måndag 30 april 2012

Ledig måndag

Hej hej!

Vilket underbart väder! Strålande sol och varmt :-) Hoppas det håller i sig ända till ikväll då det är majbrasa.

Idag har Molly varit och fått sin spruta. Eller egentligen borde jag säga sprutOR för det var två. En i vardera lår. Och som hon skrek! Hon blev verkligen jätteledsen :-( Som tur var hade jag Alva med mig (Barnen fick välja hur dom ville göra. Alva tyckte det skulle bli spännande men Hugo far så illa av att se Molly ledsen så han fick hälsa på pappa på jobbet under tiden).

Alva var duktig och tröstade Molly och torkade tårarna som sprutade. "såja, lilla gumman. Såja!" :-)

Efteråt mötte vi upp Hugo och Marcus på Marieberg där vi käkade lunch ihop. Jag önskade vi kunde sätta punkt där...

Vi åt lunch ihop. Alla var mätta, glada och nöjda. Punkt.

Men tyvärr avslutades istället den mysiga lunchen med att Marcus fick leta reda på och jaga ifatt Hugo som drog som en avlöning då det gick upp för honom att han inte skulle få en glass efter maten.

Skrik, gråt och illa uppförande bröt med andra ord upp den annars så gemytliga stunden och jag och barnen packade in oss i bilen och åkte hem.

Just i detta nu leker Hugo och Alva med grannbarnen och jag försöker få Molly att sova en sväng till för att orka med kvällen.

Annars så försöker jag hålla humöret uppe. Vara en god mor. Inte vara långsint och sur. Utan istället se framåt. Se möjligheterna och allt roligt som ligger framför oss idag.

Fast egentligen har jag bara stor lust att sätta mig ner och sura. Tröstäta glass och fulgråta en stund ;-)

Happy Valborg på er!!

söndag 29 april 2012

Vad var det...?

Hej hallå!

Nu har lugnet lagt sig över det Kindevågska hemmet. Jag har nyss läst bok för Alva och nattat henne. Molly somnade just i detta nu på mitt bröst där jag ligger i soffan.

Hugo och jag har precis startat vår Movienight. Det är dags för Harry Potter och Hemligheternas kammare. Hugo är tokladdad och har längtat efter den här kvällen :-) Nu är det äntligen dags. Han sitter helt trollbunden och på helspänn bredvid mig ;-)

Marcus är och övar inför morgondagens majbrasefirande. Dom är ett gäng grabbar i byn som ska sjunga lite traditionella majsånger vid brasan på kvällen. Men han kommer nog snart hem och gör oss sällskap i filmsoffan.

Jahapp...kunde du luska ut vad det var jag hade handlat till barnen igår nudå? Jorå serru...det var cykloper :-) Hittade dom för 40:-/ st på Toys'r'us och tänkte att dom skulle passa perfekt till Kretaresan om två veckor. Barnen testade dom i badkaret förut ikväll och dom fick toppbetyg :-)

Nä, nu gäller det att fokusera på filmen. Kram på er!!

lördag 28 april 2012

Lördagsmys

Hej på er!

Vad är det med barn egentligen? I veckorna får man slita upp dom ur sängen vid sjutiden men på helgerna så vaknar dom pigga och alerta redan vid kl 6. Why?!?!

Men annars så har vi haft en bra dag. Skönt att vi är lediga tre till... Imorgon blir det full rulle, men på måndag lugnar det ner sig igen. Det enda viktiga att komma ihåg är Mollys 1-års kontroll. Det är dags för spruta igen. Usch :o(
Usch, det känns som att Hugo har fått mycket skäll idag (mycket befogat...men kanske inte allt) och det känns så hemskt när han kryper upp i knät på en på kvällen. Då ångrar man allt som har sagts och gjorts under dan. Jag tror även han känner så. Därför känns det gott i mammahjärtat att han ändå vill komma och gosa. Som för att väga upp allt tråkigt som varit under dan. Det hoppas jag han aldrig slutar upp med.
Shoppade dessa två sötnosar idag. Dom ska med till Kreta. Ser du vad det är?

Det blev ett besök på Gustavsvik ikväll. Skönt att träna av sig lite frustration!

Mmmmm! Det blev sushi och en film nu ikväll :o) Lycka!

Jag och tjejerna var på kalas på eftermiddagen. Molly bekantade sig med sanden i en sandlåda för första gången. Det blev en och annan smakbit.

Alva var lycklig, då det visade sig bli fiskdamm som hon hade hoppats på :o)

Kram Lovisa

fredag 27 april 2012

Busväder

Hej hej!

Glad helg på er. Vad skönt vi har det nu. Tacosen är uppäten, disken undanplockad och fredagsmyset framplockat :-) Molly somnade precis i knät på Marcus efter kvällens och nattens första vällingflaska. Det hinner nog slinka ner en eller två stycken till innan det blir morgon.

Vilket konstigt väder det har varit idag. Sol och regn om vart annat. Men jag väljer att glädjas över de få solstunder som det bjöds på idag och tänker ignorera spöregnet och stormvindarna. Jag hann faktiskt sitta ute en stund mitt på dan och njuta av värmen och solen innan det började droppa från himlen. Skönt!

Imorgon ska Marcus iväg på en löparträff, han ska faktiskt till och med hålla ett föredrag tillsammans med en kompis PÅ läparträffen :-) Spännande! Hade varit kul att vara där och lyssna, men no can do! Jag och barnen ska iväg på ett kalas vid samma tid.

Annars har vi inte så mycket mer inplanerat för morgondagen. Lite sushi framåt kvällen skulle inte sitta illa. Jag tror maken är med på noterna ;-)

Ha en trevlig helg!
Marcus och Molly myser.

Det här är mitt absoluta favoritträd i hela Örebro! I Glommanrondellen i närheten av Adolfsberg står detta underbara träd och fullkomligt lyser i all sin prakt. Underbart! Jag blir genuint lycklig varje gång jag ser det :o)

 
Molly spelar och sjunger och en stolt storebror lyssnar och ser på!

Kram Lovisa

tisdag 24 april 2012

Idag har vi...

Hej hej!

Idag har vi haft en skön dag. Marcus lämnade Hugo på skolan imorse så att jag och tjejerna kunde ta det lugnt på morgonen. När vi var klara så åkte vi först till Willys för att uppdatera kylskåpet och sedan bar det av mot Marieberg.

Det blev fika och lek på lekplatsen som vanligt. Lite åkturer i hiss och rulltrappor blev det också. Avslutningsvis blev det lunch med en stilig karl och sedan dags att hämta upp Hugo i skolan. Det går fort när man har roligt!

En mysig förmiddag helt enkelt.

Eftermiddagen fortsatte i samma mysiga och trevliga anda. Hugo följde med hem utan något som helst tjafs. Det är andra dan i rad nu, vilket känns helt underbart :-) Men när Hugo igår valde att "ta ledigt" från gnäll och tjafs så såg lillasyster Alva sin chans att få spela ut hela sitt register. För ungefär så ser det ut med dessa syskon. När den ene är tjafsig och tvär då är den andre lydig och ordningsam och vice versa. Och så blev det igår. Hugo lydde min minsta vink medan Alva satte sig på tvären vilket slutade med att jag fick bära henne hem, skrikandes i famnen genom hela byn. En förälders högsta dröm....*fnys*!! NOOOOOT!!!!

Men nu var det idag vi pratade om, och idag har vi haft det BRAAAA! Och som pricken över "i" så fick jag en liten stund för mig själv då det var dags att gå till frisören för att toppa håret. När man får slå sig ner i schamponeringsstolen och frisören börjar schamponera in håret...ja då är det nästan så att man vill börja gråta av lycka! Det är såååå skönt!!

Nä, nu sover barnen och Marcus sitter bredvid mig i soffan. Ska försöka hinna byta några ord med honom innan någon utav oss börjar nicka till. Det är två tröttisar i soffan ikväll!

Här kommer det lite bilder från dan...

Bilderna är huller om buller som ni vid det här laget vet, då jag bloggar från mobilen. På eftermiddagen så gick vi ut på baksidan en stund då vädret äntligen tillät lite utomhusaktiviteter. Molly ville hoppa studsmatta med sina storasyskon. Men det är inte så lätt som det ser ut...

Väl på Marieberg så vägrade Molly sova sin förmiddagslur. Det var roligare att gå på upptäcksfärd.

Vi började med att fika (precis som vi brukar). Alva tog en festis och en chokladmuffin (precis som hon brukar). Jag tog en kaffe (precis som jag brukar) men inget fikabröd. För vi har hittat ett sätt som passar oss båda...nämligen att Alva tar den chokladdränkta toppen av muffinsen och jag får den mjuka kakbottnen utan chokladöverdrag :o) Perfekt, alla är nöjda!

Barrikad! Det är Mollyförbud i trappen utan vuxens tillsyn. Det här funkar...än så länge.

"Det ser allt bra roligt ut...jag vill ju OCKSÅ vara med"!

Marcus kom och gjorde oss sällskap vid lunch. Det blev hamburgare till Alva och sallade till mamman och pappan.

Alva gick runt och plockade blommor i trädgården och sjöng sommarsånger. Underbart!

För att utnyttja det sköna vädret till fullo så tog vi en kvällspromenad när jag kom hem från frissan. Alva ska få börja lära sig cykla utan stödhjul. 

Tänk att vi har fått tre så underbart fina och fantastiska barn. Det värker i hjärtat av kärlek till dessa underbara barn <3 

På promenad på altanen.

Underbart vårtecken!


Kram Lovisa

måndag 23 april 2012

Tröttmössa på

Hej hej!

Jisses...hur trött kan man vara egentligen? Gäsp!! Jag somnade just med Molly i knät. Det var i och för sig inte så svårt...hon var så varm och go och andades sådär rogivande och sövande ;-)

Sedan en tid tillbaka så har vi dragit in på Mollys eftermiddagssömn för att få bättre ordning på nattsömnen. Det har funkat jättebra och både Molly och jag sover mycket bättre. Men konstigt nog så känner jag mig inte mer utvilad ioch med det, snarare tvärt om. Det är som att kroppen chockats av all sömn ;-)

Imorgon är det tisdag igen och vi får se vad jag och tjejerna ska ta och hitta på. Jag skulle faktiskt behöva ta mig till Marieberg för att fixa lite inför vår utlandsresa.

Ja just ja, det har jag nog inte talat om. Men om tre veckor så packar vi väskorna och drar iväg till Kreta i en vecka :-) Det ska bli såååå skönt! Sol, bad, värme och god mat!! Åh vad jag längtar :-)

Men jag ligger lite efter med sånt som kan vara bra att inhandla inför resan, så det får nog bli ett besök till Marieberg imorgon som sagt.

Ha en skön kväll!!
Alva och jag var på 4-års kalas igår. Där fick man en ansiktsmålning om man ville. Alva ville ha en fjäril :o)

Jag och Molly i soffan för en stund sedan. Zzzzzz!!

Härom dan tog vi en uppfriskande promenad till lekparken. Mollys nya passion är att gunga :o)

Och slutligen ett underbart kort på de sötaste bästisarna i hela världen. Här leker dom en lek på bollkul härom onsdagen.


Kram Lovisa

torsdag 19 april 2012

Trappen är kul

Hej!

Tänk att trappen ska vara så spännande och rolig. Hugo och Alva är duktiga på att hjälpa till att hålla ett extra vakande öga över lillasyster, men trots att vi alla vakar över henne som hökar så hinner hon komma en bra bit innan vi hinner upptäcka henne. Och då bryter hon ihop fullständigt... Det är ju såååå kul att klättra!!!

onsdag 18 april 2012

Snygg häck!
Hej på er!
I går var en utav mina lyckligaste dagar i livet...trädgårdsrelaterat alltså. I går var det dagen D då vi (läs; Marcus) grävde upp vår eländiga Ligusterhäck som inte har levererat på fem år. FEM år! Varje vår så har vi gett den en ny chans, vi har gödslat, grävt, vattnat och gullat...men ingenting har hjälpt. Den vill bara INTE växa.
Därför tog vi beslutet nu i vinter att det är dags att säga Adjö, Hej då och Auf wiedersehen till vår gamla häck för att istället säga Hello, Hej, 你好 till vår nya fina Tujahäck :o)
Marcus tog ledigt från jobbet igår för att först kunna åka en sväng till tippen med massa skräp och för att sedan åka och hämta ett lass med jord och plantor. Och medan jag sedan skötte markservicen så stretade han på ute i trädgården. Framåt fyratiden så var det dags för lite fika och då var häcken på plats och vi kunde beskåda den vackra skapelsen från vårt köksfönster. Vilken skillnad!! Vilken lättnad! Jag är såååå lycklig :o) Nu hoppas vi innerligt att den tar sig och att den trivs i den extremt torra jorden som vi har i vår trädgård. Håll gärna tummar och tår!
Är du sugen på att se lite Före och Efter bilder?
Här kommer dom...
Som du ser...så var vår gamla häck ett så att säga "Lost case". Ingen idé att försöka ge sig på fler återupplivningsförsök. Kan du förstå att den är fem år gammal? Fortfarande så fanns det flera plantor som inte hade tagit sig, men dom var heller inte döda. Så jag tror att vårt beslut var det enda rätta. Dags att släppa taget.
Här har Marcus rensat bort den gamla häcken och just kommit hem med den nya på släp. Dags att dra igång.
Vi köpte 50 plantor. Det gick åt 49 st och en stackars skadad tuja blev över :o) Den planterade vi ändå ner längst ut i kanten på häckraden. Vi får väl se om den tar sig...
TADAAAA!!! Titta så vackert :o)
Höga och fina plantor som fakstiskt skulle kunna vara fem år gamla :o) Det betyder att vi ligger + - 0 Inte sant??
Molly och Alva tittar på när pappa jobbar.
Molly och jag gick ut en stund för att hålla Marcus sällskap.
När Hugo kom hem från skolan så blev det bus på studsmattan.

Molly-Bums (som Hugo har döpt henne till) har lärt sig att vinka...och hur man tar sig ur kniviga situationer; Vara söt!! ;o)

Kram Lovisa

torsdag 12 april 2012

Anfall igen och Palt´n

Hej på er!

Idag hände det igen. Hugo hade en kompis med hem efter skolan och på eftermiddagen var dom ute och hoppade i studsmattan och efter en stund kom Hugo in och sa att han hade svimmat igen. Han hade känt en olustkänsla i kroppen och i nästa sekund så hade han vaknat upp liggandes på studsmattan. Den här gången hade han visst skakat lite i händerna sa kompisen. Hugo själv mindes såklart ingenting men klagade på huvudvärk efteråt.

För typ två veckor sedan så var vi på återkoll på sjukhuset med Hugo. Allt såg bra ut och vi fick möjligheten att fråga sånt som vi har gått och funderat på. Det var en jättebra läkare som vi fick träffa. Han lyssnade och förklarade på ett bra sätt.

En av många biverkningar sägs vara dåligt minne. Och jag kan tycka att Hugo är lite disträ ibland och har svårt för att minnas vad man har sagt och så. När jag tog upp det med läkaren så hade han ingen erfarenhet av det hos andra patienter utan trodde mer att det kunde bero på åldern ;o) Hihi...det har jag i och för sig också misstänkt. Inte nog med 6-års trots, han ska ha 6-års "blackouter" och minnesförlust också ;o)

Vi fick en ny medicin utskriven också. I dagsläget äter han något som heter Tegretol. När den tar slut så ska vi gå över på något som heter Tegretol Retard. Den ska tydligen gå ut i kroppen lite långsammare samt att den har färre biverkninger. Det gillar vi! Hoppas att den funkar.

Det konstiga är att anfallen verkar komma med tre månaders mellanrum. Första gången var i oktober, då han fick 4 anfall på 6 dagar. I januari var det sedan dags igen. Men som tur var bara ett anfall den gången. Och så nu idag. Konstigt. Vi får se om det bara är en tillfällighet eller om det håller i sig. Då vet vi vad vi har att vänta någon gång i juli.

Nu över till något annat. När jag går hemma på dagarna är jag extremt dålig på att laga lunch till mig själv. Oftast så räcker maten från dagen innan till 1 matlåda och den känns det ju mest rättvist att Marcus får ta med sig till jobbet. Jag tycker att det är trist att stå i köket och laga mat till bara mig så därför brukar det sällan bli att jag äter något mitt på dan.

Men idag fick det bli ändring på det. I helgen som var så fick jag en fantastisk present av min mamma. Sist dom var uppe och hälsade på min syster i Lycksele så smugglade hon med sig något som är mer värdefullt än guld, hem till mig.

Palt!

Så idag har jag stått och rullat palt och ätit dom med andakt, så som sig bör. Med rikligt med smör och ett stort glas med kall mjölk. Heaven!! I morgon kommer det smaka, om möjligt, ännu godare. För då ska jag steka upp dom i mjölk. Ååååh, det vattnas redan i munnen. Jag tror nog jag ska ta ock krypa i säng redan nu...för då blir det morgon mycket snabbare ;o) Kan man äta palt till frukost?? Hmmm.....

Vad jag vet så finns inte denna guldklimp att få tag på i våra mataffärer här nere i södern. Om någon vet med sig att ni har sett den. Hojta till är ni snälla :o)
Jag gillar palten bäst utan fläsk inuti. Den ska vara "naken" och serveras med bara smör. Ingen lingonsylt heller...och definitivt ingen sirap!
Här ligger dom i vattnet och gosar till sig.
Taaadaaaaa! Den här tallriken skulle väl inte vinna första pris för utseende och upplägg direkt. Men ooooooh så gott det smakar!!! Mums :o)
Ikväll har Marcus och barnen byggt ihop en legopolisstation som Hugo fått ärva av storkusin Noa. Barnen har varit helt saliga (Marcus med för den delen) och hade tålamod att bygga ihop den första delen (fängelsecellerna) ikväll. Imorgon fortsätter dom med garagedelen och lite annat som smått och gott.
"Jag ÄÄÄÄLSKAR den!" utbrast Hugo när den var klar. När han hade gått och lagt sig så ropade han in mig på rummet flera gånger..."Visst är den fin mamma", "Visst är det en cool polisstation"; Du får gå ner och leka med den mamma om du vill"...osv osv ;o)
Tack Noa, du är bäst!!!
Kram Lovisa

tisdag 10 april 2012

Påskhelgen i bilder

Hej hej!

Hoppas allt är bra med Dig som kikar in här. Ingen influensa på gång, magsjuka, hälsporre...eller ryggont?

Vi mår för tillfället prima och jag hoppas innerligt att vi får forstätta vara friska. Influensan verkar ha tagit ett järngrepp om sveriges befolkning och det ser ut som att eländet aldrig vill ta slut.

Som grädden på moset har jag hört att magsjukan härjar i byn (blääää!!!) och jag funderar seriöst på att spika igen dörrar och fönster och hålla barnen inomhus fram till i början på juni. Då hoppas jag att alla bassilusker har dött ut och att det är fritt fram att börja leva som vanligt igen utan att behöva vara rädd för att insjukna i något äckligt virus.

Jag hade visst missat att det var studiedag för Hugo idag och var nära på att gå iväg med honom till skolan helt i onödan. Som tur är så har jag vänner som är upplysta och som kunde informera mig om att skolan höll stängt idag. Skönt! För just idag så valde Molly att ta sovmorgon och Hugo och Alva var nöjda med att titta på tv tillsammans, så jag fick sova ända till klockan 8. Helt underbart!! Det hade inte gått om det hade varit skoldag ;o)

Här kommer det nu lite bilder från vår sköna påskhelg hemma hos mina föräldrar. Hoppas du får en fortsatt bra vecka.

På påskaftonen tog vi en promenad i snåblåsten. Molly hamnade i en bebisgunga och Hugo och Alva sprang sig varma medan de lekte "Datten".
Det blev självklart äggjakt på påskaftonsmorgonen. Barnen hade tur då haren visade sig veta att de befann sig på annan ort ;o)
Moster och Molly myser framför Let´s Dance.
På påskdagen åkte vi till min syster i Västerås. Där bjöds det på god mat och skönt häng. Barnen och Marcus lekte "Datten"....igen!
Syrran "slängde ihop" lite Tapas. Det var sååååå gott!!!
Min typ av tallrik :o)
Den här donnan fryser nog om öronen i det ombytliga aprilvädret.
Min syster är helt fenomenal när det gäller "prudilutter" och detaljer i hemmet. Små vaktelägg i en liten trådkorg får symbolisera påsken tillsammans med tulpaner och ljus på ett silverfat.
Våren är här.
Jag älskar som sagt tulpaner!
Jag och mitt lilla tandtroll <3
Kram Lovisa