någonsin i form av den ojämna terrängen. Behöver jag säga att hon trivdes bäst när hon blev buren?

Hugo hittade en pinne som såg ut som en yxa. Och som om inte det var tillräckligt så hittade han även någon typ av stenruin som var formad som en husgrund. Ett ypperligt tillfälle att leka Minecraft in real life ;o)
Lämnar er med en liten filmsnutt på Molly och hennes lördagsgodis. Och vem har sagt att lördagsgodis MÅSTE ätas? Det kan vara lika kul att BARA leka med det också :o) Lycka!
 
Kram Lovisa

torsdag 15 november 2012

Lite ditt och lite datt
 
Hej hej!
 
 
Nu blev det ett lite väl långt hopp mellan inläggen känner jag.
 
Intentionen har funnits där. Suget och behovet också. Men tiden och orken har inte räckt till.
 
Det har hänt endel. Alva har äntligen fått ha sitt kalas som hon har längtat efter såååå länge!! Vi valde att hålla nere antalet bjudna den här gången. Tidigare år har vi bjudit hela dagisgruppen, men det kände vi inte riktigt att vi mäktade med den här gången.
 
Alva själv nöjde sig med att bjuda in sina allra närmaste vänner. Dom hon leker med mest på dagis och i kyrkan.
 
Och temat i år blev "Pyjamas- och fredagsmys party"!! 
 
Det bjöds på tacos...

Och så blev det lite pyssel i form av att måla egna örngott.

Glass med dramatiska ljus och fyrverkerier ;o)
Alva var nöjd och glad efteråt...och det kändes ju som ett bra betyg.

Och så var det Farsdag i söndags. Marcus blev självklart firad i sängen med paket och fika.

Hugo myser med världens bästa pappa.

Molly höll sig krampaktigt fast vid detta paket och ville INTE att pappa skulle öppna det. 

Morgongympa i sängen :o)

Stoooora förändringar är i görningen.
Det börjar bli dags att flytta in Molly i ett eget rum.
Och för att det ska gå så behövde vi flytta ut datorn ur rummet som ska bli Mollys. Datorn och skrivbordet fick hamna här istället...i tv-rummet på övervåningen. En mysig liten hörna för mig att sitta och blogga i om kvällarna när Marcus sitter i soffan bredvid och kollar på sporten ;o)

Kram Lovisa

onsdag 7 november 2012

På banan igen...
 
Hej på er!
 
Nu ser vi ljuset igen. Nu har vi tagit oss ur kräkträsket. And we´re still ALIVE!!!
 
Usch, den gågna veckan är en vecka jag aldrig vill uppleva igen. Fy! Säger jag bara :o( En efter en trillade vi dit. Alva, Marcus, jag och Hugo. Molly, den lyckosten är tydligen förärad med en stålmage och verkar ha klarat sig undan eländet helt och hållet.
 
Så höstlovsveckan blev, som ni kanske förstår, inte riktigt som vi hade tänkt oss. Den perfekta planen var att jag skulle jobba, Marcus och barnen skulle vara hemma måndag till onsdag. På torsdagen skulle jag byta av Marcus och vara hemma och så skulle farmor och farfar ta över på fredag och ta med barnen hem till Kisa till söndagen.
 
Verkligeheten blev en helt annan.
 
Alva kräktes natten till lördag. Marcus blev sjuk på måndagen så jag fick åka hem från jobbet för att ta hand om barnen. På tisdagskvällen blev jag sjuk och var på benen först på torsdagen igen. Då var alla friska igen men då insjuknade istället farmor i halsfluss och kunde inte komma och ta barnen. På lördagen drog Hugo igång...just när vi trodde att det var över. Som tur var så blev det inte långvarigt. Efter 48 timmar var han tillbaka i skolan igen och allt var frid och fröjd.
 
Pjuh, vilken pärs!
 
Men nu är vi tillbaka på banan igen som sagt. För ett braaaaa tag framöver. Hoppas vi!
 
Sjukveckan tillbringades i myskläder. Här har vi två "Onepiecar" ;o)

Hugo och Mollybus i busartagen...

Mage mot mage är kul!!


 

Idag är det en "Oh Happy Day"-dag!! Idag har vi fått mysiga och härliga nyheter!! Barnen ska få en ny liten kusin. Å, asså...det har vi ju vetat länge. Men idag fick vi veta att det är en liten tjej som ligger i Mias mage. Och hon verkar må alldeles ypperligt därinne :o)

I början av april är det tänkt att hon ska komma och hon är sååååå efterlängtad!! Även om Hugos spontana reaktion var; - Åååååå neeeeej! Inte en tjej till!!! ;o) Så är han lika lycklig och förväntansfull som vi andra! :o)

Nu har barnens alla dagis/skolkort kommit. Idag åkte dom upp på väggen allihopa. Å vet ni vad som slog mig?? Vi har verkligen VÄRLDENS FINASTE barn!! <3 td="td">

Efter en hård dag i skolan och på dagis är det skönt att slå sig ner i varsin fåtölj och koppla av framför Tv:n ;o)

Alva har friserat sig själv...*suck*! Jag hittade en stor hårtuss på hennes golv. - Det är inte mitt! Det är sminkdockans. Sa hon och tittade lite skamset under lugg...en lugg som för övrigt, av en händelse och helt plötsligt var några centimeter kortare. Hmmmmm?!?!?!

Försökte ta ett fridfullt och harmoniskt - "mor och barnfoto" ikväll.
Det gick sådär...

Den lilla rosa bävern på Tv:n blev iallafall bra ;o)

Nytt försök! Och nu...bara jag och Hugo.
"Ahmääääh Alvaaaaaaaaa!!"

Å så ett på mig och Alva!
"Tittuuuuuut!" 

Nu´rå??
Näääää....nu har´e blitt någe fel på mamman!
Äh, lika bra att ge upp!
 
 
En mysig busvideo som avslutning!
 
Kram Lovisa


lördag 3 november 2012

Snart tillbaka

Hej hej!

Magsjukan fortsätter att härja här hemma. Ikväll var det Hugos tur :-( Nu har vi snart gått igenom hela familjen sen förra lördagen då Alva började. Bara stackars Molly kvar. Hon som vi egentligen tippade på skulle insjukna först av oss alla. Tänk så fel man kan ha.

Så.

Jag återkommer igen när det börjar ordna upp sig här hemma. När kräkningarna upphör och livet återgår till det normala.

Just nu är det lite dämpad stämning kan man säga :-(