torsdag 29 mars 2012

Små, små steg...

Hej hej!

*Gäsp* Vad trött jag är! Det blev sent igår och tidigt i morse, därav mina gäspningar i tid och otid :o) Molly har precis somnat ute på trappen så jag ska lägga mig på soffan en stund och bara lata mig innan jag tar tag i allt annat som ska göras.

I eftermiddag och kväll blir jag och barnen helt själva då Marcus åker iväg till Västerås. Han åker bara en sväng och kommer hem igen, fast ganska så sent så det kan hända att vi ligger och snarkar allihopa då.

Men det lämnar mig med funderingen; Vad ska vi hitta på i eftermiddag då? Jag hade hoppats på fint väder så att vi kunde vara ute. Men nu är det jämngrått på himlen. Vi får avvakta och se om det spricker upp framåt dagen. Annars kanske vi skulle ta och åka iväg till Leklandet? Det är ju en helt vanlig torsdag så det borde inte vara knökfullt med folk. Badhuset är out of the question eftersom att jag är själv med barnen....hmmm....jaja, vi får se vad vi kan tänkas hitta på att göra för att få dagen att gå :o)

Visst utlovade jag en film härom dan, på Mollys första steg? Jag försökte ge mig på att filma på egen hand då ingen fanns hemma och kunde hjälpa mig. Det blev lite suddigt, kapade huvuden och rangligt...men jag tror nog att ni kan se att det är Molly iallfall ;o) Bry er inte om hon till vänster som är vit som ett lakan och pratar konstigt med gäll röst. Jag vet inte vem hon är och vad hon gör i mitt kök med mitt barn ;o)


A small step for man, but a gigant leap for mankind ;o)

Kram Lovisa

måndag 26 mars 2012

Lycka

Hej på er!

I morse väcktes jag av en sömndrucken Marcus som minutrarna innan fått ett telefonsamtal på sin mobil. "Dom är här om några minuter!"

Va? Vem? Vad??? Jahaaaaa!!! Det var dags för bebisnedkomst :o) Våra vänner Sofi och Olle var beräknade att föda sitt tredje barn imorgon, men den lille ville ut redan idag så Olle ringde imorse och frågade om vi kunde ta emot Lucas och Ingrid då han och Sofi puttrade vidare in till BB? Självklart hade vi plats för två förväntansfulla storasyskon vid frukostbordet.

Det var ett uppspelt och glatt syskonpar som trillade in i hallen vid 6:30-tiden. "Vi fick kliva upp JÄTTETIDIGT imorse. Allt gick så snabbt så vi hann inte äta någon frukost" fnittrade dom åt den ovanliga morgonen.

Efter att jag hade lämnat alla fyra på skola och dagis åkte jag hem för att ta tag i tvätt, disk och städning. Men det blev inte mycket gjort. Tankarna snurrade hela tiden runt den dagen, för snart 1 år sedan, då Molly föddes och till Olle och Sofi på BB. Det är något visst med att föda barn...så är det bara. Det är inte så jättekul jämt. Det gör skitont och är både fysiskt och mentalt utmattande. Men det är också det mest FANTASTISKA och UNDERBARA man kan vara med om. Det är bara såååå coolt! Ni män borde testa någon gång ;o)

Tillslut så kom iallafall det efterlängtade SMSet. En liten pojke var född!! Tjohooo, vilken lycka :o) En blivande make till Molly och svärson till oss månne?? Hihi :o)

Molly, bara några timmar gammal.

Stolt storebror :o)

Kram Lovisa

söndag 25 mars 2012

Nu äre schlut...

Hej på er!

Jahaja...nu är det söndag och helgen är slut. Och vilken skön helg det har varit. Jag tror dock att ni är många med mig som tycker att den gått förbi alldeles för fort?!

Kom ni ihåg att ställa om klockan till sommartid? Varje gång som vi har haft barnen små så har jag tyckt att det har varit bökigt och besvärligt att hålla på att ställa om klockan hit och dit. Jag förstår ju självklart att det är ett måste, men det innfaller aldrig vid någon bra tidpunkt. Det ställer ofta till med problem med antingen mat- eller sovtiderna för de små. Men än så länge så verkar inte Molly fara illa av timmen som vi blev berövade på.

Jahapp...vad har vi gjort den här helgen då? Kanske ni undrar. Eller kanske inte? Hur som helst så tänker jag berätta det för Dig ;o)

I lördags så åkte Marcus iväg tidigt till Mantorp för att springa ett seedingslopp inför Göteborgsvarvet som går av stapeln i mitten på Maj. Barnen och jag åkte in till Adolfbergsgården där det var barnloppis på förmiddagen. Barnen hittade varsin leksak som dom fick köpa och så hittade jag även ett par billiga och fina klänningar till vår klänningstokiga Alva.

Eftermiddagen spenderades delvis hemma på tomten där studsmattan äntligen blev framplockad och monterad. Och lite senare blev vi spontaninbjudna (läs; bjöd vi in oss själva) på lite kvällsmat hemma hos Higårds. Årets första grillning blev det. Ooooh så gott!!

Idag så åkte vi till Tekniska Kvarnen, hela familjen. Det blev en mysig stund med både lek- och lärande i en salig blandning. En kul liten utflykt.

Alva har pyntat köksbordet med tussilago.
Tekniska Kvarnen. Barnen och Marcus testar att göra en supermega STOR såpbubbla.
Brobygge och en glad Alva.
Spegelrum.
Jag älskar gamla saker och blev alldeles glad inombords då jag fick se dessa skönheter stå uppställda på en hylla.
Vackert!
Marcus blev som barn på nytt då han fick se det här...
När jag frågade barnen vad som hade varit roligast att se så blev det ett trestämmigt svar (Hugo, Alva och Marcus); Tågbanan!!!
Någon är olydig!
Rolig skylt.
Alva koncentrerar sig.
Molly "conehead" Kindevåg
Kram Lovisa

fredag 23 mars 2012

Trevlig helg på er

Hej hej!

Dags för fredagsmys i det Kindevågska hemmet. Chips och salta pinnar är framtagna, barnen sitter snällt och tittar på Rekordbyrån och lugnet har lagt sig över familjen. Ändå kan jag inte låta bli att sitta och sura. Har ett svart, elakt åskmoln hängandes ovanför huvudet.

Det har varit en "sån där" eftermiddag som bara innehållit tjat, gnäll och skäll från min sida. Det började med att Hugo inte ville följa med hem från skolan (som typ ALLA andra dar). Och jag tycker att det är så tråkigt att behöva ta den dusten framför alla kompisar, barn och rastvakter ute på skolgården. Hugo skrek och var allmänt stöddig och otrevlig och bara VÄGRADE följa med hem. Det är samma visa varje gång och så slutar det med att jag hotar med att bära honom därifrån. Det brukar hjälpa...men känns inte vidare värst kul.

Det som irriterar mig mest är att allt bråk och tjafs bara rinner av Hugo som vatten på en gås, medan jag själv är så arg så att jag kokar och så tar det flera timmar innan jag kan släppa det. Högst enerverande som sagt!!

Sen så har eftermiddagen gått i samma tråkiga melodi. Och att det sedan verkar vara någon typ av fritidsverksamhet här hemma, dit barn plötsligt bara kan dyka upp och jag förväntas ta hand om dom utan någon överenskommelse med varken föräldrar eller annan ansvarig, det har inte gjort mitt humör bättre. Grrrrr!

Nä, nu är det dags att rycka upp sig. Det är synd att förstöra en fin fredag med att sitta och sura i soffan. Kan Hugo glömma och förlåta...så borde väl jag också kunna göra det.

Här är dagen i bilder (huller om buller as usual)...

På väg till skolan och dagis tog jag en omväg för att få njuta av solen, värmen och tussilagoblommorna.

Efter att jag hade lämnat barnen imorse så tog jag en löprunda med Molly i vagnen. Efteråt såg jag fram emot en stund på farstutrappen där jag kunde få njuta av solen och lugnet. Men Molly ville annorlunda. Hon vaknade till så fort jag stannade vagnen.
-Jag vill vara med dig mamma. Sova är tråkigt!

Idag har hon tagit sitt första steg på egen hand. En stor dag minsann!! Ska försöka få det på film så jag kan visa er :) Här hjälper storasyster till.

Löprunda i strålande sol!

Min lilla bråkstake. Han har gett mig ett och annat grått hår, I tell you!

Aj aj aj!!! Inte klättra i trappen.

Underbara, efterlängtade SOOOOOOL!!

Fortfarande på bra humör. På väg till skolan, glatt ovetandes om vad som väntar.

Majs och brödsmulor över heeeeela golvet!! En helt vanlig middag hemma hos oss ;o) Och den skyldige hamnade på bild...nallandes rester ;o)

Vårt fina Mosås!

Kram Lovisa

torsdag 22 mars 2012

Nu är det VÅR!!!

Hej på er!

Vilket underbart vårväder det är ute idag. Strålande sol och varma (nästan iallafall) vindar. När Molly somnade i vagnen ute på bron så passade jag på att ge mig ut med kameran en snabbis. Tänkte jag skulle spana efter lite vårtecken i trädgården. Och gissa om jag blev glad när jag såg att det faktiskt börjar spritta och sprätta av vår runt om på tomten. Härligt!!

Även om sommaren är min favoritårstid så ligger inte våren långt efter alltså. Det är ju bara så underbart när allt börjar vakna till liv igen efter en kall och ruggig vinter. Fantastsikt!! Känner ni inte hur det bara som...AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH inombords? Visst vill man ge ifrån sig ett riktigt vårtjut?!

Ut och skrik med er nu :o)

En gammal spade står lutad mot husväggen, just precis där det börjar kika upp små tulpanstjälkar. Och så en liten fluga som sitter och solar sig.
Den här stackarn känns lite smått motarbetad. Men skam den som ger sig...upp ska den! Det här måste för övrigt vara den vackraste blomman nånsin, don´t you think?! För den betyder VÅR!!
Jag vet inte vad du tycker. Men jag tycker det här är fint på något sätt.
Titta här då. Vad sägs om det här? Inte illa va?! Grön och grann :o)
Tjohoooo!!
Kram Lovisa

onsdag 21 mars 2012

Onsdag

Hej hej!

Nu är det helt plötsligt onsdag och mitten på veckan. Dagarna verkligen bara flyger förbi. Snart är det helg igen :o)

I går spenderade jag förmiddagen i tandläkarstolen då det var dags för min 2:a rotfyllning inom loppet av ett år. Den som har ett bra minne kanske kommer ihåg att jag för inte så länge sedan även satte fast en krona på en utav mina kindtänder. Joråsåatt...jag är stammis hos tandläkaren. Och dom gillar verkligen mig...för jag står för större delen av deras inkomst.

Min tandläkare var så brun och fräsch när jag var där igår. Hon hade varit utomlands. Vems förtjänst tror ni det var, att hon kunde fly till varmare bräddgrader en vecka?? Jo MIN och mina urkassa tänder. Jorå...varsågod! ;o)

Idag var det Hugos tur. Idag har han lagat ett hål samt dragit ut en annan tand som var sned och vind. Han var bedövad i nästan hela munnen, stackarn. Men han var såååå duktig. Han var så lugn och trygg och sa inte ens "Aj" eller grimaserade när dom lade bedövningen eller drog tanden.

Tandläkaren sa egentligen att tanden inte gjorde någon fara trots att den nya tanden har börjat titta upp bakom. Han tyckte att Hugo själv skulle få avgöra om dom skulle plocka ut den idag eller inte. "Jag vill plocka ut den...för då får jag en tia!" var Hugos svar :o)

Han har börjat få upp ögonen för pengar och pengars värde. Så förra veckan införde vi veckopeng för barnen. Dom får 10:- var om dom tex ser till att hålla rent på rummet, klär på sig kläder och ytterkläder utan gnäll osv osv. Hugo har hunnit tjäna ihop en hel förmögenhet (135:-) på veckopeng, tandféen samt en gammal plånbok som han hittade med 80:- i :o)

Drömmarna och planerna för pengarna har varit många och svindlande. Men idag kom han på vad han ville köpa. Fotbollskort! Den stora flugan i klassen är just fotbollskort och dom andra grabbarna har redan flera stycken. På rasterna så byter, spelar och snackar dom om vem som är bäst och sämst osv. Så när Marcus kom hem så åkte jag, Hugo och Alva iväg till leksaksaffären för att spendera stålar. Alva hade även hon sparat på sig en saftig summa på hela 40:- ;o)

När vi kom hem så var båda barnen överlyckliga över sin inköp. Hugo över sina fotbollskort och Alva för sin pruttlera ;o)

Såhär blev tyget i soffan :o)
Hugo och Molly busar.
Hugo fixar med sina kort. Alla skulle in i små plastfickor i pärmen som han köpte till.
Alva blev glad över sin rosa pruttlera ;o)

Molly vet inte om hon ska skratta eller gråta. Det är inte lätt att vara trött :o)

Kram Lovisa

måndag 19 mars 2012

Helgen i kort

Hej hej!

Nu äntligen har jag fått tillbaka min iPad från lagningen. Det var för över en månad sedan som den råkade hamna i golvet och gick sönder. Nu är den iallafall hemma igen hos mammi och allt är frid och fröjd ;o)

I torsdags så kom mina föräldrar på besök. Barnen var lyriska och tyckte att livet var på topp. Först var farmor och farfar här förra helgen och så kom mormor och morfar den här helgen. Lyxigt värre!!

Vi har mest tagit det lugnt och "bara varit", men i lördags morse åkte pappa och Marcus hem till Ludwig (som ligger i flunsan) och tapetserade en fondvägg. Mamma, jag och barnen stannade kvar hemma och jag fick hjälp med att sy överdraget till madrassen på kökssoffan. Det blev så bra! Nu är det bara kuddarna kvar.

Det är väl inte direkt någon hemlighet att Molly är mindre behändig på nätterna. Ofta kan vi ligga vakna i timmar hon och jag men allra vanligast är att hon ska snutta och bara böka runt. Vilket håller mig vaken men hon själv är i något som liknar sovande tillstånd men ändå inte ;o)

I helgen så var det den stackars blånäsan som ställde till det. Molly har varit öm men också svullen vilket har gjort att hon varit täppt i näsan. Vem kan sova med täppt näsa??

Marcus och jag var uppe med henne på natten men inget vi gjorde hjälpte. Men vid fyratiden vaknade mormor och morfar av oväsendet och kom och hämtade Molly och lade henne i deras säng. Då minsann gick det hur bra som helst att komma till ro och somna om (kanske av ren chock...hehe).

Så nu har vi hyrt in mormor och morfar var tredje helg och även vissa vardagsnätter då dom kommer och avlastar oss ;o)

Nä, tyvärr funkar det inte så. TYVÄRR!! Tydligen är det här något VI måste ta tag i. Typiskt bara att jag är för trött för att orka göra det. Det blir liksom som en ond...jätteond cirkel!

Jaha, nähä! Klockan går och inget av det jag hade tänkt göra idag blir gjort om jag bara sitter på rumpan. Dags att ta sig i kragen och make some nytta här hemma.

Här var det tänkt att det skulle komma några bilder...men iPaden vill inte som jag just nu. Så det här inlägget får bli bildlöst...sorry!

Kram Lovisa

torsdag 15 mars 2012

Blånäsa och hål

Hej på er!

Jag och barnen har just ätit Mellis och nu ska vi bara försöka få tiden att gå. När man väntar på något så går alltid tiden såååå långsamt. Så även idag. För vi väntar på att mormor och morfar ska komma. Det är några timmar kvar tills dess...men ändå. Vi väntar!

Idag har jag varit iväg med Hugo och tjejerna till tandläkaren. Det var dags för Hugo att kolla gaddarna. Å det passade perfekt för han har en lös tand som inte riktigt vill lossna och bakom den har den nya tanden redan börjat att titta upp.

Nu visade det sig tyvärr att han ska tillbaka igen om några veckor för han hade ett hål i en utav kindtänderna. Och om det då visar sig att den där lösa tanden fortfarande är lös så passar de på att rycka loss den då.

Igår hände det en olycka när Hugos kompis som följde med hem efter skolan skulle bära Molly. För att göra en lång historia kort så ramlade Molly helt enkelt och slog i näsan så illa i soffbordet så hon svullnade upp ordentligt och blödde näsblod.

Natten har varit lite jobbig eftersom att hon har väckt sig själv och haft ont i näsan när hon har råkat komma åt den med händerna. Men idag har det gått mycket bättre, trots att hon ser ut som en blåslagen Paulo Roberto ;o)

Molly får testa tandläkarstolen tillsammans med brorsan.

"Vad är den här till för?"

Lek och bus i väntrummet.

Det var svårt att få en rättvis bild på brottarnäsan. Men den är iallafall svullen och börjar gå över till en blå/lila nyans. Skruttan!

Kram Lovisa

tisdag 13 mars 2012

Oset

Hej hej!

Ännu en tisdag till ända. Jag och tjejerna har haft en mysig förmiddag tillsammans då vi packade fikakorgen och åkte ut till Oset. Hugo var noga med att vi INTE skulle ha kul utan honom. "Ni får inte åka till Marieberg och ni får inte äta hamburgare". :o)

Därför tyckte jag att Oset var en bra idé. Lite nytt och annorlunda än vad vi brukar göra. Vi skulle ta en mysig promenad, sitta och fika vid vattnet och sedan mata änderna med mögligt, gammalt bröd ;o)

Men Alva höll inte riktigt med. "Jag vill inte vara här, jag vill åka till Marieberg!!" Haha...bortskämda jänta ;o)

Eftermiddagen spenderade vi med Sofi, Lucas och Ingrid. Jättemysigt! Och så...vips...så var det kväll och nu sitter jag här i soffan. Barnen sover och Marcus är och spelar squash.

Imorgon ska ett tvättberg bestigas...wish me luck!

Å nu kommer bilderna i oordning igen...:o(

Molly-Bus

Glad som vanligt :o)

Alva och jag i fikastugan.

Promenad på krokig träbro.

Fika med världens bästa och finaste Alva.


Molly sov genom hela Osetvistelsen.

Jag var också med ;o) Alva agerade fotograf.

Kram Lovisa

måndag 12 mars 2012

Måndag 12 mars

Hej på er!

Sitter med jordens huvudvärk :( Det spränger och moler om vart annat. Brukar egentligen inte knapra tabletter vid huvudvärk...men nu tror jag att jag gör ett undantag. Aj!!!

Påkommen!

Nu är det vår...när man kan ha ytterdörren öppen utan att förfrysa näsa och tår.

Tyyyyyypiskt! Just i skrivande stund kom jag på att jag hade en tid på BVC för Molly kl 13 idag. Rackarns också! Kom bara på det 1 1/2 timme för sent. Just snyggt! Skyller på " Icke fungerande huvud".

Kram Lovisa

söndag 11 mars 2012

Effektiv helg
Hej hej!
Nu är jag här igen. Har lite bloggtorka som sagt...men efter en sån här effektiv helg då mycket har blivit gjort, ja då måste man ju bara blogga. Eller hur?!
I lördags så kom Marcus föräldrar hit på förmiddagen. På släp efter bilen hade svärfar med sig en vedklyv som genast lastades av och börjades användas. Strax innan vintern kom så hade vi folk från...från...från...ja jag vet inte vart ifrån men dom kom iallafall hit och fällde en björk på tomten som lutade oroväckande mycket åt järnvägshållet (vi bor typ 20 meter från rälsen). Trädfällarna sågade upp trädet i bitar men lämnade finliret åt oss. Att såga upp det i vedklabbe-stora bitar. Så det kom Roger och Birgit hit och hjälpte oss med. Tyvärr hade jag ingen kamera i närheten för att ta kort på före och efter resultatet. Men mycket ved blev det av den där stora björken och vedförrådet blev fyllt med ännu några års vedförbrukning. Toppen!
Samtidigt som veden blev kluven och farmor höll ett öga på barnen så passade jag på att sortera och rensa bland Alvas och Mollys kläder. Det var skönt att få lite ordning på Alvas garderob och lägga undan sånt som Molly kan ärva så småningom i kartonger. Också toppen!
Sen så har jag och Marcus under en tid sneglat efter en fin kökssoffa på Blocket att ha nere i köket. Så i lördags ringde vi på en som fanns i Åsbro och lånade sedan Rogers släp och åkte och hämtade den. Äntligen!
Den var jättefin och passade jättebra under fönstret. Men tyvärr så passade inte längre bordet och stolarna in. Så då var det bara att börja se sig om efter nytt bord och stolar därtill. Typiskt ;o)
Så idag åkte vi till IKEA för att spana efter nya köksmöbler. Och vilken tur vi hade då vi hittade ett bord som kostade halva priset (då det visade sig vara en utgående modell) samt stolar som passade soffan perfekt :o) Hurra!!! Och när vi ändå höll på att spontanshoppa lite så passade vi också på att spontant slänga med en ny kökslampa :o)
Sen hem och skruva, skruva, skruva...
Och nu så har vi ett helt NYTT och underbart FINT kök att vistas i. Toppelitoppen verkligen!
Marcus fick hjälp av en tålmodig Alva att skruva ihop bordet. Jag trivdes bra med att titta på ;o)
Molly fick åka kartongbil :o)
Köket före
Vårt gamla fina bord från 1904 fick följam ed Roger och Birgit hem till deras second handbutik "Hjärta till Hjärta".
Köket efter

Nu ska jag bara beställa en fin vaxduk till bordet och så ska vi sy ett fodral till sittmadrassen som vi ska ha på sofflocket och så även sy ett par kuddfodral. Sen så är vi klara :o)
Köket går i vitt och grön/beige. Sedan tidigare så har vi en röd klocka på väggen så vi tyckte det kunde vara lite wild´n crazy att även köra på en röd lampa över köksbordet. Fint tycker vi!
Kram Lovisa