måndag 29 oktober 2012

I morgon gjör vi ett nytt försök
 
Hej på er!
 
Usch...det här var väl en helt onödig dag kan jag tycka!  
 
Vad tokigt allt blev. Helt fel faktiskt!
 
Tex...
 
Fel # 1 Molly vaknade 02:45 i natt och tyckte tydligen att det var morgon (?!)
Fel# 2 Molly somnade aldrig om fastän att jag flertalet gånger påpekade att det faktiskt var NATT!
Fel# 3 Väckarklockan ringde 06:30 och hade tydligen ingen förståelse ALLS för att jag redan legat vaken sedan 02:45.
Fel # 4 Vaknade upp till ett riktigt pissväder ute.
Fel # 5 Hittade ingen parkering i närheten av jobbet så jag fick parkera på andra sidan stan och gå i regnet.
Fel # 6 Hann inte jobba en hel dag innan det var dags för Marcus att insjukna och jag fick åka hem för VAM (Vård Av Man...Marcus är nämligen föräldraledig idag, på tisdag och onsdag då det är höstlov i skolan. Han mådde så dåligt att jag behövde åka hem och ta hand om barnen).
Fel # 7 Barnen är pigga och glada. Leksugna och full i bus. Dålig kombination med en trött mamma och sjuk pappa! 
 
Men!
Det enda rätta med den här dagen var faktiskt också just det. Att barnen varit pigga och glada, leksugna och full i bus. Vi fick en mysig pysselstund när jag kom hem från jobbet (om man ignorerar allt gnäll och gnabb ;o) ) då vi ritade pumpor som vi gjorde ljuslyktor av. Samt klippte ut otäcka Halloweenmasker. Det är det närmsta Halloweenaktiga vi kommer i den här familjen. Är inte så förtjust i detta kommersiella jippo. Så, då fick jag det sagt också ;o)
 
 
Nä, nu får det vara slut på den här dagen. Imorgon är det en ny dag. Vi får hoppas att den börjar bättre och innehåller färre fel. Tack och god natt!!
 
 
Kram Lovisa

lördag 27 oktober 2012

Magsjuka in da house
 
Hej på er!
 
Vi visste att det kunde hända. Men ändå hoppas man och tror ända in i det längsta att vi har klarat oss. Men inatt kom den.
 
Magsjukan!
 
Vidriga och äckliga sjukdom! Men mitt i allt elände så måste jag ändå ge mig själv en eloge. Jag som alltid har hatat att kräkas (still do), hyperventilerar endast vid tanken på denna äckliga magåkomma...JAG (fröken anti-kräk) tar ändå hand om mina barn när dom mår dåligt och hänger över toastolen, kräks rakt ut i luften eller i händerna. Jag sitter och vyssjar dom på toagolvet när dom är ledsna och jag torkar och städar upp där olyckor händer. Det trodde jag faktiskt inte om mig själv INNAN jag fick barn.
 
Men det är ju tur att vi är två i det här. För tro inte att jag hoppar av glädje när jag hör första kräkan komma. Närå...oftast skriker jag först åt Marcus att infinna sig ögonaböj! Sen...när paniken har lagt sig och jag börjar komma till sans. DÅ kan jag börja agera.
 
Inatt var det stackars Alva som vaknade med magont. Det går magsjuka på hennes dagis så vi har väl liksom misstänkt att det kunde bli av...även hos oss. Men som sagt. Man hoppas ju ända in i det sista att det bara är en fis på sne eller nått. Men när magonten inte gav med sig och hon sprang på toa flera gånger så förstod jag att det var på gång.
 
Hon har varit en flitig besökare både över toastolen men också över hinken som har följt med varje steg hon har tagit idag. Men hon har varit så tapper! Jag är så imponerad och stolt! Inte ens jag, i vuxen ålder, skulle hantera det så bra som hon har gjort. Gumman!
 
Men nu ikväll så har det lugnat ner sig och hon har till och med kunnat äta lite kvällsmat. Några blygsamma tuggor...inte mycket men ändå tillräckligt.
 
Nu får vi bara hoppas att vi andra klarar oss. Vi har varit duktiga med hygienen och spritat oss friskt hela dagen. Om någon skulle drutta dit så tippar vi på Molly. Även om vi har varit som hökar över henne idag så har vi ändå hittat henne med Alvas vattenflaska i mun osv.
 
Vi får helt enkelt vänta och se hur det blir.
 

När jag var liten så var spyhinken knallorange och man blev livrädd varje gång den plockades fram, för då visste man vad som väntade. Här hemma är den vit och sponsrad av Bauhaus ;o)
 
Först vill jag bara säga; Nej jag är inte så dum att jag tar kort när hon står och spyr! Jag vill bara visa hur duktig hon är. Såhär kunde vi hitta henne flera gånger under dan. Då stod hon och bara hängde över toastolen...liksom för att vara på den säkra sidan. Om igen...hade det varit jag så hade jag legat och hyperventilerat i fosterställning och vaggat fram och tillbaka.
 
Eftersom att vi bestämde oss att sätta oss själva i karantän så har inte Hugo haft så jättekul dag idag. Kompisar har varit och knackat på men vi har sagt "Nej" eftersom att vi inte vill bli utpekade som "Familjen som startade en epedemi i Mosås". När Hugo blev lite matchsugen så lyfte Marcus undan köksbordet och byggde en provisorisk innebandyplan. :o)

Efter nästan en hel dag innomhus i mjukiskläder och kräkdoft så chansade vi och gav oss ut på en promenad. Det blev ett stopp i lekparken och Alva orkade både leka och fika. Men hon fick åka vagn både dit och hem. Man vill ju inte utmana ödet liksom ;o) 

 
Hugo har varit tapper han också idag. Han har gnällt lite och menat på att det faktiskt inte är något fel på honom, så han borde ju få leka med kompisar iallafall. Men som sagt...idag har han bara fått hänga med sina gamla päron :o)
 
Även Molly har varit lite trött och hängig. Så det här lugna tempot som vi haft idag har nog passat henne alldeles ypperligt.
En höstig bild med Hugo och lite färgglada löv.
 
Även Alva orkade sparka runt på lite löv.
 
Världens bästa storebrorsa!!

Kram på er!

fredag 26 oktober 2012

Fortsatt trött
 
Hej på er!
 
Förlåt min frånvaro. Men det är lite segt här hemma just för tillfället. Jag har inte orkat blogga. Jag är fortfarande trött och seg när jag kommer hem från jobbet. Det tar på krafterna att vara tillbaka igen. Det är jättekul och så, men jag tror att det är kombinationen av de tidigarna morgnarna och alla ny intrycka och rutiner på jobbet som gör att jag blir trött. Sen att donnan på bilden här nedanför har börjat ta för vana att vakna runt 5-snåret gör ju inte saken bättre. Holy makaroni säger jag bara! Härom morgonen tittade jag på klockan när Molly började snacka och leva om bortifrån spjälsängen. 04:48 visade den!!! Det är INTE okej!
 
Om hon bara kunde krypa ner mellan oss och somna om, men det gör hon inte! Så dagarna de senaste veckorna har börjat extremt tidigt som ni förstår. Zzzznark!
 
Det är tur hon är så söt!

 

 Alva har ju fyllt år som ni vet. 5 bast! Det var stort :o) Hon har pratat om det i evigheters evigheter. Räknat ner dagarna och kryssat i almanackan. Så ni må tro att det var en förväntansfull och pirrig tjej som sov räv på självaste födelsedagsmorgonen ;o)

Frukostfika, flagga, ljus och paket. Och så godiskaktusen...precis som brorsan hade. Men den här gången kunde inte mamman hitta någon gurka i kylen, så det fick bli en morot. Men det gick bra det med. Det har ju egentligen inte så stor betydelse. Det är ju liksom godisarna och pengarna som är viktigast :o)

Trollunge! Jag tror vi har hittat kortet som vi kommer att använda på hennes studentplakat. Mowahahahaha!! Populärt...don´t you think?!?!

Goa unge!

Så här glad blir man när man får ett alldeles eget och sprillans nytt skrivbord :o)

Kläder, Onepiece, spargris och lite annat smått och gott.

 


Trots att jag har så fina ungar, underbar man, ett jobb och härliga vänner. Mat på bordet, kläder på kroppen, en bil som fungerar och ett hus att bo i så finns det saker som tynger mig och gör att jag känner mig lite nere. Ska inte tynga ner er också genom att rabbla upp allt som ältas i mitt huvud just för tillfället. Men det gnager i mig och jag känner att ganska mycket av tröttheten går att härleda till allt detta huvudbry jag har. Blir samtidigt lite trött på mig själv att jag låter saker ta så mycket energi från mig. Jag borde bara se till att få ordning på det. Rätta till vad som är fel och inte känns bra.
 
Men det är ju inte så "bara" . För en sak som jag har kommit fram till (eller, egentligen ALLTID vetat) är att jag på något sätt måste börja låta lite tjockare skinn få växa fram på min näsa. Jag tänker på tok för mycket på "vad alla andra ska tycka" och tyvärr så drabbar min mesighet barnen. Och som ni vet...Inget ont får hända mina barn! 
 
Men som en klok kollega till mig sa igår; Har du haft mod att sätta dom till världen så ska du också finna mod att stå upp för dom".
 
Så ska det bli!
 
Watch out...angry mama heading for her prey.
 
Lämnar er med en film på en söt liten Molly från förra veckan då hon låg hemma i feber. På filmsnutten så har hon börjat pigga på sig och tycker tydligen att hon själv är en riktig lustigkurre ;o)
 
Kram  
 
 

måndag 22 oktober 2012

Musikal och 5-åring

Hej på er!

Idag är det en stor dag! Känner ni det? Ni har väl köpt hem tårta och har stora planer på att fira ikväll?

Varför?

Jo, för Alva fyller ju 5 år idag!! ;-)

Det borde stå i var mans kalender. Eller vara en officiell helgdag, det går också bra ;-)

Vi firade henne imorse iallafall med fika och paket på sängen. Mysigt värre!! Visar fler bilder sen från kameran.

Bilder jag KAN visa nu är från mobilen och helgens bravader. Barnen har varit med i en musikal i kyrkan och övade på fredagskvällen samt nästan hela lördagen. Superkul!!

Igår var det showtime på Gudstjänsten i våran kyrka. Och ååååååh vad duktiga dom var!! Dom klämde i från tårna i sångerna och spelade teater så bra att det skulle kunna delas ut Oscar's åt höger och vänster. Vilka ungar!!

Söndagen avslutades sedan med mysigt sällskap av fam Gustavsson-Revay, promenad, träning och muffinsbak :-) Nu är det måndag och dags att kavla upp ärmarna inför en ny spännande vecka :-)

Ha det gött!

Kram

måndag 15 oktober 2012

Back to reality
 
Hej på er!
 
Nu är vi hemma igen. Tillbaka till verkligheten kan man säga. Det är verkligen helt underbart på Loka Brunn. Det har kommit att bli vårt absoluta favoritställe. Vi kan verkligen slappna av och bara njuta av lugnet och stillheten när vi är där.
 
Ja, och så är vi ju rätt så förtjusta i maten och fikat också förstås!! Man går ju liksom aldrig hungrig när man är där. Det är frukost, fika, lunch och fika. Kakbuffé och sconesbuffé med marmeladbuffé och så lite fika, trerätters middag och så gärna lite snacks på det uppe på rummet innan det är dags att hamna i koma resten av natten. Och då drömmer man om mat och fika istället!! Underbart är det iallafall! My kind of place ;o)
 
Vi har iallafall haft det jättebra...och det har barnen också haft hos sin moster, morbror och sina kusiner. Men med den lilla incidenten från i somras färskt i minnet så hade jag lite svårt för att slappna av så det blev nog kanske lite onödigt många sms skickade med frågan; Hur går det?
 
Vilket syrran snällt hela tiden svarade på med texten; Det går bra! Vilket lugnade mig lite :o)
 
 Men igår när vi kom tillbaka till Västerås fick vi veta den sanna versionen...
 
Marcus njuter av en kopp kaffe i salongen. Man skulle kunna tro att det är mig han sitter och tänker på...men i själva verket så funderar han på hur det gick för polarna i Åstadsloppet. Och så var det ju IronMan på Hawaii under lördagen....mycket spännande och viktigt att följa!! ;o) Hehehe!

Mmmmm! Det vattnas i munnen :o)

Allt är så fint och genomtänkt. Man känner sig så bortskämd! Inne på toaletten tex så ligger det små handdukar i en korg som är till för att torka sig på efter tvagning av sina små händer. Jag väljer att INTE tänka på det enorma slöseriet av vatten och tvättmeddel och miljöförstöringen som det medför, utan gillar istället känslan av att få torka händerna på en mjuk och go´luktande handduk efter mitt lilla toalettbesök. Aaaaaah, lyx!!!

Vi tog varsin spabehandling - Massage och fick bada bubbelbad med go´luktande oljor. Underbart!

Här bodde vi.

På kvällen fick vi njuta av trerättersmiddag i vinkällaren! Härligt!!

Vårt fina rum! Jag tänker göra en total rip-off och renovera om vårt sovrum precis såhär! Vi var dessutom nära på att smuggla med oss sängen hem. Men valde tillslut att INTE göra det. Den fick inte plats i bilen. 

LÖRDAG KVÄLL: Fräscha och glada, redo för en kväll på tu man hand. Längtande efter mer god mat, tid tillsammans, bara ögon för varandra. Få sitta ner och prata om allt eller inget. Samla ork och energi...bli lite kärare. Få vara Marcus och Lovisa, man och fru...inte bara mamma och pappa. Det blev en fanstastisk kväll!!! Nästan som en dröm :o) 
 Hör ni vinylskivan som raspar till...? Den romanstiska musiken tar slut... Back to reality...
SÖNDAG EFTERMIDDAG: Åter tillbaka till efterlängtade och oändligt älskade ungar som visar sig ha både feber, rännskita och...LÖSS!! Tur att syrran inte var helt ärlig i sina svarsSMS. "Det går bra" betydde egentligen; "Jodå vi har det bra, förutom Molly som är dålig i magen och skiter så hela huset stinker. Hon är stundtals gnällig och verkar som att hon börjar på att få feber. Alva har LUSfest i håret så morbror Jonas fick häva sig iväg klockan halv tio igårkväll för att köpa lusmeddel till hela högen. Men annars har vi det bra".

Marcus och jag luskammade oss också när vi kom hem. Tror ni inte att det satt en liten lus i mitt hår också?!?!?! Bläääääää!!!! 

Molly tog sig friheten att måla fina alster på väggarna hemma hos min syster.

Vi hann med att fira Alva som fyller år den 22/10. Linda hade ordnat så fint med ballonger, tårta och fyrverkeriljus :o)

Ebba fixade med go´fika!

Hugo och Alva hade varit med och gjort muffins.

Molly fick också ett litet paket :o)

Alva höll på att trilla av stolen när hon öppnade sina paket. Tyllkjolar och smink!! Lyckan var total :o)

Hugo fick matteböcker, läsböcker och ett kassaskåp.

Kvällen avslutades med en rask och skön promenad med Sofi. Efter den här helgen behöver jag verkligen börja röra på mig ;o)

Kram Lovisa

lördag 13 oktober 2012

It's happening

Hej!

Vi klarade oss undan fler otäcka sjukdomar och är alltså FAKTISKT på väg till LOKA i detta nu!!

Tjohoooooo!!!

Vi åkte hemifrån redan igår för att landa hemma hos min syster där barnen ska vara över helgen. Det blev kvällsmat och fredagsmys innan vi hamnade i sängen. Tyvärr har vi haft en usel natt med Molly. Vi misstänker sedan innan att hon kan vara känslig mot ägg, och eftersom kvällsmaten bestod av wook och ÄGGnudlar så kan ni ju gissa hur Molly har mått inatt :-( Typiskt!! Jag har så dåligt samvete för att det aldrig slog mig att hon skulle få ont i magen av det ;-(

Nu hoppas vi innerligt att nästkommande natt ska gå bra. För Mollys del men också för Linda som ska ha henne hos sig i sängen ;-)

Fick ett MMS av Linda för en stund sedan. Det verkar inte gå någon nöd på Molly just nu iallafall ;-) Hon har det så mysigt hos storkusinerna och moster!! Å så har hon ju Hugo och Alva där också :-)

Marcus och jag har för övrigt en bra start i bilen. Vi tog först en DriveIn på McDonalds för att köpa frukost. Vi sitter och pratar om allt mellan himmel och jord, solen skiner och på radion hörs Stevie Wonders "You are the sunshine of My life", som vi hade som utgångsmarsch på vårt bröllop :-) Härlig början på en mysig helg!!!

Hoppas Du också får en fin helg. Ha det gott så hörs vi snart igen :-)

Kram

torsdag 11 oktober 2012

Favoritkudde

Hej på er!

Molly har en söt egenhet. Så fort hon vaknar. Eller så fort hon kommer hem från dagis eller någon annanstans så knatar hon direkt iväg till tv-soffan. På sitt söta och lite klumpiga vis så häver hon sig upp i soffan. Hämtar en utav prydnadskuddarna. Lägger den tillrätta och sätter sig sedan mitt PÅ den och väntar snällt på att någon utav oss ska sätta på tvn åt henne :-) Favoritfilmen just nu är The Bee Movie. Den går varm här hemma. Vi kan snart ALLA repliker utantill ;-)

Och som ni kan se...det är inte bara jag som är trött i den här familjen ;-) Hugo somnade framför tvn vid åttatiden och snarkade så sött ;-)

onsdag 10 oktober 2012

Brrrrrrr!!

Hej!

Vad kallt det var imorse! Här visade termometern på +1 och bilrutorna behövde en omgång med isskrapan.

Barnen behöver en ny laddning med vinterkläder. Dom växer så det knakar alla tre! Till exempel. Marcus mätte Hugo härom dan. Han är visst 138 cm nu (om Marcus mätte rätt). Och det är ju heeeelt galet? Jag minns när han bara var 50cm...det känns som igår!! Lillskrutten.

Åh vad arg han skulle bli om han hörde att jag kallade honom för det ;-) Hehe!!

Idag fick jag en fin mössa som jag har väntat på (kan vara bra att ha nu när det är kallt som sagt). Det är min duktiga kollega Cissi som har sytt den. Hon kände att hon ville slå ett slag för Bröstcancerfonden och kom då på idén att sy mössor med rosa bandet på. "Jag kan inte forska men jag kan sy!" stod det i mailet som skickades ut till alla på jobbet härom dan ;-) Pengarna hon tjänat ihop går sedan oavkortat till Cancerfonden.

Bra va?!?! :-)

Nä, nu är det dags för soffläge igen. Tröttheten ni vet. Den sitter fortfarande i *gäsp*. Men till helgen ska vi nog piggna till. Det MÅSTE vi för då är det dags för Loka Brunn igen - försök #2.

Kram kram

söndag 7 oktober 2012

Loppis

Hej på er!

Vilken skön helg vi har. Först blev det en soft hemmakväll i fredags. Chips och läsk som sig bör och med ett nytt inslag i form utav en tupplur i soffan. Marcus och barnen tittade på en film och jag satt med gamnacke och dregel i mungipan och missade den spännande upplösningen.

Trött, tröttare...Jag!

Igår stod jag och Hugo på loppis mellan 10-15 med Sofi och Lucas. Hugo sålde av lite gamla leksaker för att tjäna ihop en hacka. Jag fick hjälpa honom att sortera ut vad han ville sälja och i torsdags satte vi oss sedan och prissatte alla grejer.

Det gick riktigt bra att stå och sälja tillsammans. Hugo fick öva matte genom att räkna växel och så var han den perfekta försäljaren som kunde prata gott om alla sina leksaker. Hur dom fungerade och vilka grejer som kunde göra vad ;-)

Medan vi stod på loppis så kom farmor och farfar på besök hemma hos Marcus och tjejerna. Dom var kvar när vi kom hem och vi hann ta en promenad i höstvädret och ta en fika innan dom skulle åka hem igen.

Kvällen spenderades sedan i vågrätt läge i soffan med sushi när barnen hade somnat. Vi började titta på en film men vi var mer död än levande...så vi gick och lade oss istället. Suck! Undrar när kroppen och hjärnan ska ställa om sig till working-mode?? Det är segt nu ;-)

Nu är vi precis hemkomna från kyrkan. Barnen leker med kompisar och Marcus är iväg och fixar lite grejer. Sen är det dags för Alvas dans och slutligen så ger jag mig iväg på min träning. Sen är det dags för sängen igen (halleluja-moment every time!) och så är det plötsligt måndag igen.

Det är nästan lite läskigt hur dagarna bara swischar förbi. Är det bara här hos oss det känns som att veckan består av måndag, fredag och söndag?? Dagarna däremellan existerar liksom inte :-)