söndag 30 september 2012

Unnar mig lite...

Tja!

Sitter nytränad och nyduschad i soffan :-) Då är man väl värd lite sånt här??

Kram

torsdag 27 september 2012

Tillbud

Hej hej!

Alltså...våra barn! Jag oroar ihjäl mig när det kommer till våra barn!!

Det är inte nyttigt för det där lilla hjärtat inne i min bröstkorg...det slår på tok för fort allt för ofta bara för att dom där fina ungarna är så sanslöst fantastiska och underbara och älskade.

Idag höll jag på att oroa ihjäl mig igen. Satt på ett uppdrag på USÖ (hade en paus just då) när telefonen ringde. Det var från Mollys dagis. Det visade sig att Molly hade ramlat ner från en inomhus-rutschkana och personalen var oroliga att hon hade gjort illa sig i nacken. Hon hade landat på näsan och pannan och sedan slagit över med kroppen. Svårt att förklara...men jag lägger in en bild som dom hade ritat i tillbudsanmälan som gjordes.

När dom fick tag i mig hade dom samtidigt någon från 112 i andra luren. Dom hade varit hjälpsamma och stöttande och hade dessutom ringt tillbaka lite senare för att kolla upp hur det var med Molly. Skönt att höra!

Som tur var så såg fallet värre ut än vad det var. Efter en stund när hon hade suttit i en frökens knä och vilat så började hon gå runt och leka igen och hade blivit sitt vanliga "jag" när det var dags för sångstunden. Hennes favvo!!

Men som sagt...jag var orolig och skärrad resten av dagen! Unge :-) Som skrämmer livet ur sina föräldrar sådär!!

Man skulle vilja slå in dom i bubbelplast och finnas där och fånga upp dom när dom faller eller far illa. Jag vet att det är omöjligt och vore att göra dom en björntjänst. Men det hade varit bra för mitt hjärta om inte annat ;-)

Kram kram

måndag 24 september 2012

Feber

Hej hej!

En vecka hann jag jobba. 5 dagar av trevliga kollegor, spännande uppdrag och härliga möte innan VAB-en var ett faktum.

Hugo kom smygandes in i vårt sovrum inatt. "Jag fryser och har ont i kroppen" väste han fram.

Suck...jahapp då var det dags!!

Han har varit hängig och slö idag och knappt orkat äta. På eftermiddagen var han dessutom och snuddade vid 40-graders strecket. Kraken! Då var han inte kartig.

Han har varit ledsen och uppgiven ibland. Klagat på att han haft svårt för att andas och känt ett tryck över bröstet.

Usch...jag tycker det är så svårt. För jag märker att Hugo är en kille...ja, ni vet; "Ni tjejer klagar över att föda barn...ni vet inte hur det känns när en kille är riktigt förkyld!"

Det är ganska mycket drama över honom ;-) Men samtidigt så märker jag att han far illa. Och läkarna har sagt att vi ska hålla ett extra öga på honom särskilt när han har feber. Det ska visst ha något med de vita blodkropparna att göra. Jag är iallafall lite orolig att han ska få ett anfall och börja krampa.

Men än så länge har det gått bra. Vi får bara hoppas att tempen sjunker imorgon.

Nu blir det lite godis i soffan med Marcus ;-) Slänger in en salig blandning av bilder från igår och idag.

Kram på er!

söndag 23 september 2012

Go'morron

Hej på er!

Vårt vädjande tal igår kväll verkar ha gått hem. Äntligen en natt utan avbrott!

Barnen har satt i system att ropa mitt i natten för minsta lilla. "Mammaaaaa, jag är törstig"...."Pappaaaaa, lägg på mig täcket!"...."Jag är kissnöööööödig!"....eller den drygaste av dom alla; när dom ropar på en och man sömndrucket stapplar iväg från sin varma och sköna säng och möts av; Zzzzzzzzz!!

Men inatt har (iallafall) jag sovit hela natten ;-) Jag får kolla med Marcus när han kommer hem sen (han gav sig ut på en löptur kl6:30 imorse). Kan hända att han har sprungit mellan sängen och ungarna desto mer inatt ;-)

Igår var vi äntligen och hämtade Alvas för tidiga födelsedagspresent. En lekstuga! Vi har fått köpa den av en familj i kyrkan vars barn har "vuxit ur" den.

Vi ringde efter Martin som har hjälpt oss med gräv-och lyfthjälp förut ute på tomten. Han kom hit med sin...ja jag vet inte vad det var. En traktor var det iallafall inte men det är ju typ den enda benämning jag kan på såna där maskiner ;-)

Hur som helst så kunde den både gräva och lyfta. Väldans smidigt. Med ett grävtag så hade han gjort i ordning platsen för lekstugan. Sen fyllde ha n på med grus. Något som hade tagit väldigt mycket längre tid för Marcus att förbereda.

Sen åkte han och hämtade stugan och satte ner den på tomten. Så snyggt och smidigt!

Alva blev överlycklig när hon kom hem från en kompis på eftermiddagen :-)

Idag ska vi åka till badhuset. Sen ska vi sitta barnvakt åt Cornelia och Greta en stund på eftermiddagen. Det känns som att det kommer bli en bra dag :-)

Kram på dig

tisdag 18 september 2012

Frukostbekymmer

Hej!

Igår, när det var min första dag på jobbet så startade det så bra med att jag började lite senare på förmiddagen eftersom att jag skulle jobba kväll.

Det betyder att vi fick en lugn och skön morgon hemma med frukostsällskap av varandra.

Idag däremot så började jag mycket tidigare, så jag hade planerat att lämna tjejerna på dagis och Hugo på fritids så att dom skulle få äta frukost på sina avdelningar istället för att äta den vid 6-snåret här hemma.

Alva kom och satte sig vid dukat bord. Men lite pirrigt var det, tyckte hon, men det hade visst gått bra fick jag veta när jag hämtade i eftermiddags.

Molly dricker ju välling till frukost. Och just imorse intogs den lite väl tidigt (runt 5-tiden) då hon vaknade och var orolig och sedan hade svårt att somna om. Så hon fick också smaska i sig frukost på sin avdelning.

Hugo däremot....har tydligen gått hungrig hela morgonen då det visar sig att det inte serveras frukost på fritids (!) Låter inte det konstigt så säg??!!Det trodde jag var självklart. Men han hade fått veta att "frukost...det tar man med hemifrån. Om man vill." Hmmmmm!!!

Det hade ju varit fint att få den informationen kan jag tycka.

Imorgon måste jag ta ett snack med fritidspersonalen! Och skicka med pojken en brakfrukost!!

Själv då? Jorå...det fick bli en macka och kaffe ur en termos i bilen på parkeringen utanför stället där jag hade mitt första morgonuppdrag. Fancy, don't you think??

Vi måste verkligen försöka få någon ordning på frukosten. Det är ett som är säkert! Men det tar väl sin lilla tid innan vi (läs; Jag) har kommit in i det här med bra morgonrutiner för oss allihopa.

Nä, nu är jag så trött så det blir lite spel-på-läppen-varning. Vet knappt vad jag har skrivit.

Kram och god natt mina vänner!!

söndag 16 september 2012

Tiden är kommen...

Hej :-)

Klockan är slagen...imorgon är mammaledigheten ett minne blott (jappsolut...det här var sista bidraget vi hade att komma med till att befolka jorden).

Imorgon börjar jag jobba igen *gulp*!! Det är ganska precis 17 månader sedan jag såg ut såhär (se bilden nedan). Jag hade precis gjort min sista dag på jobbet...och vi hade tagit en promenad med Hugo och Alva till lekparken. Jag minns fortfarande känslan, förväntningarna och vad jag tänkte. Det fanns så mycket spännande och härligt att se fram emot.

Två veckor senare var vår lilla Molly född :-)

Nu är hon inte så liten längre. Hon går och pratar (njaaaa....okej då. Hon säger "Mammaaaaaaa". Det är ju bara ett ord...men hon säger det ofta ;-) ) Hon har börjat på dagis också och plötsligt så blev hon så sanslöst stor och redig :-) Lilla Skruttan <3

Jag ser hur som helst fram emot att komma tillbaka till jobbet morgon. Jag har packat handväskan och lagt fram kläder :-) Så nu kör vi!!!

Hoppas Du får en fin vecka!

kram Lovisa

lördag 15 september 2012

Poolspel
 
Hejsan hej!
 
Vilken härlig dag vi har haft idag. Solen valde att kika fram på förmiddagen och som tur var så var vi utomhus just då och kunde njuta av värmen :o)
 
Idag hade Hugo och Mosjö SK poolspel i Kumla. Vi var där...hela familjen! Och vad kul det var. Grabbarna överraskar varje gång. Dom blir bara bättre och bättre för varje gång. Idag vann dom två av fyra matcher. Hade dom fått vila mellan tredje och fjärde matchen så hade dom kanske vunnit. Dom ledde i efter första halvlek, men sen tog tröttheten över vilket motståndarlaget utnyttjade.
 
Well, well...det kommer fler matcher. Och snart är det dessutom dags för innebandysäsongen. Och dom är faktiskt strået vassare på innebandy. Det ska bli kul att få gå på matcherna framöver :o)
 
På eftermiddagen drog jag och Alva iväg in till stan och gick på bio. Vi såg Madagaskar 3. Sofi och Ingrid följde med och gjorde oss sällskap. Det var lite kompensation för det uteblivna kusinbesöket. Alva bröt nämligen ihop fullständigt i torsdags när vi berättade att vi var tvungna att ställa in Lokaresan och därmed deras tripp och övernattningshelg hos storkusinerna. Hon grät sig till sömns på kvällen ;o(
 
Men lite fredagsmys igår och biobesök idag gjorde susen. Och imorgon ska vi dessutom åka och hämta en för tidig födelsedagspresent till henne...som fick henne att bli lite gladare :o) Berättar mer om det imorgon. 
 
För nu blir det inte mycket mer snack. Ska visa lite bilder istället och sedan krypa upp i soffan med Marcus och njuta av lite sushi och kanske en film.
 
Kram på´re!
 
Det är en fröjd att se Molly äta banan. Hon äter med sådan finess. Kolla bara in lillfingret ;o)

Fast här måste aptiten ha tagit över ;o)

Hugo in action!

Molly skulle prompt in på plan. Det blev lugnt och skönt när hon tillslut somnade och sov de två sista timmarna av poolspelet :o)

"Ey! Jag är fri...passa mig!"


Mosjö SK tackar motståndarlaget.

Kram Lovisa

fredag 14 september 2012

Vad nytt??

Tja!

Har inte så mycket att skriva om ikväll faktiskt.

Det har varit en ganska grå och tråkig dag. Vi hade ju egentligen tagit ledigt för barnen idag eftersom att dom skulle vara i Västerås när vi åkte till Loka. Men då det blev ändrade planer så fick Hugo gå till skolan som vanligt.

Det vankades S-fest idag och Hugo ville ta med sig kusin Seth som sin S-grej. Men då det inte riktigt gick att ordna så fick han ta med sig det näst bästa...ett foto på Seth :-)

Alva har mått bättre idag men fortfarande sprungit på toa endel. Så hon har med andra ord varit hemma och kryat på sig.

Molly fick stanna hemma hon också. Hon har gått runt och pulat på med sitt eget hela dan. Hon nöjer sig med att dola runt bara man håller sig i närheten så att hon kan krypa upp i famnen när hon känner för det. Sötis!

Annars då? Jo, Hugo fick ett nytt anfall i onsdags kväll :-( Han satt och tittade på "112 på liv och död" där det brann häftigt i en barack. Han tyckte det var så otäckt så på något konstigt vis utlöste det ett anfall. Konstigt! För läkarna säger att det inte ska ha någon inverkan på anfallen. Dom ska inte triggas igång av såna saker. Hmmm...jag undrar jag! Det får vi ta upp på nästa läkarkoll!!

Nä, nu är det dags för sängen.

lämnar er med några bilder. Hugos S-bild på Seth och han när dom var små. Hugo när han kom hem från skolan idag. Och så en bild på mina pyssliga barn...Alvas min på den bilden visar pretty much på vilket humör hon har varit idag. Heeeeeela dan! Suck!!

torsdag 13 september 2012

Skit också!
 
Hej hej!
 
Ja, jag säger då verkligen det; Skit också! I dubbel bemärkelse faktiskt. Både ordagrant och bildligt. SKIT OCKSÅ!
 
Det har varit lite mycket den senaste tiden. Mycket på hemmafronten och runt omkring oss i största allmänhet. Jag ska väl egentligen inte klaga...men sommaren blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Marcus gamla OCH nya jobb satte lite käppar i hjulet för oss och våra planer inför sommaren och hösten. Och så börjar jag känna mig "färdig" på hemmaplan. My time here is done, så att säga. Det går inte att klämma ut så mycket mer ork och energi ur den här mamman. 1 1/2 år hemma börjar ta ut sin rätt. Jag är trött helt enkelt!
 
Missförstå mig rätt nu. För jag älskar faktiskt att vara hemma med barnen. Älskar´t! Det är ju ett enormt privilegium vi svenska föräldrar har. Att kunna få vara hemma så länge med våra barn. Helt fantastiskt faktiskt när man tänker efter. Men JAG är inte gjord för att vara hemma så mycket längre än ett år. Då börjar jag tappa orken och gnistan liksom. Och det har jag gjort nu. Nu känner jag att det är dags, inte bara mig att få komma tillbaka till jobbet utan också för Molly att få se lite mer än hemmets fyra väggar (nämen...självklart har vi inte suttit inomhus i 1 1/2 år, men ni förstår vad jag menar!!). Uppleva lite annat och utvecklas inom nya områden som inte jag kan erbjuda henne. 
 
Vi har varit så tajta jag och Molly. Nästan suttit ihop. Och det har inte varit nyttigt för någon utav oss. Men det är väl inte så konstigt eftersom att det blev jag som fick ta hela föräldraledigheten (tanken var självklart att Marcus skulle vara hemma några månader...men som sagt jobbet ställde till det för oss).
 
Jag ska väl inte säga att jag och Marcus har glidit isär i takt med att jag och Molly har växt ihop... Men vi har ju inte direkt kommit varandra nära heller. Vi har ju liksom aldrig tid. Nu måste du missförstå mig rätt igen (lova) för jag älskar Marcus. Massor! Till månen och tillbaka! Men det är tufft att vara småbarnsföräldrar samtidigt som man ska försöka balansera allt runtomkring också, så som hemmet, jobbet, skolan, dagis, vänner, familjen, intressen. Ja listan kan egentligen göras jätte lång och ännu mer detaljerad. Så därför har det varit lite trääääligt (närking som jag är) den senaste tiden.
 
DÄRFÖR hade jag verkligen sett fram emot den här kommande överraskningshelgen som Marcus hade fixat till oss. En liten "pigga på oss-helg" för att orka med hösten. En helg på LOKA. Bara han och jag! Åh vad mysigt det har varit att ha den att se fram emot när dagarna har känts trötta och tunga.
 
Lite spännande och nästan sådär pirrigt som inför första dejten har det varit.
 
Och ni som läser den här bloggen kanske kommer ihåg vårt lilla försök till en liknande helg i Juli för att fira vår 9:e bröllopsdag. Vi fick en fin dag tillsammans i Linköping (vilket var mycket värt) men sen blev Molly sjuk och vi ville skynda hem till henne och hann inte njuta av hotellvistelsen och dagen efter. Men så kan det gå. Inget att göra åt.
 
Och faktiskt så har jag inte riktigt vågat se fram emot den här helgen heller. Inte till 100% För på något vis har jag känt på mig att det inte skulle gå vägen.
 
Och så rätt jag hade!
 
Skola och dagis har dragit igång för fullt och med den även baciller och tråkiga sjukdomar som förkylning och kräksjukan. Och idag blev jag uppringd av Alvas dagis...och, ja. Need I say more??
 
Iväg till dagis och hämta en illamående Alva som fått springa på toaletten hela dan (inte kräksjukan iallafall, thank God!). Stackars liten! Hon har haft aptit och varit pigg men magen har spökat och hon är totalt skinnflådd i rumpan (sorry för den lite för detaljerade informationen). Stackars Alva!!
 
Det är ju helt självklart att vi väljer att stanna hemma med henne när hon är sjuk. Men jag kan inte låta bli att bli lite ledsen över vår efterlängtade Lokahelg som vi blev tvungna att avboka.  Därav...SKIT OCKSÅ!!
 
Men nu är det bara att göra det bästa av situationen. Vi ska se till att Alva blir frisk och att vi ändå får en riktigt trevlig helg. Den börjar redan bli fullbokad med saker att göra. Hugo ska på Poolspel i Kumla på lördag och bio på söndag. Det vankas en vigsel och om Alva är pigg och orkar kanske hon också kan få sig ett biobesök. Om inte så får vi försöka hitta på något skojigt på hemmaplan.
 
Hoppas DU får en trevlig helg!
 

När jag hade hämtat Alva på dagis så föreslog jag att vi skulle se en film. Alva nappade på idén och satte i den film som hon allra helst ville se. Star Wars The Clone Wars (?!) Jag som hade hoppats på typ Trassel eller någon annan tjejfilm ;o)
 
Trist att vara sjuk och inte få vara ute och leka med storebrorsan och hans kompisar!
När man är sjuk så får man äta glass. Molly är inte det minsta sjuk men ville sympatisera med storasyster ;o)

Kram Lovisa

onsdag 12 september 2012

Nu blire varmt och skönt

Hej hej!

Molly är inne på sin femte dag på dagis. Jag lämnar klockan 9 och hämtar henne klockan 14. Och det går bara bra :-)

Igår blev hon ledsen när jag skulle gå, men jag tror att det var för att hela avdelningen var ute när vi kom. Hon känner sig tryggare inomhus och det blev helt enkelt konstigt att vinka och säga hej då utomhus. Men hon hade visst snabbt blivit glad igen...när hon fick gunga och leka i sandlådan :-)

Under tiden barnen har varit i skolan och på dagis så har jag hunnit städa och röja i förråd och garderober. Jätteskönt!

Igår var jag hemma hos Mia och hade det mysigt. Hon är sängliggande pga värsta graden av graviditetsillamående, så jag tänkte att det kunde vara mysigt att slappa ihop, se en film och moffa godis :-) Det blev en skön förmiddag som avslutades med en uppfriskande promenad i den sköna höstluften.

Idag har jag sprungit runt på Marieberg. Shoppat lite och passat på att klippa mig. Sånt som man annars aldrig hinner med eller prioriterar.

Och vet ni vad. Idag slog jag till på en vinterjacka. Äntligen!! Så nu ska jag nog kunna gå runt och känna mig varm och go i vinter :-)

söndag 9 september 2012

Kalasdags

Hej hallå!

Nu sitter vi här igen. Helt utslagna i soffan :-)

Idag har det vankats kalas för Hugo. I år hade han önskat sig ett bowlingparty och det tyckte vi kändes helt okej. Skönt att för en gångs skull inte behöva baka och fixa och feja här hemma.

Å det var helt klart värt det. Barnen bjöds på tacobuffé, discobowling i över en timme och sedan glass och godis. Vi behövde inte lyfta ett finger. Bara se till att grabbarna höll sig mätta, glada och i skinnet ;-)

Den som var mest besvärlig och behövde full uppmärksamhet var Molly. Hon var överallt, hela tiden! Lite lugnade hon ner sig när discobowlingen drog igång. Då drog hon igång att dansa istället :-)

Hugo var iallafall nöjd och glad med sitt kalas. Och det är ju huvudsaken. Nu är det bara Alvas kalas kvar...men det blir inte förrän i oktober. Då står det pyjamasparty på önskelistan :-)

fredag 7 september 2012

Nu så...

Hej på er!

Nu så...nu vet jag vad jag ska göra.

Slappa! :-)

torsdag 6 september 2012

Inga tårar

Hej hej!

Det gick bra att lämna Molly. Hon var glad och sken som en sol :-)

Nu är jag hemma. Ensam.

Vad ska jag ta mig för nu då tro??

onsdag 5 september 2012

Zzzzznark

Hej på er!

Det blir inget långt inlägg ikväll. Det här skriver jag nämligen i sömnen. Så trött är jag.

Men det har varit en bra dag idag. Molly är så duktig på dagis och hon verkar ha så roligt.

Men imorgon kommer eldprovet. Då ska hon lämnas. Vi får se vem som gråter mest utav oss? Jag är så himla känslig just nu och gråter för minsta lilla så jag är beredd på att gråta floder imorgon...särskilt om Molly visar tecken på att bryta ihop...bara det minsta lilla.

Men det ska nog gå bra. Och jag känner mig så trygg med pedagogerna på hennes avdelning. Dom kommer ta hand om henne på bästa möjliga sätt.

Men nu till den stora frågan. Vad ska jag ta mig till mellan 9-14 imorgon?? Själv!!

Konstigt.

Kram

tisdag 4 september 2012

Kvällspicnic

Hej hej!

Ikväll behövde jag och Alva iväg en sväng till Marieberg. Jäntan har bara en massa sommarklänningar i garderoben. Linnen, tights och kjolar finns det också gott om.

Så nu var det dags för en höst garderob. För skjutit upp i höjden har hon gjort också under sommaren så allt är för litet.

Efter en liten snabb shoppingrunda så stannade vi till på ett café och köpte med oss lite gott fika hem.

Ikväll har vi nämligen varit lite wild and crazy :-) Marcus och Hugo tände en brasa och så lade vi ut filtar på golvet och så hade vi en Kvällspicnic :-) Jätte mysigt!!!

Men nu är det slut på det roliga. Dags att få barnen i säng :-)

Kram

måndag 3 september 2012

Dagis

Hej!

Suck! Ikväll är jag riktigt nere.

För det första så är jag helt slut efter Mollys första inskolningsdag på dagis. Känner mig som en urvriden trasa. "Trött" är bara förnamnet!

För det andra så håller jag på att oroa ihjäl mig över mina barn. I tell you...dom kommer att ha ihjäl mig!

Är det inte kompisar som är problemet, så är det skolan. Och just nu är det både ock. Why not, liksom?!

Nämen jag orkar inte!!

I dag har jag "fulgråtit". Verkligen bööölat! Skönt, men även lite larvigt. Men behövligt och befriande. Nu ska vi bara se till att göra något åt allt det här. Få någon ordning och rätsida på det som inte känns bra.

Ska bara ta några djupa andetag först...

Men Mollys inskolning idag gick bra. Hon gillade att vara där. Men hon är riktigt grinig ibland. Hon ska ha ALLT som de andra barnen har. Sen blir hon lack om dom försöker ta tillbaka vad som från början var deras.

Hon skriker och härjar så fort någon närmar sig henne när hon befinner sig i rutchkanan eller styr runt på en dockvagn.

Joråsåatt...en riktig charmknutte ;-)

Men det här ska säkert bli bra. ALLT ska bli bra.

Å föresten...brorsan har skjutit en älg idag. Grattis Ludwig :-)

söndag 2 september 2012

Birthday boy
 
Hej på er!
 
Idag var det så äntligen dags. Dagen "D" var här. Dagen då Hugo fyllde 7 år!
 
Som han har väntat. Jag tyckte att jag hade satt klockan på ringning tidigt imorse. Men den lilla mänskliga väckarklockan, vi kan kalla henne för "Molly", tyckte att det var morgon tidigare än så och började hojta från sin spjälsäng redan en halvtimme före planerad väckning.
 
Hugo som måste ha legat på helspänn vaknade självklart av mistluren, som vi kan kalla "Molly", och började gny inifrån sitt rum. Jag som hade tänkt duscha och göra mig i ordning innan jag började med frukostbrickan fick genast lite eld i baken.
 
Trots att jag duschade i blixtens hastighet...så hann Hugo bli rastlös och gav upp sin väntan och kröp upp i soffan med Marcus och Molly som satt och tittade på Bolibompa.
 
När jag var klar nere i köket fick jag kila upp och skicka Hugo till sängs igen. Det är ju inte kul att komma upp och sjunga för honom i soffan. That is not how we do it!
 
Så, sprallig och glad flög han upp i sängen och väntade andäktigt.
 
Sen var det dags...hela familjen klämde i för allt vad vi var värda; "Ja må han leva, ja må han leva...." Hrm...ja, jag kan inte skryta med att det blev skönsång, men sång blev det och ljus blåstes ut och paketpapper slets upp och det var bara glada miner :o)
 
Sedan har dagen gått i en faslig fart. Vi har varit i kyrkan, Alva har varit på kalas, hugo har haft kompis med hem, vi har haft besök, Alva har varit på dansen, jag har gjort ärenden på Marieberg, tagit en kvällspromenad med Sofi, Marcus har sprungit...och nu så sover barnen och våra kvällsbestyr fortsätter.
 
Imorgon är det dagisdags för våra tjejer. Alva ska tillbaka till sitt efterlängtade Videungen och Molly ska börja sin inskolning på Gullvivan. Det innebär att det ska packas och förberedas väskor och kläder inför morgondagen. Så än är det inte dags för soffhäng för mamman och pappan :o)
 
Men snart...
 
Nu kommer det bilder.
 
Varken Hugo eller Alva är särskilt förtjusta i tårta. En macka med ljus i kändes lite trist, så det fick bli muffins med chokladpraliner på toppen och födelsedagsljus i istället. Sött så det förslår...på många sätt och vis.

Pirrig och glad kille :o)

Han fick det han mest hade önskat. En godiskaktus med pengar :o)
Pengarna tillsammans med den tidigare sparade summan av bla veckopeng och tandfeslantar resulterade senare på eftermiddagen i ett Nintendo 3DS :o)

Klåfinger-Maja kunde inte hålla fingrarna borta ifrån muffinsarna :o)

Det är kul med paket!

Alva fick ett litet paket hon med. Två nya nattlinnen, små smyckesburkar och läppsyler med colasmak :o)

Tyvärr så är fiskesäsongen för våran del över (vi kommer nog inte ge oss ut något mer i år), men det hindrar ju inte oss från att ge Storfiskar´n en fiskelåda i födelsedagspresent :o) One Piecen var tyvärr för liten men byttes till en annan i eftermiddags.

Japp, så har dagen idag sett ut. Nu sover födelsedagsbarnet gott och längtar redan till nästa år då han fyller år igen ;o)
 
Kram Lovisa